„Swedbank“ analitikai investuotojams rekomenduoja pirkti TEO LT akcijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2009-06-18 12:15 Komentarai: (0)
„Swedbank“ banko Lietuvoje analitikai klientams parengė akcinės bendrovės TEO LT analizę. Po išmokėtų 0,23 lito dividendų ir didesnio rizikos įvertinimo analitikai tikėtiną įmonės akcijos kainą sumažino nuo 1 lito 95 centų iki 1 lito 55 centų. Rekomendacijos pirkti TEO LT nepakeitė, tačiau galimą akcijos kainos augimą sieja daugiau su šalies ekonomikos atsigavimo lūkesčiais nei įmonės rezultatais.

„Po pirmojo ketvirčio veiklos rezultatų TEO LT eilinį kartą įrodė, kad yra atsparesnė ekonomikos sulėtėjimui. Ketvirčio pajamos ir pelnas mažėjo daug lėčiau nei visa ekonomika, – komentavo „Swedbank“ banko Lietuvoje analitikė Neringa Džiugelytė. – Antrąjį šių metų ketvirtį mes tikimės panašių įmonės veiklos tendencijų kaip ir pirmąjį. Numatome pajamų mažėjimą ir kiek spartesnį pelno susitraukimą dėl mažėjančių pajamų ir didesnio pelno mokesčio“.

Gegužę TEO LT išmokėjo 0,23 lito dividendų akcijai ir tai buvo pagrindinis akcijos kainą palaikantis veiksnys. Pasak „Swedbank“ analitikų, artimiausiu metu nesitikima staigaus bendrovės akcijų kainų pokyčio ir akcijos kainos augimas arba smukimas labiau susijęs su bendra nuomone apie Lietuvos ekonomiką nei konkrečiais įmonės veiklos rezultatais.

„TEO LT išlieka pigiausia telekomunikacijų bendrove regione pagal visus akcijos kainos rodiklius. Dalį kainų skirtumo būtų galima paaiškinti sudėtinga šalies ekonomine padėtimi ir dėl to reikalaujama didesne rizikos premija. Vis tik, žvelgiant į įmonės veiklos rodiklius būtų sunku pateisinti visą kainų skirtumą ir, mes manome, kad šiuo metu yra gera galimybė įsigyti akcijų“, – komentavo N. Džiugelytė.

Remdamiesi apžvalgoje pristatomomis įmonės veiklos prognozėmis, palyginamuoju ir diskontuotų pinigų srautų metodais, analitikai apskaičiavo vienos TEO LT akcijos vertę – 1,55 lito. Nustatyta akcijų vertė daugiau nei 43 proc. viršija dabartinę rinkos kainą. Analitikai įvertino TEO LT akcijas kaip vidutinio rizikingumo.
 
Dar nėra komentarų