Verslo ABC: Kur gauti lėšų verslo pradžiai?

» Straipsniai » Verslas
Kaip jūs ketinate gauti pradines lėšas, kurių reikia, kad jūsų naujas verslas iš idėjos pavirstų sėkme? Yra daug įvairių pinigų gavimo šaltinių verslo pradžiai.
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2018-05-12 01:08 Komentarai: (0)
Taigi, jūs turite puikią verslo idėją ir norite pradėti verslą. Kaip jūs ketinate gauti pradines lėšas, kurių reikia, kad jūsų naujas verslas iš idėjos pavirstų sėkme? Yra daug įvairių pinigų gavimo šaltinių verslo pradžiai.

Nuosavos lėšos

Iš pirmo žvilgsnio tai gali būti bauginantis būdas, tačiau tai yra labiausiai populiarus lėšų šaltinis verslui pradėti. Neturite santaupų? Daugelis žmonių gauna jiems reikalingus pradinius pinigus įkeičiant ar grąžinant savo namus, parduodant turtą. Taip daro net ir tie, kurie galėtų gauti paskolą verslo pradžiai.

Kreditavimo įstaigos ir investuotojai paprastai tikisi, kad asmuo, kuris pradeda verslą, nori asmeniškai finansiškai įsipareigoti.

Šeima ir draugai

Antras populiariausias pinigų šaltinis verslui pradėti yra šeima ir draugai, kurie dažnai nori suteikti pradinę paskolą arba netgi kartais padaro tiesioginę dovaną, kad padėtų jums startuoti su nauja įmone. Galų gale, jie gali būti iš anksto pasirengę pirkti jūsų verslo idėjos vertę tam tikru mastu, nes jie yra žmonės, kurie nori jums geriausio.

Kredito linija

Nors nerekomenduojama kaip vienintelis pradinių pinigų šaltinis, kredito linija yra būtina pradinio etapo pradžiai. Nesvarbu, kaip atidžiai ir išsamiai rengėte savo verslo planą, visada yra nenumatytų išlaidų ir tokių, kurių nepakankamai įvertinote.

Tikimės, kad jau parengėte būdą susipažinti su šiuo lėšų šaltiniu, kol nusprendėte pradėti verslą, t.y. užmezgėte ryšius su savo vietiniu banko valdytoju ir užsitikrinote, kad jūsų kredito reitingas yra geras.

Nė vienas bankas nesuteikia kredito linijos asmeniui, kuris jiems nėra žinomas, ypač jei jis neturi kredito reitingo.

Verslo paskola iš banko

Termino bankas naudojimas - tai nuoroda į tradicines skolinimo įstaigas, tokias kaip bankai ir kredito unijos. Iš tikrųjų dabar lengviau nei kada nors anksčiau gauti verslo paskolą iš šių tradicinių šaltinių, nes daugiau žmonių nei bet kada prieš tai sėkmingai pradėjo smulkius verslus, o didieji bankai labiau susidomėjo smulkiuoju ir vidutiniu verslu nei tai buvo anksčiau.

Žinoma, jūs negalite tiesiog nueiti į banką ir pasakyti paskolų teikėjui kiek jums reikia pinigų bei tikėtis, kad su jais išeisite. Kreipimuisi dėl verslo paskolos gavimo būtina kruopščiai pasirengti.

Verslo paskola iš su verslu susijusių ar vyriausybės finansuojamų organizacijų

Yra daugybė organizacijų, kurių tikslas yra skatinti ekonominę plėtrą arba teikti pagalbą tam tikrų tipų žmonėms sėkmingai verstis verslu. Pavyzdžiui, Europos sąjungoje teikiama parama jaunimui norinčiam pradėti savo verslą, be to, yra įvairios kitos programos ir organizacijos skatinančios verslumą Europos sąjungoje ir konkrečiai mūsų šalyje.

Dažnai (bet ne visada) ši pagalba apima finansinę paramą, pavyzdžiui, pradines paskolas.

Dalyvavimas vyriausybės finansuojamoje verslo pradžios programoje

Jei jūs atitinkate keliamus reikalavimus - tai yra geriausias būdas pradėti verslą. Šalių vyriausybės, kaip įprasta, įgyvendina įvairias programas, kurios skirtos skatinti užsiimti verslu, be to, suteikiama pagalba pradedant verslą, t.y. ne tik finansinė, bet ir kitokio pobūdžio neįkainojama parama, kaip globojimas, patarinėjimas bei pagalba jums kuriant ir rašant nuosavą verslo planą.

Investuotojų paieška

Angelai - investuotojai, rizikos kapitalo atstovai ar privatūs kreditoriai gali būti puikus finansavimo šaltinis jūsų naujam verslui. Nors daugeliu atveju dažniausiai sunkiau pritraukti investuotojus į kuriamą verslą, nei jau į įsteigtą įmonę, vis dėl to tai nėra neįmanoma, jei tinkamu laiku turėsite tinkamą verslo idėją, pagrįstą įspūdingu verslo planu.

Vyriausybės subsidijų programos

Nors dažnai tai yra puikus pinigų šaltinis verslui pradėti, tačiau tik tada, jei jūs atitinkate reikalavimus ir šalies vyriausybės prioritetus teikiant subsidijų programos lėšas. Kiekvienoje šalyje dažniausiai vyriausybės organizuodamos konkrečias subsidijų programas skirtas verslui nustato prioritetus, kuriems sektoriams, veiklos sritims bus teikiama pirmenybė ir didžiausias palaikymas.


Kuris verslo pradžios pinigų šaltinis jums labiausiai tinka?

Turbūt kaip ir daugelis žmonių, kurie pradėjo verslą prieš jus, jums reikės finansavimo šaltinių derinio, kad gautumėte pinigų, kurių reikia jūsų verslui plėtoti. Galbūt norėsite ištirti, išanalizuoti visus išvardytus išteklius. Nesvarbu ką jūs darysite, nebūkite priklausomi tik nuo paskolų.


Dar daugiau informacijos, patarimų ir straipsnių verslo bei verslumo tematika rasite mūsų tinklapio straipsnių skiltyje Verslas bei nuspaudę šią aktyvuotą nuorodą.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
Dar nėra komentarų