Keturi geriausi milijardieriaus R.Dalio karjeros patarimai: „tau nepasiseks, jei negali toleruoti, kad klysti“

» Straipsniai » Verslas
Autorius: traders.lt Data: 2022-10-15 01:48 Komentarai: (0)
Milijardierius ir žinomas investuotojas Ray Dalio turėjo ilgą ir sėkmingą karjerą finansų ir investavimo srityje, tad tikrai būtų prasminga jums pateikti jo geriausius patarimus. 

Jis neseniai atsistatydino iš vieno iš trijų Bridgewater Associates, vieno didžiausių ir sėkmingiausių pasaulyje rizikos valdymo fondų, investicijų vadovų pareigų.

Ray Dalio atliks kompanijoje mentoriaus pareigas – šį vaidmenį jis viešai puoselėjo daugelį metų kaip kelių mokomųjų knygų apie karjerą ir investavimo patarimus autorius, įskaitant 2017 metų bestselerį „Principai: gyvenimas ir darbas“.

Atsižvelgdami į ilgą jo darbo laikotarpį įmonėje, kurią jis įkūrė, pažvelkime į keturis patarimus, kuriuos Ray Dalio priėmė per savo penkis dešimtmečius trukusią karjerą, pateiktus „Principuose“.


Praktikuokite radikalų atvirumą

„Norint sėkmingai dirbti, reikia gerai priimti sprendimus, o tam reikia radikalaus atvirumo“ - rašo Ray Dalio.

Radikalus atvirumas – tai gebėjimas analizuoti skirtingus požiūrius, neleidžiant savo ego trukdyti.

Prieš priimdami sprendimą, visada turėtumėte atsižvelgti į galimybę, kad galite klysti, tikina jis. Tiesą sakant, Ray Dalio ieško žmonių, kurie galėtų su juo nesutikti, kad jis suprastų jų samprotavimus. Tik po to, kai jis peržiūrėjo visus požiūrius ir svarbią informaciją, jis priima sprendimą.

„Kuo esate atviresnis, tuo mažesnė tikimybė, kad save apgausite – ir tuo didesnė tikimybė, kad kiti pateiks jums nuoširdų atsiliepimą“ – rašo jis.


Darbas „idėjų meritokratijoje“

Ray Dalio rašo, kad labiausiai patenkinamos darbo vietos yra „idėjų meritokratijos“. Tai aplinka, kurioje laimi geriausios idėjos, nesvarbu, iš kur jos kiltų.

„Patys prasmingiausi santykiai pasiekiami tada, kai jūs ir kiti gali atvirai kalbėti vieni kitiems apie viską, kas svarbu, kartu mokytis ir suprasti, kad reikia vienas už kitą atsakyti, kad būtumėte kuo puikesni“ – rašo jis.

Kad „idėjų meritokratija“ veiktų, vidiniai nesutarimai turi būti konstruktyvūs ir pagarbūs. Jūs neturėtumėte būti nesąžiningi ar piktžodžiauti savo kolegomis.

„Kiekvienas idėjos meritokratijos narys turi išlikti ramus ir pagarbus procesui. Niekada nepriimtina nusiminti, jei idėjų meritokratija nepriima sprendimo, kurio jūs asmeniškai norėjote“ - rašo Ray Dalio. 


Saugokitės „greitakalbių“

„Greitai kalbantys žmonės – tai žmonės, kurie artikuliuotai ir ryžtingai pasako dalykus greičiau, bei gali būti vertinami kaip būdas perstumti savo darbotvarkę pirmiau už kitų žmonių nagrinėjimą ar prieštaravimus“ – rašo Ray Dalio.

Neleiskite sau išsigąsti šių žmonių, sako Ray Dalio. Turite „atsakomybę suprasti dalykus“, o ne apsimeti, kad suprantate, ką gali pasakyti greitakalbis.

„Jei jaučiate spaudimą, pasakykite kažką panašaus į: „Atsiprašau, kad buvau kvailas, bet aš turėsiu tave sulėtinti, kad suprasčiau, ką tu sakai“ – rašo Ray Dalio. “Tada užduokite savo klausimus. Visus juos".


Mokykitės iš savo klaidų

„Klaidų daro visi. Pagrindinis skirtumas yra tas, kad sėkmingi žmonės iš jų mokosi, o nesėkmingi – ne“ – rašo Ray Dalio.

„Mano skaudžiosios klaidos pakeitė mano požiūrį iš „žinau, kad esu teisus“ į „kaip man žinoti, kad aš teisus?“ Jos suteikė man nuolankumo, kurio man reikėjo, kad subalansuočiau savo įžūlumą“.

Net kai sunku, svarbu stengtis mokytis. „Jei negalite pakęsti klydimo, neaugsite, padarysite nelaimingus save ir visus aplinkinius“.


Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
Dar nėra komentarų