UEFA Euro 2020

» Straipsniai » Atsipalaidavimui
Europos futbolo čempionatas UEFA Euro 2020 pirmą kartą per 60 metų varžybų istoriją vyksta visame žemyne, t.y. iš viso vienuolikoje miestų.
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2021-06-12 01:15 Komentarai: (0)
Na štai ir prasidėjo daugiau nei mėnesį truksiantis bei metams dėl pandemijos atidėtas prestižinis Europos futbolo čempionatas UEFA Euro 2020, kuris pirmą kartą per 60 metų varžybų istoriją vyksta visame žemyne, t.y. iš viso vienuolikoje priimančių miestų. Nors Lietuvos rinktinės šiame čempionate tradiciškai nėra, tačiau laukia daug įdomių ir intriguojančių varžybų, kurias tikrai verta pažiūrėti. Tad šįkart laisvalaikio rubrikoje trumpai iš arčiau susipažinkime su UEFA Euro 2020 čempionatu ir jo dalyviais.

Iš pradžių dvidešimt keturios Europos šalių rinktinės, kurios pateko į finalinį etapą ir yra suskirstytos į šešias grupes po keturias komandas, sužais grupiniame etape kiekviena po tris rungtynes su savo grupės atstovais, vėliau iš kiekvienos grupės į aštunfinalį pateks po dvi daugiausiai taškų surinkusias rinktines bei dar keturios trečiąsias vietas užėmusios šalių rinktinės, kurios pasirodys geriausiai. Po aštunfinalio seks ketvirtfinalis, pusfinalis, na ir kulminacija - liepos vienuoliktą dieną Londone Vemblyje įvyksiantis finalas.

Kaip minėta, pirmą kartą istorijoje rungtynės bus žaidžiamos vienuolikoje skirtingų Europos miestų, t.y. Londone, Miunchene, Romoje, Baku, Sankt Peterburge, Amsterdame, Sevilijoje, Budapešte, Glazge, Kopenhagoje ir Bukarešte.

Tad iš arčiau susipažinkime su UEFA Euro 2020 dalyviais, bei laukiančiomis rungtynėmis:

A grupė

Šios grupės neabejotina favoritė yra gerokai atsinaujinusi, komandinį bei akiai patrauklų futbolą žaidžianti Italijos nacionalinė rinktinė, kuri tuo pačiu, verta pabrėžti, yra laikoma ir viena iš viso turnyro favoričių, kurios šansai triumfuoti finale yra vertinami iš tiesų aukštai. Italai Europos futbolo čempionatą yra laimėję tik kartą ir jau labai seniai, t.y. 1968 metais. Tiesa, 2012 metais jie pateko į finalą, tačiau ten triuškinančiai pralaimėjo ispanams, na o 2016 metais jų kelionė baigėsi ketvirtfinalyje. Tad gal atėjo laikas antrą kartą laimėti šią taurę?

Anot lažybų tarpininkų, realiausia, kad į kitą etapą iš šio grupės turėtų pateikti Šveicarija, tačiau ir likusių dviejų rinktinių, t.y. Turkijos ir Velso nereikėtų iš anksto nurašyti. Iš esmės visų trijų šalių futbolo komandų pajėgumas yra labai panašus, tad intriga iš tiesų turėtų būti didelė ir jų tarpusavio rungtynės gali būti itin nenuspėjamos, kas be jokios abejonės patiks neutraliam žiūrovui, o rinktinių sirgalius privers dar aktyviau palaikyti savo futbolininkus.

Šalys grupėje suskirstytos pagal tikimybę patekti į kitą etapą ir laimėti Europos futbolo čempionatą, t.y. joms lažybų bendrovių priskirtą koeficientą:

Italija (1,06), (8,00)
Šveicarija (1,50), (67,00)
Turkija (1,85), (67,00)
Velsas (1,90), (151,00)



B grupė

Laukiama, kad iš šios B grupės į kitą etapą be problemų turėtų patekti Belgija, kuri, anot lažybų tarpininkų, yra net trečioje vietoje pagal tikimybę laimėti visą UEFA Euro 2020 čempionatą. Per ankstesnį Europos čempionato finalinį turnyrą, į kurį belgai pateko po labai ilgos pertraukos, jie nukeliavo iki ketvirtfinalio, kur visiškai nelauktai nusileido Velso futbolininkams. Didžiausias šios Belgijos rinktinės pasiekimas Senojo žemyno pirmenybėse - tai 1980 metais užimta antra vieta, t.y. jie niekada nėra laimėje šio turnyro, tačiau visuomet būna pirmas kartas.

Danijos ir Rusijos rinktinių šansai žengti į aštunfinalį vertinami gan panašiai, ir tai neturėtų stebinti, nes abiejų iš jų futbolininkų pajėgumas yra labai panašus, tad be jokios abejonės, būtent jų tarpusavio rungtynių rezultatas bus itin svarbus. Tuo tarpu suomiai yra Europos futbolo čempionato finalinio etapo debiutantai ir nors jų šansai patekti į kitą etapą vertinami kukliausiai, jie gali sujaukti planus kitiems šios grupės dalyviams, arba netgi visus mus nustebinti.

Šalys grupėje suskirstytos pagal tikimybę patekti į kitą etapą ir laimėti Europos futbolo čempionatą, t.y. joms lažybų bendrovių priskirtą koeficientą:

Belgija (1,07), (7,00)
Danija (1,22), (25,00)
Rusija (1,40), (67,00)
Suomija (3,40), (501,00)



C grupė

Galima teigti, kad iš šešių - tai viena iš silpniausių grupių. Bukmeikeriai mano, kad į ketvirtfinalį iš C grupės turėtų patekti olandai, tačiau štai tikimybė jiems triumfuoti finale jau vertinama žemiau, nei kitų grupių favoritų atveju. Oranžiniai praleido prieš tai vykusį Europos futbolo čempionatą Prancūzijoje, nes nesugebėjo įveikti kvalifikacinio etapo, na o didžiausias jų pasiekimas - 1988 metais laimėta taurė.

Tuo tarpu Šiaurės Makedonijos futbolo nacionalinė rinktinė - tai dar viena Europos futbolo čempionato finalinio etapo debiutantė. Tiesa, anot lažybų tarpininkų, mažai tikėtina, jog jai pavyks nuveikti kažką daugiau šiame turnyre. Jie mano, kad į ketvirtfinalį pateikti kiek didesnius šansus turi ukrainiečiai nei austrai. Abiejų šių šalių rinktinės savo pasirodymą UEFA Euro 2016 čempionate baigė grupių etape, tad šį kartą viena iš jų arba gal ir abi turi puikias galimybes pagerinti savo pasiekimus.

Šalys grupėje suskirstytos pagal tikimybę patekti į kitą etapą ir laimėti Europos futbolo čempionatą, t.y. joms lažybų bendrovių priskirtą koeficientą:

Olandija (1,02), (15,00)
Ukraina (1,27), (51,00)
Austrija (1,40), (81,00)
Šiaurės Makedonija (3,35), (501,00)



D grupė

Anglijos futbolo rinktinė, kuri irgi yra atsinaujinusi ir turi daug talentingų bei techniškų žaidėjų, yra laikoma tiek šios grupės, tiek viso turnyro viena iš pagrindinių favoričių. Anot lažybų tarpininkų, anglai pagal tikimybę laimėti UEFA Euro 2020 nusileidžia tik prancūzams. Beje, nors ir neįtikėtina, tačiau Anglijos futbolininkai niekad nėra į viršų kėlę Europos futbolo čempionato nugalėtojų taurės, na o geriausias pasiekimas šios rinktinės šiame turnyre - tai pusfinalis. Ankstesniame čempionate jie savo pasirodymą baigė jau aštunfinalyje, kur sensacingai nusileido Islandijos futbolininkams. 

Biukmeikerių vertinimu, realiausia, kad iš D grupės į kitą etapą turėtų žengti ir kroatai, kurie puikiai pasirodė 2018 metais Rusijoje vykusiame pasaulio futbolo čempionate, kur tik finale buvo nusileista Prancūzijos rinktinei. UEFA Euro 2016 čempionate Kroatijos futbolo rinktinė taip pat išėjo iš grupės, tačiau po to po atkaklios kovos pralaimėjo būsimiems nugalėtojams portugalams. Konkurenciją kroatams turėtų sudaryti kiti du šios grupės dalyviai, t.y. čekų ir škotų futbolininkai, vis dėlto jų šansai nuveikti kažką daugiau šiame turnyre yra vertinami labai kukliai, tačiau tiek Čekijos, tiek Škotijos rinktinės gali pagadinti nervus šios grupės favoritams. 

Šalys grupėje suskirstytos pagal tikimybę patekti į kitą etapą ir laimėti Europos futbolo čempionatą, t.y. joms lažybų bendrovių priskirtą koeficientą:

Anglija (1,02), (6,50)
Kroatija (1,28), (34,00)
Čekija (1,80), (151,00)
Škotija (2,10), (251,00)



E grupė

Dar viena grupė su aiškiu favoritu, t.y. šiuo atveju atsinaujinusi, tačiau tuo pačiu ir turinti patyrusių žaidėjų Ispanija. Pagal tikimybė triumfuoti turnyre šios šalies rinktinė yra ketvirtoje pozicijoje kartu su italais ir vokiečiais. Ispanai, kurie du kartus iš eilės, t.y. 2008 ir 2012 metais laimėjo Europos čempionatą, 2016 metais iškrito jau aštunfinalyje, kur jie pralaimėjo kaimynams italams. 

Anot lažybų tarpininkų, tiek lenkų, tiek švedų galimybės žengti į kitą etapą yra labai apylygės. Prieš tai vykusiame Europos čempionate kaimyninės Lenkijos futbolininkai sugebėjo nukeliauti iki ketvirtfinalio, kur jie tik po vienuolikos baudinių nusileido būsimiems čempionams portugalams. Švedų kelionė tąkart truko kur kas trumpiau, nes jie nesugebėjo išeiti iš grupės. Nors slovakai, kurie prieš penkis metus pateko į aštunfinalį, laikomi šios E grupės ausaideriais, tačiau jie gali nustebinti. 

Šalys grupėje suskirstytos pagal tikimybę patekti į kitą etapą ir laimėti Europos futbolo čempionatą, t.y. joms lažybų bendrovių priskirtą koeficientą:

Ispanija (1,02), (8,00)
Lenkija (1,40), (81,00)
Švedija (1,44), (101,00)
Slovakija (2,40), (401,00)



F grupė

Vos ištraukus burtus ši grupė buvo pakrikštyta mirtininkų vardu, kuris tikrai nėra iš piršto laužtas ar pritemptas. F grupėje varžysis prancūzai ir vokiečiai - jau turime vieną iš tiesų intriguojančią tarpusavio kovą, o dar prie jų abiejų pridėjus Portugaliją, kuri ankstesniame prieš penkis metus vykusiame turnyre nušluosčiusi nosį visiems sugebėjo patekti į finalą ir ten įveikti pačius turnyro šeimininkus prancūzus, intrigos tikrai nesumažėja, o dar gerokai padidėja, nes jau grupės etape turėsime UEFA Euro 2016 finalo pakartojimą. Dar reikėtų pridėti tai, kad visos šios trys rinktinės yra laikomos vienos iš realiausių pretendenčių pakelti į viršų nugalėtojų taurę.

Vengrai turi mažiausius šansus įveikti grupės etapą, be to, jie laikomi vieni iš silpniausių visame turnyre, tačiau būtent jie gali lemti kitų trijų šios mirtininkų grupės favoritų likimą. Ankstesnio turnyro metu šios šalies rinktinė sugebėjo įveikti grupės etapą, tačiau aštunfinalyje triuškinančiai pralaimėjo Belgijos futbolininkams. 
 
Šalys grupėje suskirstytos pagal tikimybę patekti į kitą etapą ir laimėti Europos futbolo čempionatą, t.y. joms lažybų bendrovių priskirtą koeficientą:

Prancūzija (1,10), (5,50)
Vokietija (1,07), (8,00)
Portugalija (1,27), (9,00)
Vengrija (4,40), (401,00)






Gero iš gražaus bei aistringo futbolo ir daug pozityvių emocijų bei šypsenų!

Parengta remiantis uefa.com bei kitais internetiniais tinklapiais

Panašūs straipsniai:

(Laisvalaikis,renginys,futbolas)

2024-02-03 » Didžiausias pajamas uždirbę pasaulio futbolo klubai
2021-01-30 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2020-02-15 » Lašišų ir šlakių žūklė žiemą - pavasarį
2020-01-18 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2019-10-26 » 2019 metų Tokijo automobilių paroda
2019-09-14 » Frankfurto automobilių paroda
2019-08-31 » 2019 metų FIBA pasaulio krepšinio čempionatas
2019-07-27 » 2019 metais patys vertingiausi sporto klubai pasaulyje. Jau ketvirtus metus iš eilės pačiu vertingiausiu pasaulyje sporto klubu buvo pripažintas amerikietiškojo futbolo atstovas Dalaso Cowboys.
2019-04-20 » Niujorko 2019 metų tarptautinė automobilių paroda
2019-03-09 » Karščiausios Ženevos Motor Show 2019 naujienos

 
Dar nėra komentarų