Čekijos centrinis bankas sumažino palūkanų normas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2024-02-09 10:43 Komentarai: (0)
JAV akcijos nežymiai pakilo ramioje prekybos sesijoje. Nors palūkanų mažinimų dar nėra laukiama iki gegužės mėnesio, stiprūs JAV ekonominiai duomenys kėlė akcijų rinkas aukštyn paskutinį mėnesį. Mokėjimų įmonės „PayPal“ akcijų kaina krito 11 procentų – daugiausiai iš visų didžiųjų JAV kompanijų.

Investuotojai liko nepatenkinti įmonės pateiktomis perspektyvomis ir neaiškaus plano kaip konkuruoti su kitais mokėjimų sprendimais kaip „Apple Pay“. Čekijos centrinis bankas vakar sumažino palūkanas per 0,5 proc. iki 6,25 procento. Tai antrasis šalies palūkanų mažinimas iš eilės. Šalies centrinis bankas linkęs greitai priimti sprendimus ir gali būti geras indikatorius kaip elgsis kiti centriniai bankai – Čekija buvo viena pirmųjų dar 2021-aisiais pradėjusi didinti palūkanų normas.

Vangioje prekybos sesijoje Baltijos biržų akcijos krito 0,52 procento. Iki vakar dienos OMXB indeksas kilo 6 dienas iš eilės . Ženkliai prie neigiamo pokyčio prisidėjo estų statybos įmonė „Merko Ehitus“, po įmonės finansinių rezultatų paskelbimo akcijos smuko 2,55 procento. Bendrovė susiduria su sudėtinga NT sektoriaus situacija ir mažesnėmis pajamomis bei pelnu. Nors vakar akcijos vertė krito, per paskutinį mėnesį kaina vis dar yra paaugusi daugiau nei 4 procentus. Šį rytą finansinius rezultatus taip pat paskelbė „Coop Pank“. Palyginus su ankstesniu ketvirčiu Estijos banko pajamos ir pelnas smuko, tačiau žvelgiant į visus 2023 metus pajamos augo virš 50 proc., o pelnas kilo beveik dvigubai.
 
Dar nėra komentarų