Amerikos akcijų rinkos apžvalga

» Straipsniai » Apžvalgos
Šiais metais didžiausioje pasaulyje Amerikos akcijų rinkoje taip pat stebima augimo arba atšokimo, po prieš tai buvusio kritimo, tendencija. Artimiausiais mėnesiais paaiškės, ar tai tvarus reiškinys, ar tik atšokimas prieš laukiantį kitą krit
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2019-03-09 18:09 Komentarai: (0)
Šiais metais didžiausioje pasaulyje Amerikos akcijų rinkoje taip pat stebima augimo arba atšokimo, po prieš tai buvusio kritimo, tendencija. Artimiausiais mėnesiais paaiškės, ar tai tvarus reiškinys, ar tik atšokimas prieš laukiantį kitą kritimą. Nors stambiųjų įmonių ir bankų veiklos rezultatai ir toliau gerėja, bet vis dažniau pajamos ima augti sparčiau nei pelnai iš pagrindinės veiklos, kas neigiamai veikia EBITDA pelningumus.


Dow Jones Industrial Average

Dow Jones Industrial Average indeksas - tai vienas iš pagrindinių bei tuo pačiu vienas iš seniausių Amerikos akcijų rinkos indeksų. Šį indeksą sudaro trisdešimt pačių didžiausių Amerikos bankų ir bendrovių, kurios priklauso įvairiems sektoriams. Tad šioje apžvalgoje tradiciškai orientuosimės į Dow Jones Industrial Average indekso atstoves.

Pabrėžiame, kad tiek pajamų (lentelėje trumpinys Paj) pokyčiai, tiek EBITDA pelnų (lentelėje trumpinys EBD) pokyčiai yra apskaičiuoti remiantis Amerikos kompanijų ir bankų pateiktomis oficialiomis finansinėmis ataskaitomis. Kaip įprasta pateikiame EBITDA maržas (lentelėje EM%), įsipareigojimų ir turto santykius (lentelėje Į/T), bendruosius likvidumus (BL) bei turto grąžos (ROA%) rodiklius. Be to, lentelę papildėme dividendų išmokėjimo (lentelėje D.p%), EV/EBITDA (lentelėje EV/EBD) bei dividendinio pajamingumo (lentelėje Div.y%) santykiniais finansiniais rodikliais.

Atsižvelgiant į tai, kad ne visų Dow Jones Industrial Average indeksą sudarančių bendrovių finansiniai metai sutampa su kalendoriniais metais, tai jų atveju metiniai pajamų ir EBITDA pelnų pokyčiai yra apskaičiuoti susumavus paskutinių keturių ketvirčių jų atitinkamus rodiklius ir juos palyginus su prieš tai buvusių keturių ketvirčių susumuotais atitinkamais rodikliais.

Taigi, per paskutinį 2018 metų ketvirtį, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, tarp trisdešimties didžiųjų Amerikos bankų ir kompanijų pajamų kritimą užfiksavo tik šešios, kai prieš metus tokių buvo tris kartus mažiau, o per ankstesnį ketvirtį - keturios, tad šiuo atveju padėtis kiek pablogėjo. EBITDA pelno kritimą per praėjusį ketvirtį užfiksavo aštuonios nagrinėjamo indekso atstovės (prieš metus - vienuolika, o per trečią 2018 metų ketvirtį - septynios), tad šiuo atveju padėtis kiek pagerėjo, tad nestebina, kad bendra pajamų pokyčių mediana per paskutinį praėjusių metų ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, nors išliko teigiama, bet kiek smuktelėjo, tuo tarpu EBITDA pelnų tapo daugiau nei keturis kartus didesnė ir viršiją pajamų procentinį rodiklį. Ta pati tendencija fiksuota ir pramonės šakoje, tuo tarpu paslaugų srityje ir finansų bei prekybos sektoriuose tiek pajamų pokyčių, tiek EBITDA pelnų pokyčių medianiniai procentiniai rodikliai per palyginamąjį laikotarpį pasistiebė į viršų, tačiau pelnų bendra pokyčių mediana išliko mažesnė už pajamų, tiesa, prieš metus visais trimis atvejais ji buvo neigiama. Kalbant apie apskaičiuotus informacinių technologijų sektoriaus atstovių veiklos rezultatų pokyčių medianinius rodiklius, pajamų pokyčių mediana paaugo, o EBITDA pelnų pastebimai smuko ir jau tapo mažesnė nei pajamų, kas reiškia, kad šiame sektoriuje pajamos jau augo lėčiau nei išlaidos.

Per paskutinį praėjusių metų ketvirtį, lyginant su 2017 metų tuo pačiu laikotarpiu, tarp trisdešimties Dow Jones Industrial Average indekso atstovių savo pajamų ir EBITDA pelno kritimą užfiksavo keturios, t.y. Apple, IBM, McDonald's ir Walt Disney, tiesa, visais atvejais veiklos rezultatų pablogėjimai buvo iš esmės nežymūs, bet McDonald's pajamos ir pelnas smuko jau trečią ketvirtį iš eilės. Prieš metus per tą patį ketvirtį pablogėjo tik vienos įmonės veiklos rezultatai, o per trečią praėjusių metų ketvirtį - trijų.

Tuo tarpu labiausiai savo veiklos rezultatus per 2018 metų ketvirtą ketvirtį pagerino dvi didžiosios naftos išgavimo ir perdirbimo bendrovės Chevron ir ExxonMobil (ypač šoktelėjo EBITDA pelnai), be to, jų abiejų pajamos ir pelnai pakilo jau net devintą ketvirtį iš eilės. Amerikos pramonės gigantės Boeing ir Caterpillar (veiklos rezultatai pagerėjo septintą ketvirtį iš eilės) bei vaistų gamybos milžinės taip pat gali pasigirti sparčiau lyginant su kitais augusiomis pajamomis ir EBITDA pelnais, kurie beje, visais paminėtais atvejais pakilo labiau nei pajamos, kas, žinoma, yra pozityvus reiškinys.



Ketvirčio bendra EBITDA marža per praėjusį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, paaugo nuo 22,7 iki 25,4 procento, tačiau ketvirtį prieš tai ji buvo kiek didesnė iš siekė dvidešimt šešis procentus. Ta pati tendencija fiksuota ir JAV pramonės šakoje, be to, minimas medianinis rodiklis per lyginamą laikotarpį paaugo ir prekybos srityje. Tačiau štai paslaugų atstovių bei finansų ir informacinių technologijų sektoriuose EBITDA pelningumų medianos per 2018 metų ketvirtą ketvirtį, lyginant su ankstesnių metų tuo pačiu laikotarpiu, pajudėjo neigiama linkme, t.y. smuktelėjo, kas žinoma yra negatyvus reiškinys.

Per minimą laikotarpį tarp nagrinėjamo indekso atstovių savo EBITDA maržą kilstelėjo beveik pusė, t.y. keturiolika, trylikos smuktelėjo, o likusių trijų pelningumas nepakito. Šįkart neigiamų maržų nebuvo, tačiau kukliausiomis išsiskyrė kaip įprasta prekybinio sektoriaus atstovės Walmart ir Walgreens Boots bei sveikatos priežiūros srityje veikianti UnitedHealth Group. Tuo tarpu priešingoje barikadų pusėje yra Visa, kurios EBITDA pelningumas yra pats didžiausias tarp visų nagrinėjamų kompanijų ir bankų bei per praėjusį ketvirtį siekė net 70,4 procento, tiesa, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, jis kiek susitraukė. Virš keturiasdešimties procentų siekusias maržas sugeneravo informacinių technologijų milžinės Intel ir Microsoft bei visiems puikiai žinomo greito maisto restoranų tinklo valdytoja McDonald's.

Kaip įprasta buvo apskaičiuotas ir kitas pelningumo rodiklis, t.y. turto grąžos arba ROA. Jo bendra mediana per praėjusį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pašoko nuo 1,2 iki 1,9 procento, kas nemaža dalimi susiję su tuo, kad Amerikoje 2018 metais nuo 34 iki 21 procento sumažintas pelno mokestis, kas tuo pačiu prisidėjo prie įmonių ir bankų grynojo pelno prieaugio, be to, dėl mokestinių pasikeitimų tai dalinai neigiamai buvo paveikę kai kurių Dow Jones Industrial Average indekso narių 2017 metų ketvirto ketvirčio grynąjį pelną, kuris būtent ir naudojamas apskaičiuojant turto grąžos rodiklį. Ta pati prieaugio tendencija fiksuota ir kalbant apie kitas ROA medianas.

Tarp trisdešimties nagrinėjamų Amerikos stambiųjų įmonių ir bankų savo turto grąžos rodiklį per lyginamą laikotarpį kilstelėjo net dvidešimt keturios. Šįkart tik Pfizer ROA rodiklis dėl vienkartinio pobūdžio nurašymų buvo su minuso ženklu, kai per 2017 metų ketvirtą ketvirtį buvo net vienuolika tokių atvejų, nes kaip minėta tą lėmė vienkartinio pobūdžio išlaidos prieš mokesčių pasikeitimą. Per praėjusį ketvirtį didžiausias turto grąžas sugeneravo technologijų milžinė Apple ir prekybos tinklų, kuriuose prekiaujama statybos ir namų apyvokos reikmenimis valdytoja Home Depot, kur abiem atvejais šis rodiklis siekė net 5,3 procento. Kukliausius ROA rodiklius kaip įprasta pademonstravo du Amerikos bankai, t.y. Goldman Sachs ir JPMorgan Chase.


Pažvelgus į lentelėje pateiktus nagrinėjamų JAV didžiųjų įmonių ir bankų veiklos rezultatų metinius pokyčius procentine išraiška matome, kad dominuoja prieaugį simbolizuojanti žalia spalva. Nors tiek bendra pajamų, tiek bendra EBITDA pelnų pokyčių mediana paaugo, tačiau štai pirmoji jau yra nors ir nežymiai, bet didesnė, o tai rodo, kad bendrąją prasme pajamos ūgtelėjo kiek lėčiau nei išlaidos. Tas pats pasakytina apie informacinių technologijų sektoriaus atstovių veiklos rezultatų pokyčių medianas. Paslaugų srityje, finansų ir prekybos sektoriuose jau per 2017 metus buvo fiksuota, kad pajamos paaugo sparčiau nei pelnai, ir nors per praėjusius metus bendros veiklos rezultatų pokyčių medianos paaugo, minėtas reiškinys išliko toks pats. Tuo tarpu Amerikos pramonės atstovių veiklos rezultatų pokyčių medianos per praėjusius metus irgi ūgtelėjo, tačiau EBITDA pelnų prieaugis procentine išraiška išliko didesnis nei pajamų.

Per 2018 metus tarp trisdešimties analizuojamų įmonių ir bankų pablogėjo tik McDonald's veiklos rezultatai, kai per ankstesnius metus tuo pasižymėjo dvi kompanijos. Tuo tarpu labiausiai savo metinius veiklos rezultatus pagerino chemijos srityje veikianti DowDuPont, ekskavatorių, buldozerių, traktorių ir kitų statybose bei kasybos pramonėje naudojamų mašinų ir įrengimų gamintoja Caterpillar, dvi didžiosios JAV naftos srityje veikiančios kompanijos Chevron ir ExxonMobil bei dvi stambiosios informacinių technologijų sektoriaus atstovės Intel ir Microsoft. Išskyrus pirmąją kompaniją, visos kitos įmonės savo veiklos rezultatus pastebimiau kilstelėjo antrus metus iš eilės.

Bendra EBITDA maržų mediana per praėjusius metus nors ir nežymiai, tačiau paaugo nuo 25,2 iki 25,4 procento. Tas pats reiškinys fiksuotas pramonės šakoje, bei tarp Amerikos prekybininkų, tuo tarpu paslaugų srityje bei finansų ir informacinių technologijų sektoriuose per 2018 metus, lyginant su ankstesniais metais, minimas medianinis pelningumo rodiklis smuktelėjo, kas, žinoma, yra neigiamas reiškinys. Bet kokiu atveju informacinių technologijų srityje EBITDA marža išliko pati didžiausia. Tarp trisdešimties Dow Jones Industrial Average indekso atstovių per praėjusius metus minimą santykinį finansinį pelningumo rodiklį kilstelėjo daugiau nei pusė, t.y. šešiolika, kai per 2017 metus - irgi tiek pat. Kaip ir ketvirčio atveju, Visa EBITDA pelningumas buvo pats didžiausias, tačiau per 2018 metus smuktelėjo. Virš keturiasdešimt procentų siekusias maržas sugeneravo greito maisto restoranų tinklo valdytoja McDonald's bei Intel, Microsoft ir farmacijos milžinė Pfizer. Tuo tarp kukliausią minimą rodiklį, kaip ir praėjusio ketvirčio atveju, pademonstravo dvi prekybos srities atstovės, t.y. Walgreens Boots ir Walmart bei sveikatos priežiūros paslaugas teikianti UnitedHealth Group.

Per praėjusius metus, lyginant su 2017 metais, visos apskaičiuotos turto grąžos medianos paaugo, kas visų pirma susiję su tuo, kad kaip minėta 2018 metais Amerikoje sumažintas pelno mokestis, ir tai kilstelėjo įmonių bei bankų grynuosius pelnus, kurie naudojami apskaičiuojant ROA rodiklį. Be to, 2017 metų paskutinį ketvirtį prieš planuojamą mokesčių sumažinimą kai kurių JAV bendrovių grynuosius pelnus neigiamai paveikė vienkartinio pobūdžio išlaidos. Per praėjusius metus savo turto grąžas kilstelėjo dvidešimt keturios ir trisdešimties analizuojamo indekso atstovių. Šįkart Home Depot ROA rodiklis buvo absoliučiai didžiausias, be to, dviženklėmis metinėmis turto grąžomis taip pat gali pasigirti ir 3M, Apple, Cisco Systems, Intel, Johnson & Johnson, McDonald's, Microsoft, Visa bei Walt Disney. Tuo tarpu dviejų į Dow Jones Industrial Average indeksą įeinančių JAV bankų minimas pelningumo rodiklis buvo kukliausias.



Nagrinėjant metinius JAV stambiųjų įmonių ir bankų veiklos rezultatus be jokios abejonės reiktų pakalbėti ir apie įsipareigojimų bei turto santykinį finansinį rodiklį, kuris parodo kokią dalį turto sudaro įsipareigojimai. Taigi, praėjusių metų pabaigoje bendras medianinis minimas rodiklis siekė 0,66, o tai reiškia, kad tarp analizuojamų Dow Jones Industrial Average indekso atstovių du trečdalius turto sudaro įsipareigojimai. Prieš metus šis medianinis rodiklis buvo nežymiai mažesnis ir sudarė 0,65. Per 2018 metus ta pati įsipareigojimų ir turto santykinio medianinio rodiklio prieaugio tendencija fiksuota ir pramonės šakoje bei tarp prekybos įmonių, tuo tarpu paslaugų srityje, bei finansų ir informacinių technologijų sektoriuose šis medianinis rodiklis per minimą laikotarpį, nors ir nežymiai, bet smuktelėjo. Bendrai per praėjusius metus tarp trisdešimties nagrinėjamo indekso atstovių įsipareigojimų ir turto santykinį finansinį rodiklį kilstelėjo beveik pusė, t.y. keturiolika, keturiais atvejais jis nepakito, o kritimą fiksavo dvylika. Kaip ir 2017 metų pabaigoje, McDonald's minimas rodiklis viršijo vieno reikšmę, o tai reiškia, kad šios kompanijos nuosavas kapitalas yra neigiamas. Tokių kompanijų kaip Home Depot ir Boeing visą turto struktūrą praėjusių metų pabaigoje sudarė įsipareigojimai. Tuo tarpu mažiausiais įsipareigojimų ir turto santykiniais rodikliais bent 2018 metų pabaigoje pasižymėjo dvi didžiosios Amerikos naftos sektoriaus atstovės Chevron ir ExxonMobil bei procesorių gamintoja Intel.

Pažvelgus į apskaičiuotas bendrojo likvidumo medianas matome, jog faktiškai visais atvejais per metus jos nepakito, tik prekybos sektoriuje kiek smuktelėjo, t.y. rodiklis tapo mažesnis už vieną, kas reiškia, jog 2018 metų pabaigoje šiame sektoriuje įmonių trumpalaikiai įsipareigojimai kiek viršijo trumpalaikį turtą. Tarp analizuojamų stambiųjų Amerikos įmonių minimą rodiklį per aptariamą laikotarpį kilstelėjo tik septynios, devyniais atvejais jis nepakito, o dešimties bendrovių bendrojo likvidumo rodiklis smuktelėjo. Praėjusių metų pabaigoje pačiu didžiausiu minimu santykiniu finansiniu rodikliu išsiskyrė Microsoft, be to, Nike bei DowDuPont trumpalaikis turtas buvo dvigubai didesnis už trumpalaikius įsipareigojimus. Tuo tarpu tokių bendrovių kaip ExxonMobil, Procter & Gamble, Walgreens Boots, Walmart ir Verizon trumpalaikiai įsipareigojimai kiek viršijo trumpalaikį turtą.

Šioje apžvalgoje pateikiame ir dividendų išmokėjimo (lentelėje D.p%) santykinį finansinį rodiklį. Taigi per praėjusius metus, lyginant su 2017 metais, visos apskaičiuotos šio rodiklio medianos susitraukė, nes per 2018 metus grynieji pelnai, dalinai dėl pelno mokesčio sumažinimo ir ankstesniais metais buvusių vienkartinių nurašymų ir išlaidų, ūgtelėjo labiau nei kompanijų ir bankų dividendai. Remiantis medianomis, per 2018 metus didžiausią savo uždirbto pelno dalį dividendams skyrė pramonės šakos atstovės, kai prieš metus tuo pasižymėjo informacinių technologijų sektorius. Per metus savo dividendų išmokėjimo santykinį finansinį rodiklį tarp trisdešimties Dow Jones Industrial Average indekso atstovių padidino vos aštuonios, todėl neturėtų stebinti, jog bendra mediana smuktelėjo. Coca-Cola dividendams skyrė kiek daugiau nei visą praėjusiais metais uždirbtą grynąjį pelną, virš devyniasdešimt procentų grynojo pelno dividendams paskyrė DowDuPont ir Walmart kompanijų vadovybės. Priešingoje barikadų pusėje šįkart atsidūrė Goldman Sachs bankas, American Express bei Visa, t.y. visų trijų finansų sektoriaus atstovių nagrinėjamas rodiklis buvo kukliausias.

Šiuo metu analizuojamo indekso narių bendri medianiai rinkos vertės rodikliai nėra nei per daug aukšti, nei per daug žemi, t.y. iš esmės didžiųjų Amerikos bendrovių ir bankų akcijos yra įvertintos tinkamai. Be to, jie panašūs į Skandinavijos OMX NORDIC 40 indekso atstovių. Duotuoju momentu iš esmės aukščiausiais P/E, P/BV, P/S, EV/EBITDA (lentelėje EV/EBD) ir dividendinio pajamingumo (lentelėje Div.y%) santykiniais finansiniais rodikliais pasižymi JAV pramonės šakos narės, o finansų sektoriaus atveju jie iš esmės kukliausi.

Nuo šių metų pradžios Amerikos akcijų rinkoje stebime augimą, arba atšokimą po praėjusių metų pabaigoje buvusio kritimo. Tarp trisdešimties Dow Jones Industrial Average indekso atstovių šiais metais atpigo vos keturių akcijos, t.y. Coca-Cola, Pfizer, UnitedHealth Group ir Walgreens Boots, tad nieko stebėtino, jog 2019 metais bendra akcijų pokyčių mediana yra teigiama. Daugiausiai nuo metų pradžios pabrango informacinių technologijų sektoriaus atstovių akcijos, o mažiausiai - prekybos. Labiausiai gali džiaugtis tie, kurie 2019 metų pradžioje investavo į Boeing, IBM ir Cisco Systems nuosavybės vertybinius popierius.

Tuo tarpu per visus praėjusius metus pabrango mažiau nei pusės, t.y. keturiolikos minimo indekso narių akcijos, kai per 2017 metus tokių buvo net dvidešimt šeši. Atsižvelgus į tai nereiktų stebėtis, jog per 2018 metus bendra akcijų kainų pokyčių mediana yra neigiama, o labiausiai atpigo finansų sektoriaus atstovių nuosavybės vertybiniai popieriai. Per praėjusius metus daugiausiai, t.y. kiek daugiau nei trečdaliu smuko Goldman Sachs banko rinkos vertė, be to, pastebimai atpigo DowDuPont ir IBM akcijos, o priešingoje barikadų pusėje atsidūrė dvi farmacijos įmonės, t.y. Merck ir Pfizer, kurių kapitalizacijos pasistiebė labiausiai.


Dow Jones Industrial Average indeksas po korekcijos praėjusių metų pabaigoje atsigavo ir atšoko bei tuo pačiu priartėjo prie savo prieš tai buvusio pasiekto visų laikų rekordinio lygio. Artimiausi keli mėnesiai bus labai svarbūs ir iš esmės lemiami, nes jei pavyks tvariai pakilti virš visų laikų rekordinio lygio, tuomet galime sulaukti naujos augimo bangos, tačiau jeigu galiausiai paaiškės, kad dabartinis augimas - tai tik atšokimas po kritimo, tuomet galime sulaukti naujos nuosmukio bangos, kas yra tikėtina, tad būtina atidžiai stebėti padėtį.




Boeing akcijų kaina po beveik metus trukusio konsolidacinio laikotarpio nuo šių metų pradžios ištrūko iš horizontalaus kanalo pro jo viršutinę dalį ir pajudėjo link naujų rekordinių lygių, tačiau sugrįžti atgal į augimo kanalą kol kas nepavyko. Artimiausiais mėnesiais turėtų paaiškėti, ar dabartinis pakilimas yra tvarus reiškinys.




IBM akcijų kaina gruodžio mėnesį atšoko nuo ankstesnio nuosmukio metu pasiekto dugno, kas yra pozityvus reiškinys, bei pastaruosius du mėnesius augo. Priartėjome prie nuosmukio trendo linijos, kuri jau ne kartą buvo nesėkmingai testuota. Jei nepavyks tvariai virš jos pakilti, galime sulaukti naujo akcijų kainos kritimo.




Cisco Systems akcijų kaina praėjusių metų pabaigoje ir šių metų pradžioje patestavo augimo kanalo, kuris prasidėjo prieš dvejus metus, apatinę dalį ir nuo jo atšokusi pajudėjo į viršų bei tuo pačiu vis labiau artėja prie savo visų laikų rekordinio lygio bei tuo pačiu prie augimo kanalo viršutinės ribos, kuri artimiausiu metu gali būti patestuota, po ko paaiškės tolimesnė akcijų kainos kryptis.




Walgreens Boots akcijų kaina, kuri šiais metais nukrito labiausiai tarp nagrinėjamo indekso atstovių, jau priartėjo prie ankstesnio nuosmukio metu buvusio dugno, kurį akivaizdu, kad artimiausiu metu testuos, po ko paaiškės tolimesnė akcijų kainos kryptis, t.y. jei minėtas dugnas nebus tvariai pralaužtas, tuomet galime tikėtis atšokimo, tačiau jeigu jis neatlaikys, tuomet akcijų kaina gali kristi dar labiau.




Pfizer akcijų kaina po to kai praėjusių metų pabaigoje pasiekė savo visų laikų rekordinį lygį, pastaruoju metu yra savotiškoje konsolidacinėje fazėje bei artėja prie augimo trendo linijos, kuri artimiausiu metu bus patestuota, po ko paaiškės tolesnė kryptis, t.y. jei ji bus tvariai pralaužta, tuomet sulauksime didesnės korekcijos, o jeigu ne, akcijų kaina gali pakilti ir dar labiau į viršų.




Coca-Cola akcijų kaina praėjusių metų lapkritį pasiekė savo visų laikų rekordinį lygį ir nuo to laiko po truputi smunka žemyn bei jau nukrito žemiau ankstesnės viršūnės lygio, kas padidina tikimybę, kad galime sulaukti didesnės ir ilgesnės korekcijos.

Panašūs straipsniai:

(apžvalga,veiklos rezultatai)

2024-04-14 » Lenkijos akcijų rinkos apžvalga
2024-03-30 » REKORDAI
2024-03-24 » Vokietijos akcijų rinkos apžvalga
2024-03-17 » Baltijos akcijų rinkos apžvalga (2 dalis)
2024-03-10 » Baltijos akcijų rinkos apžvalga
2024-03-03 » Amerikos akcijų rinkos apžvalga
2024-02-18 » Skandinavijos akcijų rinkos apžvalga
2024-01-14 » Baldų gamintojų apžvalga
2023-12-30 » Bulių triumfas
2023-12-23 » Lenkijos akcijų rinkos apžvalga

 
Dar nėra komentarų