Niujorko 2019 metų tarptautinė automobilių paroda

» Straipsniai » Atsipalaidavimui
Šių metų balandžio 19 - 28 dienomis Niujorke jau net 119 kartą rengiama tradicinė tarptautinė automobilių paroda.
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2019-04-20 03:27 Komentarai: (0)
Šių metų balandžio 19 - 28 dienomis Niujorke jau net 119 kartą rengiama tradicinė tarptautinė automobilių paroda. Tai paskutinė galimybė šiame pusmetyje automobilių gamintojams iš viso pasaulio pristatyti savo naujausius automobilių modelius ir idėjas, nes kitos didžiosios pasaulinės automobilių parodos bus surengtos tik rudenį. Tad šįkart traders.lt portalo lankytojams laisvalaikio rubrikoje siūlome pasižvalgyti po Niujorko 2019 metų tarptautinę automobilių parodą.


2020 Porsche 911 Speedster

Vokietijos sportinių automobilių gamintoja Porsche Niujorko parodoje pristatė savo naujausią 911 Speedster modelį. Jis sukurtas paminėti septyniasdešimties metų jubiliejui ir pagerbti pirmąjį gamybinį automobilį - 1948 metų 356 Speedster. Atsižvelgiant į pagaminimo metus, bus sukurtas ribotas 2019 Porsche 911 Speedster modelių skaičius, t.y. tik 1948 automobiliai.

Šiame modelyje, kaip ir 911 GT3 atveju, įmontuotas keturių litrų variklis, kurio pajėgumas 502 arklio galios bei įdiegta šešių pavarų mechaninė greičių dėžė, kuri maksimaliai padidina važiavimo potyrius. Nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitis yra pasiekiamas vos per 3.8 sekundes, na o maksimalus greitis sudaro 309 kilometrus per valandą.

Potencialūs 2019 Porsche 911 Speedster modelio pirkėjai užsakymus galės pateikti nuo gegužės septintos dienos, na o iki šių metų pabaigos automobiliai pasieks pirkėjus. Kaip skelbiama, pradinė kaina turėtų siekti 274,5 tūkstančius dolerių.


2020 Cadillac CT5

Amerikoje vykstančioje parodoje buvo pristatytas 2020 Cadillac CT5 modelis, kuris pakeis 2019 CTS modelį. Šis automobilis yra sukurtas remiantis visiškai nauja architektūra. Bus siūlomi Luxury, Premium Luxury ir Sport 2020 Cadillac CT5 modelio variantai.

Potencialiems 2020 Cadillac CT5 pirkėjams bus pasiūlyti du variklių tipai, t.y. dviejų litrų turbo keturių cilindrų, kurio pajėgumas 237 arklio galios ir trijų litrų turbo V6, kurio pajėgumas 335 arklio galios. Kaip skelbiama, abiem atvejais yra tiesioginis įpurškimas. Abu varikliai sujungiami su naujomis dešimties greičių automatinėmis pavarų dėžėmis, kurios vairuoja galinius ratus. Visuose modeliuose galima įsigyti visų ratų pavarą.

Šis naujasis 2020 Cadillac CT5 automobilis prekyboje pasirodys jau šį rudenį, na o pradinė kaina, kaip skelbiama, turėtų siekti nuo penkiasdešimties tūkstančių dolerių.


2020 Ford Escape

Gimtojoje pasaulinėje automobilių parodoje Ford pristatė savo naujausią Escape modelį, t.y. ketvirtosios kartos kompaktiškas visureigis, kuris yra šios bendrovės antras geriausiai parduodamas automobilis, bei kuris iš esmės yra pertvarkytas visais aspektais, t.y. tiek išorėje, tiek viduje. Naujasis Escape yra mažesnis, platesnis, ilgesnis bei lengvesnis už modelį, kurį jis pakeis.

Potencialiems 2020 Ford Escape pirkėjams bus pasiūlyti keturi variklių variantai, t.y. standartinis trijų cilindrų 1,5 litro EcoBoost turbokompresorinis variklis, kurio pajėgumas 180 arklio galių, keturių cilindrų 2,0 litrų EcoBoost turbokompresorinis variklis (250 arklio galių), hibridinis variantas naudojant 2,5 litro keturių cilindrų variklį su 1,1 kWh elektros varikliu (bendra galia: 198 arklio galios) bei ketvirtas variklis, t.y. dar vienas hibridinis variantas, 2.5 litro variklis ir ir 14,4 kWh elektrinis variklis, kurių bendras pajėgumas 209 arklio galios.

Kaip skelbiama, šis 2020 Ford Escape modelis bus gaminamas Amerikoje Louisville surinkimo gamykloje Kentukyje. Kol kas pradinė kaina nėra žinoma, tačiau ji turėtų prasidėti nuo 24,105 dolerių, na o pats modelis prekyboje pasirodys jau šį rudenį.


2020 Hyundai Sonata

Pietų Korėjos automobilių gamintoja Hyundai pristatė savo puikiai žinomo modelio Sonata naująją versiją. Tai naujos kartos vidutinio dydžio sedanas, kuris sukonstruotas ant naujos platformos ir yra šiek tiek ilgesnis, mažesnis ir platesnis už Sonata, kurią jis pakeičia.

Potencialiems 2020 Hyundai Sonata pirkėjams kompanija pasiūlys du variklių variantus, t.y. galingesnis naujas 2.5 litrų keturių cilindrų variklis, kurio pajėgumas 191 arklio galia bei 1.6 litrų turbo keturių cilindrų variklis, kurio pajėgumas 180 arklio galių. Kaip skelbiama, abiem atvejais bus įdiegta aštuonių pavarų automatine transmisija.

Šis naujasis 2020 Hyundai Sonata modelis prekyboje pasirodys dar šiais metais, na o jo pradinė kaina nors ir nėra skelbiama, tačiau kaip spėjama turėtų siekti apie 24,5 tūkstančius dolerių.


2020 Lincoln Corsair

2020 Lincoln Corsair - tai visiškai naujas, kompaktiškas bei prabangus visureigis, pakeičiantis dabartinį Lincoln MKC modelį. Dizainas akcentuoja Corsair poziciją kaip vieną iš mažiausių ir plačiausių visureigių segmente.

Kalbant apie 2020 Lincoln Corsair variklį, tai bazinis bus turbo dviejų litrų ir keturių cilindrų, kurio pajėgumas du šimtai penkiasdešimt arklio galių. Taip pat kaip variantas bus pasiūlytas turbo 2.3 litrų keturių cilindrų variklis, kurio pajėgumas du šimtai aštuoniasdešimt arklio galių. Abu varikliai siųs energiją per aštuonių pavarų transmisiją ir visi keturi ratai bus varomi.

Šis 2020 Lincoln Corsair modelis, kaip skelbiama, prekyboje pasirodys dar šių metų rudenį, na o pradinė kaina, kuri dar nėra oficialiai paskelbta, turėtų siekti apie trisdešimt penkis tūkstančius dolerių.


2020 Mercedes-AMG CLA35

Niujorko 2019 metų tarptautinėje automobilių parodoje buvo pristatytas geltonspalvis sportiškas ir seksualus 2020 Mercedes-AMG CLA35 modelis, kuris prisijungia prie šio Vokietijos automobilių gamintojo besiplečiančios A klasės šeimos.

Šis Mercedes modelis bus varomas dviejų litrų turbo keturių cilindrų benzininiu varikliu, kurio pajėgumas 302 arklio galios. Jis suporuotas su septynių greičių dvigubos sankabos automatine (Mercedes „Speedshift DCT“) greičių dėže ir „AMG“ specifine „4Matic“ visų ratų sistema. Nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą greitis pasiekiamas per 4.6 sekundes, na o elektroniniu būdu apribotas maksimalus greitis yra 250 kilometrų per valandą.

Kaip pranešama, šis naujasis 2020 Mercedes-AMG CLA35 modelis prekyboje pasirodys dar šiais metais, na o pradinė kaina kol kas dar nėra žinoma ir paskelbta.


2020 Nissan 370Z 50th Anniversary Edition

1969 metais du dalykai pakeitė pasaulį. Visų pirma, mes nusileidome į mėnulį ir grįžome. Antra ir vis dar reikšminga, Nissan pristatė 1970 Datsun 240Z modelį JAV rinkoje ir laimėjo širdis ir antraštes visoje Amerikoje. Atsirado įperkamas dviejų vietų sportinis automobilis. Tad Nissan kompanija nutarė pratęsti vakarėlį ir sukūrė 2020 Nissan 370Z 50th Anniversary Edition modelį.

Šis modelis yra paremtas Nissan 370Z Coupe sportiniu tipu, o tai reiškia, kad jame įmontuotas 3.7 litrų V6 variklis, kurio pajėgumas net 332 arklio galios ir kuris bus suporuotas arba su šešių pavarų mechanine, arba su septynių pavarų automatine greičių dėže.

Kaip skelbiama, šis penkiasdešimties metų jubiliejui skirtas modelis prekyboje pasirodys artimiausiu metu, tiesa, pradinė kaina vis dar nėra paskelbta, tačiau spėjama, jog ji gali siekti daugiau nei keturiasdešimt tūkstančių dolerių.


2020 Toyota Yaris Hatchback

Šių metų Niujorko tarptautinėje automobilių parodoje pristatytas 2020 Toyota Yaris Hatchback arba hečbekas, kuris papildys kitų metų Yaris modelių liniją. Šis modelis yra patrauklus pasirinkimas miesto gyventojams, kur pastatyti automobilį į stovėjimo aikštelę gali būti iššūkis.

2020 Toyota Yaris Hatchback modelyje įmontuotas 1.5 litrų, keturių cilindrų variklis, kurio pajėgumas siekia 106 arklio galios. Jis suporuotas su šešių greičių automatine pavarų dėže, kuri turi sportinį režimą. Potencialiems šio automobilio pirkėjams bus pasiūlyti du lygiai, t.y. LE ir XLE.

Kol kas nėra žinoma, kada šis modelis galėtų pasirodyti prekyboje, be to, nėra skelbiama ir jo pradinė kaina, tačiau štai dabartinio Yaris sedano kaina siekia 16,370 tūkstančių dolerių.


Kia Habaniro concept

Amerikoje vykstančioje parodoje debiutavo Kia Habaniro concept koncepcinis modelis. Kaip skelbia kompanija, šis koncepcinis modelis - tai išankstinis žvilgsnis į mobilumo ateitį, kai automobiliai sklandžiai integruos dizainą, pajėgumus, naudingumą ir kūrybiškumą. Kitaip tariant, tai yra kruopščiai moderni daugiafunkcinė transporto priemonė - elektrinis keturių vietų automobilis susietas su šiuolaikinėmis technologijomis bei pasižymintis gebėjimu nuvažiuoti įspūdingą daugiau nei 480 kilometrų atstumą.

„Mes norėjome, kad ši koncepcija būtų patogi naršant miesto gatves, važiuojant pakrantės keliais ir patiriant nuotykius. Mes įsivaizdavome automobilį visiems ir beveik viskam. Tada, kai pamatėme galutinį produktą, kurį sukūrė HabaNiro kūrėjai ir jų laboratorijos vaizduotė, mes norime, kad tai būtų mūsų dalis keliuose. Šiandien“ - sakė kompanijos atstovas Tom Kearns.

„Mes didžiuojamės mūsų dizaino centru. HabaNiro yra genialių įgūdžių ir vaizduotės darbas. Ne tik gražus dizainas apima būsimo mobilumo poreikius, bet ir jo inžineriją bei technologijas numatančias, kaip žmonės artimiausiu metu norės judėti“ - teigė Kia Motors America vykdomasis viceprezidentas Michael Cole.


Genesis Mint Concept

Niujorko 2019 metų tarptautinėje automobilių parodoje pristatytas Genesis Mint Concept koncepcinis modelis. Tai mažas, dviejų durų, dviejų vietų elektrinis automobilis, kuris demonstruoja naują tipiškos aukščiausios klasės miesto automobilio tipą kaip priedą šiuolaikiniam miesto gyvenimo būdui.

„Mint Concept - tai nauja miesto piktograma, kurioje klasikinės proporcijos veda į ateitį orientuotą minimalistinį dizainą. Ši koncepcija nustato tikslą ir prasmę mieste. Tai automobilis, kuris puikiai tinka triukšmingai aplinkai, pavyzdžiui, Manhetene“ - sakė Genesis vykdomasis dizaino viceprezidentas Luc Donckerwolke.

Kadangi Genesis Mint Concept yra koncepcinis automobilis, rytoj negalėsite jo nusipirkti. Jis tiesiog dabar nurodo galimą Genesis prekės ženklo kryptį.


Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
Dar nėra komentarų