Pablogėjo BMW grupės veiklos rezultatai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-03-20 13:18 Komentarai: (0)
Prabangių automobilių ir motociklų gamintoja BMW grupė pristatė savo praėjusių metų veiklos rezultatus. Paaiškėjo, jog tiek pajamos, tiek pelnai smuktelėjo, be to, prognozuojama, kad per šiuos metus pelnas taip pat mažės. Po šios informacijos pasirodymo kompanijos akcijos biržoje pigo: BMW 72.220 (-4.65%).

Per praėjusius metus minimos automobilių gamintojos grupės pajamos siekė 97,48 mlrd. eurų, kas palyginus su 2017 metais, buvo apie vieną procentą mažiau.

Automobilių pardavimai kiekine išraiška paaugo 1,1 procento, motociklų - 0,9 procento, tuo tarpu gamyba kiekine išraiška atitinkamai pakilo 1,4 procento ir smuko 12,4 procento.

BMW grupės veiklos pelnas per 2018 metus sudarė 9,121 mlrd. eurų, o grynasis siekė 7,207 mlrd. eurų. Palyginus su ankstesniais metais, veiklos pelnas susitraukė 7,9 procento, o grynasis pelnas krito dar labiau, t.y. 16,9 procento.

Kompanijos vadovybė prognozuoja, kad per šiuos metus dėl nepalankios padėties rinkoje ikimokestinis pelnas sumažės daugiau nei dešimt procentų, be to, planuojama įgyvendinti išlaidų mažinimo ir optimizavimo programą.

Nuo šių metų pradžios BMW akcijos pabrango virš dviejų procentų, tačiau per pastaruosius vienerius metus atpigo apie šešiolika procentų. Palyginimui, DAX indekso vertė atitinkamai pakilo virš dešimt procentų ir smuko 5,5 procento.


BMW akcijų kaina ir toliau išlieka gana plačiame horizontaliame kanale, be to, šiuo metu yra nuosmukio etape ir po atšokimo nuo kritimo kanalo apatinės dalies pakilo iki jo viršutinės dalies, kuri dabar testuojama, po ko paaiškės tolimesnė akcijų kainos kryptis. Jei minėta kanalo viršutinė riba nebus tvariai pralaužta, galime sulaukti dar vieno akcijų kainos kritimo ir dar vieno kanalo apatinės dalies patestavimo.

 
Dar nėra komentarų