Verslo ABC: Standartinis verslo planas (finansinė analizė)

» Straipsniai » Verslas
Jūsų verslo plano finansinės analizės dalyje turėtų būti duomenys apie jūsų verslo finansavimą dabar, tai ko reikės būsimam augimui, ir jūsų veiklos sąnaudų įvertinimas.
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2018-02-16 20:15 Komentarai: (0)
Mes tęsiame rubriką Verslo ABC, kuri yra skirta skatinti verslumą mūsų šalyje, bei pristatome informaciją apie dar vieną verslo plano valdymo dalį, t.y. šįkart finansinės analizės, kur žinoma bus kalbama apie finansus.

Jūsų verslo plano finansinės analizės dalyje turėtų būti duomenys apie jūsų verslo finansavimą dabar, tai ko reikės būsimam augimui, ir jūsų veiklos sąnaudų įvertinimas.

Dėl šioje dalyje reikalingų struktūrizuotų išsamių finansinių duomenų, prieš rašydami šią dalį turėtumėte pasikonsultuoti su savo apskaitininku ar kitais patikimais ir kvalifikuotais finansų specialistais.


Ką apima verslo plano finansinė analizė?

Finansų analizės dalyje turėtų būti šie duomenys ir jie turėtų būti pagrįsti naujo verslo vertinimais arba naujausiais duomenimis apie įkurtus verslus:

Balansas: tai turėtų apimti jūsų numatytus ir numatomus verslo finansus, įskaitant turtą, įsipareigojimus ir nuosavą kapitalą.

Pinigų srautų analizė: apžvalga jūsų numatomų grynųjų pinigų, kurie pateks į jūsų verslą, remiantis pardavimų prognozėmis atėmus numatomas įmonės veiklos grynųjų pinigų sąnaudas.

Pelno ir nuostolių analizė: jūsų pelno (nuostolių) ataskaita, pagal kurią įmonės sąnaudos atimamos iš pajamų per tam tikrą laikotarpį, paprastai per ketvirtį ar per metus.

Lūžio analizė: ši analizė parodo lūžio tašką, kai verslo išlaidas visiškai padengs pajamos.

Personalo išlaidų prognozė: jūsų komandos išlaidos, kaip nurodyta Valdymo santraukos dalyje.


Patarimai, kaip rašyti verslo plano finansinės analizės dalį

Jūsų verslo plano finansinės analizės dalis gali būti pati sudėtingiausia jums užbaigiant verslo planą, tačiau tai taip pat gali būti esminis ir lemiamas veiksnys jums sudarant arba nesudarant sandorio kai jūs ieškote finansavimo. Štai keletas patarimų, kurie jums padės rašant šią dalį:

Padarykite prielaidas

Mus moko niekada nedaryti prielaidų, bet kaip galite užbaigti finansinės analizės dalį verslui, kuris dar nebuvo pradėtas? Štai kada jus turite sulaužyti taisyklę nedaryti prielaidų norėdami pateikti šiek tiek duomenų, kurie tiksliai atspindi tai, ko jūs tikitės.

Peržiūrėkite ankstesnes verslo plano dalis ir nurašykite visas finansines prielaidas, kurias jus atlikote rengdami tas dalis. Tuomet tas prielaidas galite naudoti savo finansų analizės dalyje. Svarbiausia yra užtikrinti, kad finansinės analizės dalies duomenys atitiktų jūsų verslo plano kitose dalyse pateiktas prielaidas.

Gaukite pagalbos

Ko gero nėra kitos verslo plano dalies kaip finansų analizės, kur jums bus labiausiai reikalinga pagalba. Prielaidos, prognozės ir konkretūs skaičiai gali būti jums sudėtinga ir apskritai gali apsukti jums galvą, ypač jei neturite finansinio pagrindo. Tačiau ši finansinė informacija yra būtent tie duomenys, kurių ieškos jūsų auditorija.

Galite išvengti streso ir neapibrėžtumo gaudami kvalifikuoto finansų specialisto pagalbą proceso pradžioje.

Žinokite pagrindines taisykles

Kalbant apie jūsų verslo plano finansinę analizę, būtų gerai, jei turėtumėte pagrindinę idėją apie tai, ką apima kiekvienas elementas, iš kur gaunami duomenys ir ką kokie skaičiai reiškia.

Tai būtina net ir jeigu jums padėjo kurti šią dalį, nes jums pačiam reikės paaiškinti finansinius duomenis kai bendrausite su konkrečiais asmenimis.

Šioje dalyje turėtų būti laikomasi GAAP (visuotinai pripažintų apskaitos principų), taisyklių, procedūrų ir sutarčių, kurios apibrėžia priimtą apskaitos praktiką.

Naudokite vizualizacijas

Finansų analizės dalyje naudokite diagramas ir grafikus, kad pademonstruotumėte finansinius duomenis, kaip ir kitose jūsų verslo plano dalyse, apimančiose išsamius duomenis, skaičius, statistiką ir tendencijas. Į finansinę analizę įtraukite svarbiausius vaizdus, vizualizacijas, na o papildomus grafikus pateikite verslo plano prieduose.

Patikrinkite savo matematiką

Greitas būdas prarasti potencialaus investuotojo dėmesį - tai klaidingi skaičiavimai ar skaičiai, kurie niekuo neparemti.

Du - tris kartus patikrinkite visus savo skaičiavimus ir skaičius, be to, reikalinga trečioji šalis, kuri atliktų tą patį, kad įsitikintumėte, jog viskas sutampa ir nėra klaidų.

Taip pat turėtumėte vengti įtraukti bet kokius neapibrėžtus, nepagrįstus ir kitaip neištirtus skaičius, ypač kai kalbama apie jūsų padarytas prielaidas. Naudokite duomenis iš dabartinių ir buvusių rinkų bei finansinių situacijų, kad patvirtintumėte savo skaičiavimus ir duomenis.


Dar daugiau informacijos, patarimų ir straipsnių verslo bei verslumo tematika rasite mūsų tinklapio straipsnių skiltyje Verslas bei nuspaudę šią aktyvuotą nuorodą.


Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
Dar nėra komentarų