Rekomenduojama pirkti „Teo LT“ akcijas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-11-27 15:25 Komentarai: (0)
„Teo LT“ trečio ketvirčio rezultatai buvo tokie, kokių ir tikėjosi „Orion Securities“. Šiek tiek silpnesni rezultatai iš balso telefonijos paslaugų buvo atsverti stipresnio interneto ir duomenų perdavimo paslaugų segmento pasirodymo.

Makroekonominis klimatas prastėja Lietuvoje ir „Orion Securities“ mano, kad nors ir telekomunikacijų industrija turi gynybinių savybių, nėra labai tikėtina, kad „Teo LT“ išliks nepaveikta lėtėjančios ekonomikos. Taigi „Orion Securities“ prognozės buvo šiek tiek sumažintos 2009 ir 2010 metams.

Ko gero pagrindinis klausimas investuotojų galvose šiuo metu yra tai, kiek „Teo LT“ mokės dividendų už 2008 metus. Grynieji pinigai karaliauja rinkose ir, ko gero, tiek „TeliaSonera“, tiek ir kiti akcininkai būtų linkę gauti solidžius dividendus ir šiemet.

Tačiau, „Orion Securities“ nuomone, įmonei būtų protinga pasilikti ir kažkokį grynųjų pinigų „buferį“ nenumatytiems atvejams. Taigi, „Orion Securities“ sumažino savo dividendų prognozes 2008 metams iki 0,17 lito vienai akcijai, tačiau pažymi, kad prognozės yra konservatyvios.

Atnaujintas diskontuotų pinigų srautų ir palyginamųjų įmonių vertinimas rodo sumažintą tikslinę 1,60 lito už „Teo LT“ akciją kainą. Taigi, „Orion Securities“ „Pirkti“ rekomendacija išlieka.
 
Dar nėra komentarų