Verslo ABC: Dalykai, kuriuos reikia apsvarstyti prieš pradedant verslą

» Straipsniai » Verslas
Yra keletas dalykų arba klausimų, kuriuos reikia būtinai apsvarstyti prieš pradedant verslą.
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2015-01-31 01:27 Komentarai: (0)
Prieš ką nors pradedant visuomet iškyla klausimų ir abejonių ar tikrai verta tai pradėti ir tam skirti laiko, bei ar tai iš tiesų pasiteisins ir pasieksite norimų rezultatų. Lygiai su tuo pačiu susiduriame ir norėdami pradėti verslą. Yra keletas dalykų arba klausimų, kuriuos reikia būtinai apsvarstyti prieš pradedant verslą. Norėdami prisidėti prie verslumo skatinimo ir augimo mūsų šalyje, mes pradedame straipsnių - patarimų ciklą Verslo ABC.

Ar Jūs nusistatėte tikslus ir ar turite planą kaip juos pasieksite?

Kaip sako patarlė: „Tas, kuris nesugeba planuoti, planuoja žlugti“, o tai ypač svarbu arba aktualu prieš pradedant ir kai pradedi verslą.

Be aiškaus supratimo, kur norite eiti ir kaip jūs planuojate ten patekti, Jūs per pirmus verslo pradžios etapus galite suklupti bei susidurti su nepageidaujamu stresu ir nusivylimu.

Vienas iš svarbiausių žingsnių yra nustatyti tikslus, t.y. nusistatyti tiek trumpalaikius tikslus, kuriuos norite pasiekti per mėnesį, tris, šešis mėnesius, tiek ilgalaikius tikslus, t.y. dviejų, penkių metų ir pan. tikslus.

Kuomet susikūrėte ir nusistatėte tikslus, laikas įsitikinti, kad turite tinkamą planą, kuris padės siekiant tų tikslų. Be jokios abejonės, visų pirma labai naudinga yra suprasti savo motyvaciją siekiant pradėti verslą.

Ar Jūs galite įgyvendinti savo planą nepažeisdami jokių įstatymų ir reguliavimo taisyklių?

Yra keletas teisinių dalykų, kuriuos jums reikėtų apsvarstyti prieš pradedant verslą. Čia yra sąrašas sričių iš teisės, į kurias reikia atsižvelgti imantis verslo:

Nuspręsti dėl savo verslo struktūros (individuali įmonė, partnerystė, ribotos atsakomybės įmonė ir t.t.);

Įmonės pavadinimo registravimas;

Reikiamų licenzijų ir leidimų gavimas;

Verslo mokesčių planavimas.

Ar Jūs visapusiškai apsvarstėte finansines pasekmes pradedant verslą?

Pinigai yra pagrindinis rūpestis, kai jūs pradedate verslą, ypač jei turėsite nuolatines pastovias išlaidas ir jei pradedant jūsų verslą bus daug išlaidų.

Reikia apsvarstyti keletą finansinių variantų prieš pradedant nuosavą verslą, kurie galėtų sušvelninti finansines pasekmes pereinant prie nuosavo verslo, t.y. nuosavo verslo pradžioje galima būtų ir toliau dirbti iki tol dirbtą darbą, pavyzdžiui pusę etato, t.y. ne visą darbo dieną tol, kol jūsų nuosavas verslas atsistos ant kojų. Arba verslą reikėtų pradėti tuomet, kai jau sukaupėte pakankamą finansų rezervą bei kai galite pasiskolinti reikiamą trūkstamą lėšų kiekį.

Ar Jūs turite palaikymo būrį?

Mes mažai dalykų gyvenime atliekame visiškai savarankiškai, ir tas pats pasakytina ir apie verslą. Net jei jūs planuojate būti vienintelis savininkas, t.y. dirbti pats sau, jums gali būti nepaprastai naudinga sukurti išorinę paramos sistemą, kuri išlaikytų jus kelyje.

Į jūsų palaikymo būrį gali įeiti šeima, draugai, kolegos, globėjas, treneris ir visi kiti, kurie gali padėti jums orientuotis kelyje. Kai jūs turite veiksmingą paramos sistemą, tuomet jūs atrasite, kad turite pagrindinį palaikytoją - skanduotoją, konsultantą, moralinę paramą ir netgi velnio advokatą kai būtina.

Ar Jūs turite tai ko reikia norint tapti verslo savininku?

Norint būti sėkmingu verslininku reikia turėti unikalų asmenybės ir smulkaus verslo charakterio bruožų derinį. Žinoma, nėra standartinės formulės, kuri leidžia vieno tipo asmenims būti sėkmingesniems už kito tipo, tačiau yra keletas verslininkui draugiškų asmenybės bruožų, kurie gali palengvinti verslo pradžią, t.y. aistra, mokėjimas laviruoti, pasišventimas ir savidisciplina.

Žinoma, nepakenkia ir veiksminga komunikacija, arba mokėjimas bendrauti bei pasirengimas prisiimti pamatuotą riziką.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais

Panašūs straipsniai:

(Verslas,verslumas,įgūdžiai)

2022-10-15 » Keturi geriausi milijardieriaus R.Dalio karjeros patarimai: „tau nepasiseks, jei negali toleruoti, kad klysti“
2022-02-12 » Verslo ABC: Penki būdai motyvuoti darbuotojus
2021-08-07 » Verslo ABC: Devynios paslaptys norint priimti gerus sprendimus
2021-01-16 » Verslo ABC: Dešimt paplitusių verslo plano klaidų
2020-10-31 » Verslo ABC: Penkiolika verslo patarimų, kuriuos turėtų žinoti kiekvienas verslininkas
2020-07-25 » Verslo ABC: Dvidešimt klaidų, kurių reikia vengti pradedant verslą
2020-02-01 » Verslo ABC: Septynios paslaptys, kaip greitai išplėsti savo verslą
2019-06-22 » Verslo ABC: Kaip atlikti jūsų verslo konkurentų žvalgybą?
2019-02-23 » Verslo ABC: Kaip įvertinti verslo idėją prieš jos įgyvendinimą?
2018-12-29 » Verslo ABC: Ar Jūsų verslo idėja vertinga?

 
Dar nėra komentarų