Sėkminga gegužės pradžia akcijų rinkoms

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2024-05-14 11:03 Komentarai: (0)
Paskutinė prekybos sesija pasaulio rinkose buvo su nedideliais pokyčiais. Šį rytą Azijos rinkos neranda bendros krypties, vakar S&P 500 indeksas beveik nepakito, o Europoje su minimaliu 0,02 proc. augimu STOXX 600 indeksas pratęsė 7 prekybos dienų augimo seriją.

Daugiausiai dėmesio skiriama trečiadienį skelbiamiems infliacijos duomenims ir iki tol rinkos dalyviai nenori imtis skubotų veiksmų. Nors įprastai šis mėnesis yra žinomas kaip „parduok gegužę ir eik šalin“ (ang. Sell in May and go away) dėl prastesnio istorinio akcijų augimo gegužės-spalio mėnesiais, kol kas šį mėnesį vakarų šalių akcijos jau yra paaugusios apie 3-4 procentus. Prie to nemažai prisidėjo ir geri pirmo ketvirčio rezultatai – virš 80 proc. S&P įmonių jau paskelbė ataskaitas ir bendrai kompanijos uždirbo 7,8 proc. daugiau pelno, nors lūkesčiai siekė tik 5,1 procento.

Baltijos biržose vakar buvo mažai veiksmo. Bendra rinkų apyvarta siekė tik 1,4 mln. eurų, o OMXB indekso vertė smuko 0,3 procento. Pagrindinė naujiena šįryt buvo „LHV Group“ balandžio mėnesio rezultatai. Lyginant su atitinkamu laikotarpiu praėjusiais metais šiais metais grupė uždirbo apie 25 proc. daugiau pajamų ir pelno.
 
Dar nėra komentarų