Septynios įkvepiančios citatos apie investavimo - prekiavimo psichologiją

» Straipsniai » Investavimo pagrindai
Autorius: traders.lt Data: 2023-10-28 01:44 Komentarai: (0)
Psichologija investuojant - prekiaujant yra pagrindinis elementas, skiriantis sėkmingus investuotojus - prekiautojus nuo tų, kuriems nepavyksta finansų rinkose. Labai svarbu suprasti savo emocijas, įsisavinti investavimo - prekybos psichologiją ir priimti racionalius sprendimus.

Štai septynios įkvepiančios citatos iš patyrusių investuotojų - prekiautojų, kurios padės geriau suprasti šią sudėtingą sritį:

„Sėkmei reikia laiko“ - Warren Buffett, vienas turtingiausių pasaulio žmonių, pabrėžia, kad joks investuotojas - prekiautojas iš karto nepasieks sėkmės. Būtent studijos, praktika ir atsidavimas padeda siekti savo tikslų.


„Būkite kantrūs ir neprekiaukite per daug“ - Forex legenda Bill Lipschutz įspėja, kad negalima per daug prekiauti. Kantrybė ir atkaklumas yra raktas į sėkmę.


„Reguliariai darykite pertraukas“ - Legendinis treideris Jesse Livermore primena, kad pertraukos nuo prekybos padeda išvengti emocinių sprendimų ir kontroliuoti riziką.


„Išmok prarasti“ - Žinomas investicinių fondų valdytojas Peter Lynch pabrėžia, kad nuostoliai yra prekybos dalis. Svarbu iš jų pasimokyti ir judėti toliau.


„Neprisiriškite prie savo sandorių“ - Garsus ekonomistas John Maynard Keynes perspėja dėl emocinio prisirišimo prie pozicijos. Turite priimti racionalius sprendimus ir kontroliuoti savo emocijas.


„Niekada per daug nerizikuokite vienu sandoriu“ - Milijardierius bei rizikos valdymo fondų valdytojas Paul Tudor Jones pataria kontroliuoti savo rizikos lygį, nepaisant jūsų pasitikėjimo savimi. 


„Valdykite savo emocijas“ - Warren Buffett dar kartą primena, kad emocijos neturėtų lemti mūsų sprendimų. Išlikime šalti ir logiški.


Šios citatos siūlo vertingų patarimų ir įkvėpimo investuotojams - prekiautojams įvairiais jų karjeros etapais. Norint sėkmingai veikti finansų rinkose, labai svarbu suprasti investavimo - prekybos psichologiją.


Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
Dar nėra komentarų