Rekomenduojama pirkti „City Service“ akcijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-11-27 15:29 Komentarai: (0)
„City Service“ pranešė trečiojo ketvirčio rezultatus, praktiškai nesiskyrusius nuo „Orion Securities” prognozių. Bendrovė atkreipia dėmesį, kad komunalinių paslaugų sektorius yra daug mažiau veikiamas ekonominio ciklo svyravimų, todėl mano, kad kompanija turėtų puikiai atsilaikyti užklupus pasaulinei krizei.

„Orion Securities” primena, kad „City Service“ paėmė 30 mln. litų kreditą, kurio iki šiol nepanaudojo. Kompanija generuoja stabilius pinigų srautus ir turi pakankamai apyvartinio kapitalo, todėl nemato papildomo finansavimo kasdienei veiklai poreikio.

Todėl, „Orion Securities” nuomone, vienintelė skolintų lėšų paskirtis – plėtros finansavimas. Lietuvoje kompanija turėtų „apsipirkti“ dar šiais metais, tuo tarpu privatizavimo aukcionas Peterburge vyksta iki šių metų gruodžio pabaigos. Konservatyviai vertindami, „Orion Securities” mano, kad „City Service“ Rusijoje galėtų nusipirkti apie 3 mln. kv. m., kurie jau yra įskaityti į prognozes. Optimistiniu variantu pirkinys galėtų ir padvigubėti.

„Orion Securities” pažymi, kad tiek kompanijos aptarnaujamo ploto prognozės, tiek vertinimas apskritai yra konservatyvūs. Aukšta rizikos premija bei reikalaujama nerizikingų investicijų grąža taip pat neigiamai veikia skaičiavimus. Tačiau „Orion Securities” tikisi, kad plėtra turėtų teigiamai paveikti akcijos kainą. Nereikėtų pamiršti ir fakto, kad kompanija yra prekiaujama su nuolaida palyginus su konkurentais.

„Orion Securities” nauja „City Service“ šešių mėnesių tikslinė kaina yra 4,60 lito už akciją. Dėl aukščiau paminėtų priežasčių kaina sumažinta nuo buvusios 5,20 lito už akciją. „Orion Securities” rekomenduoja pirkti „City Service“ akcijas.
 
Dar nėra komentarų