Miglotos „Baltikos“ ateities perspektyvos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: FinHill Data: 2008-11-17 14:24 Komentarai: (0)
Finhill analitikai remdamiesi diskontuotų pinigų srautų metodu ir santykinių daugiklių analize atliko vienos iš didžiausių Estijos mažmeninės drabužių prekybos įmonių „Baltika“ akcijų vertinimą ir nustatė, kad bendrovės akcijos tikroji vertė yra 0,95 euro.

„Baltika“ paskelbė, kad per 2008 m. trečią ketvirtį apyvarta siekė 21,5 mln. eurų ir buvo 9,4% didesnė negu atitinkamu laikotarpiu 2007 m. Tuo tarpu bendrovės grynojo pelno marža padidėjo 0,2% punkto ir siekė 3,7%. Pastaruoju metu „Baltika“ vykdo sparčią plėtros politiką ir toliau plečia pardavimų plotus, kas didiną savikainą ir pagrindines veiklos sąnaudas. Neseniai įmonė atidarė 4 naujas parduotuves naujajame prekybos centre “Panorama“.

Tačiau pastaruoju metu sunkėjanti situacija Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje gali stipriai įtakoti drabužių pardavimus. „Baltika“ apie 60% pajamų generuoja Baltijos šalyse, kuriose pastaruoju metu yra ne pati geriausia situacija dėl ekonomikos lėtėjimo, augančios infliacijos ir mažėjančios vartotojų perkamosios galios. Todėl artimiausiu metu įmonės veiklos rezultatai bus paveikti šių ekonominių tendencijų. Finhill analitikai tikisi, kad ekonomikos atsigavimas Baltijos šalyse gali prasidėti 2009 m. pabaigoje, o geresnius veiklos rezultatus „Baltika“ sugebės pademonstruoti 2010 m. Todėl ateinantys metai bendrovei gali būti vieni sudėtingiausių.

Įvertinus “Baltikos” ateinančių metų pinigų srautus, veiklos perspektyvas, ekonominę situaciją ir susidariusią dabartinę padėtį finansų rinkose Finhill analitikai rekomenduoja parduoti šios bendrovės akcijas.

Prisegtuke rasite bendrovės "Baltika" analizę, kurią atliko UAB FMĮ "FinHill" analitikai.
Parsisiųsti: Miglotos „Baltikos“ ateities perspektyvos
Bylos dydis: 447KB, Siuntimų skaičius: 300
 
Dar nėra komentarų