2019 metų FIBA pasaulio krepšinio čempionatas

» Straipsniai » Atsipalaidavimui
Tai jau aštuonioliktas pasaulio krepšinio čempionatas, kuris šįkart vyksta Kinijoje. Šis čempionatas žymi naują Pasaulio krepšinio čempionatų erą – pirmą kartą nuo 1967 metų šios varžybos nesidubliuos su FIFA pasaulio futbolo čempiona
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2019-08-31 02:17 Komentarai: (0)
Šią vasarą užbaigsime ir į rudenį įžengsime smagiai, t.y. mūsų laukia net dvi savaitės intensyvaus krepšinio, nes Kinijoje vyksta 2019 metų FIBA Pasaulio krepšinio čempionatas, kuriame, kaip visi mes puikiai žinome, žais ir mūsų Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė. Tad laukia daug intriguojančių ir įdomių rungtynių, aistrų, pergalių džiaugsmo ir pralaimėjimų kartėlio. Ar Jūs jau pasiruošę šiai šventei?

Tai jau aštuonioliktas pasaulio krepšinio čempionatas, kuris šįkart vyksta Kinijoje aštuoniuose arenose. Šis čempionatas žymi naują Pasaulio krepšinio čempionatų erą – pirmą kartą nuo 1967 metų šios varžybos nesidubliuos su FIFA pasaulio futbolo čempionatu, taip pat komandų skaičius padidintas nuo 24 iki 32, tad laukia dar daugiau rungtynių. Be to, čempionatas bus ir atranka į 2020 metų olimpiadą. Pažymėtina, kad pirmą kartą pasaulio čempionate dalyvaus Čekija ir Juodkalnija, tuo tarpu Brazilija ir JAV vienintelės, nepraleidusios nei vieno tokio turnyro.

Prieš tai pasaulio krepšinio čempionatas vyko Ispanijoje, ir buvo surengtas jau gana seniai, t.y. 2014 metais. Jame mūsų krepšinio rinktinė nukeliavo iki pusfinalio, kur pralaimėjo būsimai nugalėtojai Amerikos nacionalinei krepšinio rinktinei. Deja, tačiau kovoje dėl trečiosios Lietuvos krepšininkams pritrūko sėkmės ir jie vos dviem taškais pralaimėjo prancūzams.

Šių metų pasaulio krepšinio čempionatas Kinijoje bus žaidžiamas trimis etapais. Pirmajame etape 32 kvalifikavusios komandos suskirstytos į aštuonias grupes po keturias (A-H) ir kiekviena grupės komanda sužais po tris rungtynes su kiekviena kita grupės komanda po vieną kartą. Tada dvi geriausios kiekvienos grupės komandos pateks į antrąjį grupės etapą. Šiame etape bus keturios grupės (I-L) sudarytos iš keturių komandų, kurios pateko iš pirmo turo, ir vėl su kiekviena grupės komanda jos sužais po kartą. Dvi geriausios komandos iš I - L grupių pateks į paskutinį atkrentamųjų etapą. Taigi, čempionato metu per šešiolika dienų iš viso bus sužaista devyniasdešimt dvi rungtynės.


Šalys grupėse suskirstytos pagal tikimybę patekti į kitą etapą ir laimėti Pasaulio krepšinio čempionatą, t.y. joms lažybų bendrovių priskirtą koeficientą:

A grupė

Pirmojoje A grupėje žaidžia šio turnyro šeimininkė Kinijos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė. Lažybų tarpininkų manymu, būtent ji turi geriausius šansus patekti į kitą etapą. Žinoma, jog kinams turėtų padėti nuosavi sirgaliai, kurie užpildys arenų tribūnas ir aktyviai palaikys šalies nacionalinę rinktinę.

Mūsų kaimynų lenkų šansai patekti į kitą etapą vertinami tik kiek prasčiau nei jau minėtos Kinijos. Tad būtent šios dvi rinktinės yra laikomos A grupės favoritėmis. Anot lažybų tarpininkų, jiems iššūkį gali mesti Venesuelos krepšininkai, tuo tarpu Dramblio Kaulo Kranto atstovų galimybės nuveikti kažką rimtesnio šiame čempionate yra vertinamos labai kukliai. Bendrai įvertinus visas aštuonias grupes, ši iš esmės yra pati silpniausia, visų keturių komandų šansai laimėti medalius yra labai minimalūs, tačiau kitą vertus, kiekvienas čempionatas pateikia staigmenų.

Kinija (1,15), (501,00)
Lenkija (1,18), (401,00)
Venesuela (2,60), (1501,00)
Dramblio Kaulo Krantas (15,00), (2001,00)



B grupė

Šioje grupėje taip pat nėra itin ryškių turnyro favoritų, o didžiausius šansus patekti į antrąjį etapą turi Argentinos krepšininkai, na o pagal tikimybę laimėti auksą jie yra devintoje pozicijoje. Lažybų tarpininkai mano, kad į kitą etapą didesnius šansus patekti turi Nigerija, o rusų galimybės yra vertinamos kiek prasčiau, tačiau galima teikti, kad šiuo atveju turėsime tris daugiau ar mažiau vienodo pajėgumo komandas, o tai žada intrigą ir atkaklias varžybas.

2014 metais Ispanijoje vykusiame čempionate Rusijos ir Nigerijos krepšininkų apskritai nebuvo, o štai argentiniečiai pateko į aštunfinalį, kur pralaimėjo kaimynams iš Brazilijos. Pietų Korėja - šios grupės autsaiderė ir viena iš silpniausių viso turnyro rinktinių, bet ji dalyvavo ankstesniame turnyre, tačiau visas rungtynes pralaimėjo.

Argentina (1,10), (121,00)
Nigerija (1,55), (501,00)
Rusija (1,85), (351,00)
Pietų Korėja (51,00), (1501,00)



C grupė

Neabejotina šios C grupės favoritė yra Ispanijos nacionalinė krepšinio rinktinė, na o pagal tikimybę triumfuoti finale jie yra aukštoje ketvirtoje vietoje. Lažybų tarpininkai mano, kad ispanams varžybos šioje grupėje bus tik apšilimas prieš tolesnius etapus. Tiesa, 2014 metais jų šalyje vykusiame čempionate jie iš tiesų pagal iš ankstinius lūkesčius pasirodė kukliai, t.y. ketvirtfinalyje pralaimėjo prancūzams.

Kitos trys šios grupės dalyvės, remiantis lažybų tarpininkų prognozėmis, neturėtų nuveikti itin daug, bet kaip įprasta galime sulaukti sensacijų ir netikėtumų. Laukiama, kad tarp Puerto Riko, Irano ir Tuniso atstovų vyks itin atkakli kova dėl antrosios vietos grupėje, kuri atvers kelią į antrąjį turnyro etapą.

Ispanija (1,001), (17,00)
Puerto Rikas (2,50), (501,00)
Iranas (2,90), (751,00)
Tunisas (3,00), (2001,00)



D grupė

Serbijos nacionalinė krepšinio rinktinė, anot lažybų specialistų, yra viena iš realiausių pretendenčių vėl mesti iššūkį Jungtinėms Amerikos Valstijoms, nes būtent ji pagal tikimybę laimėti aukso medalius yra antroje pozicijoje. Net neabejojama, kad serbai iš šios grupės pateks į kitą etapą, be to, tas pats pasakytina ir apie Italijos krepšinio rinktinę. Ankstesniame FIBA pasaulio čempionate Serbijos krepšininkai pasidabino sidabro medaliais, t.y. tik finale nusileido amerikiečiams. Tuo tarpu italai kaimyninėje Ispanijoje vykusiame čempionate iš viso nedalyvavo.

Lažybų specialistų vertinimu, tiek Filipinai, tiek Afrikos atstovai iš Angolos neturi realių šansų žengti į antrąjį Kinijoje vykstančio turnyro etapą. Abi rinktinės tuo pačiu yra vienos iš krepšinio čempionato autsaiderių.

Serbija (1,001), (4,00)
Italija (1,03), (131,00)
Filipinai (31,00), (1001,00)
Angola (31,00), (1501,00)



E grupė

Jungtinių Amerikos Valstijų krepšininkai, kurie triumfavo 2014 metais Ispanijoje, nepaisant to, kad nemažai NBA žvaigždžių atsisakė žaisti už rinktinę, ir toliau tradiciškai laikomi ne tik šios grupės, tačiau ir viso pasaulio krepšinio čempionato favoritais. Ar jie kaip įprasta pateisins šiuos lūkesčius, ar vis gi sulauksime staigmenos, sužinosime turnyro metu.

Taip pat į kitą etapą iš šios E grupės turėtų žengti turkai, nors jų galimybės nuveikti kažką reikšmingo šiame čempionate nėra vertinamos itin aukštai, vis dėl to ši rinktinė pajėgi nustebinti. Ankstesniame pasaulio čempionate turkų žygį ketvirtfinalyje sustabdė mūsų šalies rinktinė. Šioje grupėje taip pat žais pasaulio čempionatų debiutantė Čekijos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė, na o Azijos žemyną atstovaus japonai.

Jungtinės Amerikos Valstijos (1,001), (1,60)
Turkija (1,15), (121,00)
Čekija (4,50), (551,00)
Japonija (15,00), (751,00)



F grupė

Anot lažybų tarpininkų, iš šios grupės į kitą pasaulio čempionato etapą be problemų turėtų žengti Graikijos krepšininkai, kurie, beje, yra vieni iš pagrindinių viso turnyro favoritų, nes pagal tikimybę kelti į viršų taurę jie rikiuojasi itin aukštoje trečioje pozicijoje. 2014 metais vykusiame čempionate laimėję grupėje visas rungtynes jie pateko į aštunfinalį, tačiau ten pralaimėjo serbams.

Kitą reali pretendentė iš F grupės žengti į kitą etapą yra laikoma Brazilijos rinktinė, kuri prieš penkerius metus Ispanijoje vykusiame turnyre irgi pralaimėjo Serbijai, tiesa, ketvirtfinalyje. Juodkalnijos šansai patekti į antrąjį pasaulio čempionato etapą yra vertinami prasčiau nei prieš tai minėtų rinktinių atveju, tačiau Balkanų atstovai gali pagadinti nervus grupės favoritams ir jiems gali nusišypsoti naujokus kartais lydinti sėkmė. Anot lažybų specialistų, silpniausia komanda grupėje yra iš Naujosios Zelandijos.

Graikija (1,001), (11,00)
Brazilija (1,50), (251,00)
Juodkalnija (2,80), (501,00)
Naujoji Zelandija (8,00), (351,00)



G grupė

Šioje grupėje išskiriamos dvi neabejotinos favoritės, t.y. Prancūzijos ir Vokietijos rinktinės, tačiau pirmosios galimybės susikauti dėl medalių vertinamos kur kas aukščiau. Prancūzai pagal tikimybę laimėti pasaulio čempionatą yra penktoje vietoje iškart už ispanų. Prieš penkerius metus vykusiame turnyre, kaip buvo minėta, jie iškovojo bronzos medalius, o štai kaimynai iš Vokietijos čempionatą stebėjo per televizijos ekranus.

Šioje grupėje taip pat žais egzotiškų šalių krepšininkai iš Dominikos Respublikos bei iš Jordanijos, kurie, remiantis lažybų tarpininkų prognozėmis, neturėtų nustebinti.

Prancūzija (1,001), (25,00)
Vokietija (1,15), (201,00)
Dominikos Respublika (5,00), (601,00)
Jordanija (31,00), (1501,00)



H grupė

Pagaliau paskutinė H grupė, į kurią pateko Lietuvos nacionalinė krepšinio rinktinė. Anot lažybų specialistų, tiek mūsų, tiek australų šansai žengti į antrąjį turnyro etapą yra vertinami apylygiai. Pagal tikimybę triumfuoti šių metų Kinijoje vykstančiame FIBA pasaulio krepšinio čempionate abi rinktinės sąraše eina viena po kitos, t.y. australai šeši, o Lietuva - septinta. Be jokios abejonės, tiek mūsų krepšininkai, tiek atstovai iš tolimosios Australijos yra pajėgus gerokai pakoreguoti iš ankstinius lažybų tarpininkų lūkesčius. 2014 metų pasaulio čempionate Australijos rinktinė pralaimėjo aštunfinalyje, o mūsų krepšininkai nužengė kur kas toliau, t.y. užėmė ketvirtą vietą.

Šioje grupėje Lietuvai ir australams rimtesnę konkurencija, pagal išankstines prognozes, turėtų sudaryti Kanados krepšininkai, tuo tarpu Senegalo atstovai yra laikomi tiek šios grupės, tiek viso turnyro vienais iš autsaiderių.

Australija (1,22), (55,00)
Lietuva (1,25), (71,00)
Kanada (2,00), (81,00)
Senegalas (51,00), (2001,00)



Gero ir gražaus bei aistringo krepšinio, daug pergalių bei pozityvių emocijų ir šypsenų!

Nuoroda į 2019 metų FIBA Pasaulio krepšinio čempionato rungtynių transliacijų tvarkaraštį

Panašūs straipsniai:

(Laisvalaikis,renginys,krepšinis,sportas)

2024-06-15 » UEFA Euro 2024
2024-02-03 » Didžiausias pajamas uždirbę pasaulio futbolo klubai
2021-06-12 » UEFA Euro 2020
2021-01-30 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2020-02-15 » Lašišų ir šlakių žūklė žiemą - pavasarį
2020-01-18 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2019-10-26 » 2019 metų Tokijo automobilių paroda
2019-09-14 » Frankfurto automobilių paroda
2019-07-27 » 2019 metais patys vertingiausi sporto klubai pasaulyje. Jau ketvirtus metus iš eilės pačiu vertingiausiu pasaulyje sporto klubu buvo pripažintas amerikietiškojo futbolo atstovas Dalaso Cowboys.
2019-04-20 » Niujorko 2019 metų tarptautinė automobilių paroda

 
Dar nėra komentarų