Verslo ABC: Penkios kliūtys pradėti verslą

» Straipsniai » Verslas
Visuomet egzistuoja esamos ar menamos kliūtys, kurias reikia įveikti norint pradėti kažką ambicingo ir naujo.
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2015-03-28 02:10 Komentarai: (0)
Daugelis darbuotojų dėl vienos ar kitokios priežasties nekenčia savo darbo ir svajoja pradėti savo nuosavą verslą. Niekad iki šiol nebuvo geresnio laiko tai padaryti nei dabar, nes šiuo metu verslininkai turi itin gerą prieigą prie informacijos ir žinių, be to, egzistuojanti paramos šaltinių įvairovė sumažino verslo pradžios kaštus. Žinoma, visuomet egzistuoja esamos ar menamos kliūtys, kurias reikia įveikti norint pradėti kažką ambicingo ir naujo.

Nėra pinigų

Daugelis teigia, kad reikiamo kiekio pinigų trūkumas yra pagrindinė priežastis trukdanti įgyvendinti svajonę pradėti nuosavą verslą. Tačiau realybė yra tokia, jog sėkmingo verslo pradžioje yra svarbiausia tinkamas įkrovimas arba labiausiai kritinės misijos atlikimas, t.y. klientų suradimas. Pamirškite apie išgalvotą gražų ir patogų ofisą, patogią vadovo kėdę arba blizgančias keturių spalvų brošiūras. Norint pradėti smulkų verslą nereikia turėti itin daug pinigų. Dauguma smulkių įmonių savo veiklą pradėjo turėdamos mažiau nei dešimt tūkstančių eurų.

Nėra laiko

Darbas visą darbo dieną, šeima, mėgavimasis savaitgaliais užpildo bendrą gyvenimo laiką. Tačiau laikas yra išteklius, kurį mes galime valdyti. Jei norite būti sėkmingu verslininku, labai svarbu mokėti valdyti laiką. Žinoma, norint pradėti verslą, reikės kažką paaukoti. Norėdami, kad viskas vyktų greičiau ir sparčiau bei norėdami įgauti pagreitį, jūs turėsite dalį savaitgalių paskirti savo svajonei, t.y. nuosavam verslui.

Nėra privalumų

Pripažinkime, kad darbas kažkam yra susijęs ir su tam tikrais privalumais ir kartais su tam tikromis privilegijomis, be to, tokiu atveju tenkanti atsakomybė ir rizika yra mažesnė. Tuo tarpu pradiniame verslo etape viso to netenkame, t.y. galime jaustis lyg vaikščiotume trapecija be apsauginio tinklelio. Nuosavo verslo atveju jums tenka visa atsakomybė ir rizika, tačiau tuo pačiu, jums atitenka ir visas uždirbtas pelnas, kuris bei jo dydis priklauso tik nuo jūsų pačių.

Nėra šeimos paramos

Yra pakankamai sunku mesti turimą darbą, kuriame tų jau viską žinai ir kuriame jau uždirbami pinigai ir vietoj to imtis nuosavo verslo. Be jūsų šeimos ir draugų paramos ši kelionė gali būti labai sudėtinga. Norėdamas įgyti savo šeimos palaikymą ir paramą skirk laiko paaiškinimui apie savo verslo idėją ir verslą bei tuo pačiu sukurk solidų verslo planą. Jei kiti pamatys, jog jūs rimtai apgalvojote visas detales apie savo verslą ir žinote kaip sumažinti riziką, tuomet kiti jums bus palankesni.

Nėra drąsos

Žinoma, įsigilinus visuomet galima surasti priežasčių, kodėl nereikėtų pradėti nuosavo verslo, taip pat galima atrasti ir įvairių pasiteisinimų, kodėl to nereikia daryti. Didžiausia kliūtis, kurią turite įveikti - tai jūs pats! Visi verslininkai susiduria su baime ir drąsos stoka. Tačiau iš kitos pusės būtent baimė gali būti stipriu motyvatoriumi, t.y. siekis ją nugalėti ir būti sėkmingam. Baimė gali būti jūsų tylus kompajonas, kurį įveikiate kasdien.

Norint nukrypti nuo standartinio gyvenimo, reikia tam skirti laiko, pasišvęsti šiam tikslui, be to, reikia būti atkakliam ir ryžtingam. Milijonams verslų savininkų tai pavyko. Imkitės ryžtingų žingsnių jau šiandien ir prisijunkite prie verslumo revoliucijos!

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais

Panašūs straipsniai:

(Verslas,verslumas,psichologija)

2023-08-05 » Emocijų valdymas yra svarbiausias investuotojo įgūdis
2023-07-22 » Šešioliką dalykų, kuriuos daro psichiškai stiprūs žmonės
2023-02-04 » Trylika dalykų, kurių psichiškai stiprūs žmonės nedaro
2022-10-15 » Keturi geriausi milijardieriaus R.Dalio karjeros patarimai: „tau nepasiseks, jei negali toleruoti, kad klysti“
2022-02-12 » Verslo ABC: Penki būdai motyvuoti darbuotojus
2021-08-07 » Verslo ABC: Devynios paslaptys norint priimti gerus sprendimus
2021-01-16 » Verslo ABC: Dešimt paplitusių verslo plano klaidų
2020-10-31 » Verslo ABC: Penkiolika verslo patarimų, kuriuos turėtų žinoti kiekvienas verslininkas
2020-10-09 » Dešimt klaidų, kurių turtingi ir sėkmingi žmonės niekada nedaro
2020-07-25 » Verslo ABC: Dvidešimt klaidų, kurių reikia vengti pradedant verslą

 
Dar nėra komentarų