Investuotojai laukia centrinių bankų sprendimų dėl palūkanų normų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2023-09-19 10:42 Komentarai: (0)
Europos (EURO STOXX 50 -1,14 proc.) ir Azijos rinkose vyrauja pesimizmas. Karščiausia tema ir toliau išlieka infliacija ir pasaulio centrinių bankų veiksmai siekiant ją suvaldyti.

Priminsime, kad trečiadienį sprendimą dėl palūkanų normų skelbs FED, ketvirtadienį – Švedijos, Norvegijos ir Anglijos centriniai bankai. Prognozuojama, kad iš šių išvardintų centrinių bankų nuo palūkanų normų kėlimo susilaikys tik FED. Obligacijų rinkose pajamingumai ir toliau didėja – JAV ir Vokietijos 10 metų skolos vertybinių popierių kaina jau siekia 4,3 ir 2,7 procento lygius. 9 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI ir Honkongo HANG SENG indeksų reikšmės atitinkamai mažėja 1 ir 0,20 procento.

Baltijos šalių biržų neapleidžia išpardavimo nuotaikos. OMXB indekso reikšmė koregavosi žemyn 0,75 proc., bendra biržų apyvarta siekė 1,4 mln. eurų. Aktyviausia prekyba vyko Estijos įmonių akcijomis, didžiausias apyvartas pasiekė „LHV Group“ (-1,69 proc., apyvarta 305 tūkst. eurų) ir „Enefit Green“ (-0,98 proc., apyvarta 222 tūkst. eurų). Ženkliausiu kainos pokyčiu išsiskyrė „AUGA group“ (-1,91 proc.). Prekyba Baltijos obligacijų biržoje išliko aktyvi, pirmadienį jų perleista už 279 tūkst. eurų.
 
Dar nėra komentarų