BRENT rūšies naftos kaina artėja prie 95 JAV dolerių už barelį

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2023-09-18 10:57 Komentarai: (0)
Savaitė akcijų rinkose pasibaigė skirtingomis nuotaikomis. Pagrindinių JAV indeksų reikšmės mažėjo apie 1 proc., Europoje nuotaikos buvo pozityvesnės (EURO STOXX 50 +0,36 proc.). Pagrindinis įvyks šią savaitę finansų rinkose – trečiadienį skelbiamas FED sprendimas dėl bazinių palūkanų normų. Šiuo metu jų intervalas yra 5,25-5,5 procento. Prognozuojama, kad palūkanos keičiamos nebus.

Tuo tarpu apkarpyta naftos pasiūla toliau brangina juodąjį auksą ir didina infliacijos lūkesčius. WTI rūšies naftos, iš esmės išgaunamos JAV, kaina svyruoja ties 91,5 JAV dolerio už barelį. Europai aktualesnės BRENT rūšies naftos kaina kyla iki beveik 95 JAV dolerių už barelį. Rinkos dalyviai aktyviai seks Saudo Arabijos energetikos ministro pasisakymus šiandien vykstančioje naftos pramonės konferencijoje, kurioje galbūt bus pateikta užuominų apie naftos pasiūlos tendencijas.

Penktadienį Baltijos biržoje dominavo pirkėjai. OMXB indekso reikšmė didėjo 0,94 proc., bendra Baltijos šalių biržų apyvarta – 1,8 mln. eurų. Aktyviausiai prekiauta „LHV Group“ (+1,42 proc.) ir „Ignitis grupė“ (+0,74 proc.) akcijomis, kurių perleista atitinkamai už 342 tūkst. ir 308 tūkst. eurų. Didesniu teigiamu pokyčiu išsiskyrė „Coop Pank“ (+2,71 proc.). Aktyvi prekyba buvo ir Baltijos obligacijų biržoje, kurioje bendra apyvarta siekė 212 tūkst. eurų.
 
Dar nėra komentarų