JAV ir Europoje galimas „palyginti švelnus nusileidimas“

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-08-03 16:36 Komentarai: (0)
Amerikos Centrinio banko Sent Luiso padalinio vadovas James Bullard mano, kad tiek FED, tiek ECB gali sukelti „santykinai švelnų nusileidimą“ ekonomikai, kartu išvengdami gilesnių nuosmukių, praneša Reuters.

Jis mano, kad Amerikos Federaliniam rezervui ir Europos Centriniam Bankui palanku tai, kad jie pradėjo kovą su infliacija daug patikimiau nei aštuntajame ir devintajame dešimtmečiuose.

Reuters primena, kad devintojo dešimtmečio pradžioje JAV patyrė gilų nuosmukį, kai tuometinis FED pirmininkas Paul Volcker turėjo labai smarkiai pakelti palūkanų normas, kad atgautų centrinio banko patikimumą ir sumažintų infliaciją.

„Kadangi šiandien centriniai bankai yra labiau patikimi nei jų aštuntojo dešimtmečio pirmtakai, atrodo, kad tiek FED, tiek ECB gali tvarkingai sumažinti infliaciją ir pasiekti gana švelnų nusileidimą“ - sakė James Bullard, laikomas vienu didžiausių FED vanagų, t.y. spartaus pinigų politikos griežtinimo šalininkas.

„Amerikos Federalinis Rezervų bankas nuosekliai didins palūkanų normas, kad aukščiausia per keturis dešimtmečius infliacija būtų sumažinta iki centrinio banko nustatyto 2 procentų lygio“ - pridūrė jis.
 
Dar nėra komentarų