„Apranga“ akcija įvertinta 2,57 lito

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: FinHill Data: 2009-04-01 11:40 Komentarai: (0)
Finansų maklerio įmonė „Finhill“ atliko didžiausio Baltijos šalyse mažmeninio tinklo AB „Apranga“ akcijos kainos vertinimą. Remiantis diskontuotų pinigų srautų metodu, viena „Aprangos“ akcija įvertinta 2,57 lito. Anksčiau taikyta rekomendacija keičiama iš „laikyti“ į „pirkti“.

„Nors akcijų rinkoje ir ekonomikoje situacija iš tiesų darosi komplikuota, tačiau visiškai nuo investicijų nusigręžti nevertėtų. Šiuo metu nemažai vertybinių popierių yra stipriai nuvertinti, tarp tokių priskiriame ir „Apranga“ akcijas. Mažmeninės prekybos sektorius šiuo metu patiria spartų vartotojų atsitraukimą ir tai be abejo nėra naudinga kompanijai, tačiau žvelgdami į ilgesnio laiko perspektyvą vis dar palankiai vertiname pačią kompaniją“, - teigė „Finhill“ finansų analitikė Laura Virbukaitė.

Kompanijos pajamos per 2008 m. kiek nukrypo nuo prognozių dėl staigaus vartojimo sumažėjimo rinkoje. Pernai kompanija gavo 418,62 mln. litų pajamų. Nors pajamos ir išaugo, lyginant su 2007 m, tačiau išlieka lėtėjimo tendencija visose trijose Baltijos šalyse. Pajamų augimas pagrinde buvo sugeneruotas dėka naujai atidarytų planuotų parduotuvių, taip pat išpardavimo akcijų.

„Apranga“ EBIDTA paskutiniajame ketvirtyje smuko 26,7 proc. iki 11,03 mln. litų. EBITDA rodiklis siekė 10,1 procento. Sumažėjimą lėmė padidėjusios veiklos išlaidos. Grynasis „Apranga“ pelnas paskutiniajame 2008 metų ketvirtyje smuko 63,4 proc., o per metus sumažėjo 46 proc. iki 13,35 mln. litų.

Atsižvelgiant į ekonominę aplinką koreguojamos 2009 metų „Apranga“ veiklos rezultatų prognozės. Šiais metais iš kompanijos laukiami 497 mln. litų pardavimai – 4,95 proc. mažesni nei pernai. Finhill prognozuoja, kad „Apranga“ sugebės dirbti pelningai ir metus baigs uždirbusi 8,4 mln. litų pelno.

Anot L. Virbukaitės, vienu svarbiausiu aspektu šiuo metu laikomas bendrovės gyvybingumas ir sugebėjimas įveikti ekonominį nuosmukį. Nors „Aprangos“ akcijas ir rekomenduojame pirkti, tačiau joms priskiriame aukštą rizikingumo laipsnį.
Parsisiųsti: „Apranga“ akcija įvertinta 2,57 lito
Bylos dydis: 461KB, Siuntimų skaičius: 171
 
Dar nėra komentarų