Ukraina svarsto skolos restruktūrizavimo galimybę

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-07-01 16:52 Komentarai: (49)
Ukrainos vyriausybė tiria skolų restruktūrizavimo galimybę, nes vis mažiau būdų finansuoti šalį, praneša žiniasklaidos grupė Bloomberg.

Anot asmenų norinčiųjų likti anonimiškais, svarstoma daug scenarijų ir iki vasaros pabaigos nesitikima jokių sprendimų. Ukraina turi laiko iki rugsėjo 1 dienos, kai susidurs su 1,4 mlrd. dolerių skolos ir palūkanų mokėjimais.

Politikai Kijeve stengiasi išlaikyti biudžetą, nes kariuomenė atremia Rusijos invaziją, kuri nusiaubė miestus, sustabdė pagrindinį šalies grūdų eksportą ir nulėmė daugiau nei 10 mln. žmonių persikėlimą.

Vienas iš Ukrainos svarstomų variantų – įtikinti obligacijų savininkus sutikti pakeisti grąžinimo sąlygas. Antrasis variantas – kaip užstatą panaudoti įšaldytą Rusijos turtą, nors teisinis idėjos įgyvendinamumas neaiškus.

Tarptautinis Valiutos Fondas kovo pradžioje patvirtino 1,4 milijardo dolerių skubią paskolą Ukrainai, panaikindamas esamą JAV rezervo susitarimą su fondu, kuriam turėjo būti išmokėta 2,2 milijardo dolerių iš pradinių 5 milijardų dolerių, patvirtintų 2020 metais.

Emitentai, neišpirkę tarptautinių obligacijų, keltų sau pavojų prarasti prieigą prie pasaulinių skolų rinkų ateinantiems metams.

Ukrainos obligacijų restruktūrizavimas, kaip skolos mažinimo priemonė, padėtų užtikrinti, kad pagrindinių gynybos ir humanitarinių sąjungininkų skiriamas finansavimas nebūtų nukreipiamas į pinigų grąžinimą obligacijų savininkams.
 
1.   Parašė MartaI   2022-07-01 16:54  

Priklausys nuo to kiek Vakarų politikai turės sąžinės prieš savo tautiečius ir saiko, o piliečiai - kantrybės. Nes Ukraina nesibodėjo melžti Vakarus kvadratinėmis sumomis dar prieš karą.

 
2.   Parašė C#   2022-07-01 18:11  

Jankiai duoda 40 milijardu ginklams, bet UA turi problemu sumoket 1.4 milijardo skola ? Labai idomu

Gi gerieji dedes is vakaru viska padengs. Jeigu nepadengs, tada tik dar labiau isryskes koks realus vakaru interesas Ukrainoje.

 
3.   Parašė erikasrx   2022-07-01 20:18  

Jeigu ginklams, tai gal ne TVF? Ar tu čia savo pašalpinio strategiją bandai primest, tipo gauni maistui o prisiperki vodkės

 
4.   Parašė C#   2022-07-01 22:33  

https://www.youtube.com/watch?v=MMHBYRNHx70

Viskas chebra, viskas, ukropai pagaliau gavo naujausia vakaru vundervafle. Karas greitai bus baigtas.

Idekit i karo tema kaip major naujiena.

Viena tokia masinyte paleidzia 20 smart raketu ir visai orku kolonai ne minutei nepraejus prosto pizda.

 
5.   Parašė Krosneles.eu   2022-07-01 22:47  

C, niekas Ukrainai grynų pinigų neduoda, baikite čia svaigti, duoda 40 milijardų ginklais į skolą, kurią reikės kažkada gražinti. Jei Rusija, užims Ukrainą, tai Rusija ir sumokės skolas. Tačiau Putinas - ne kvailys, atsikas kiek reikia Ukrainos, pagrinde Donbasą , kur yra skalūnų dujų ir retųjų mineralų kaip LITIS ištekliai ir paliks likusią Ukrainą su Kijevu ir Lvovu, tegul moka Ukraina šimtamilijardines skolas Vakarams.
Viskas čia elementaru kaip 2x2. Nieko asmeniško, tik biznis.

 
6.   Parašė erikasrx   2022-07-01 22:50  

Viskas ok, pašalpinis raguotas valkata supratęs kad nusišnekėjo, dezorientacijai paleido pirdalų į eterį ir tiek žinių

 
7.   Parašė C#   2022-07-01 22:55  

Erikai mulki, kaip ketini kariaut kada tavo pilvas tuscias, asile zalio medzio ? Kodel tu pretenduoji i rimtas diskusijas, jeigu net tokiu elementariu faktu nesugebi suvest ?

 
8.   Parašė erikasrx   2022-07-01 22:58  

"Jankiai duoda 40 milijardu ginklams, bet UA turi problemu sumoket 1.4 milijardo skola ? Labai idomu"
ir
"kaip ketini kariaut kada tavo pilvas tuscias"

Apie ką tu čia kliedi, durneli, apie skolą TVF, ar alkanus kareivius, minčių net nesugebi rišliai dėliot asile

 
9.   Parašė C#   2022-07-01 23:04  

"C, niekas Ukrainai grynų pinigų neduoda, baikite čia svaigti, duoda 40 milijardų ginklais į skolą, kurią reikės kažkada gražinti"

As kaip suprantu ne i skola, cia donatas yra. Taip, grynais pinigais jie neduos, ir neapsimoka turint omenyje ukrainieciu mentaliteta, puse isvogtu. Todel gaus tik gatavais ginklais plius trainingas ne savo zemese.

Kad jankiai gali uzdonatint, tai cia jokia problema, pas juos karo pramone milziniska, pasiziurek kiek ginklu chaliava paliko talibams, net nesistenge isvezt. Talibai dabar beveik kaip elitiniai kariai, su graziom uniformom, su M16, caca lia lia, is kalnu driskiu i ateities karius

Jankiams labai svarbu padaryt max damage rusams ir viskas. O kas liecia edala ir kitas bendras UA problemas, tai mes paziuresim kaip jiems pades. Jeigu einant link rudenio matysis kad UA vis labiau prakisineja kara, tai potencialiai niekas jiems nepades, bankrotinsis ir baigsis viso karo zaidimai, nes tupai nebus is ko palaikyt logistika.

 
10.   Parašė C#   2022-07-01 23:07  

"Apie ką tu čia kliedi, durneli, apie skolą TVF, ar alkanus kareivius, minčių net nesugebi rišliai dėliot asile"

Tai tau atrodo kad jankiai is to 40 milijardu dabar seria ukrainieciu karius, ar kas tau atrodo asiliuk ? Bobute vietine iseina ir pyrageliu padalina ?

Blet atsilupeli tu supistas, pastoviai vaiksto is paskos ir demonstruoja koks debilas yra.

 
11.   Parašė Krosneles.eu   2022-07-01 23:08  

Baikite jaudintis dėl tos Ukrainos, šiandien mačiau tokį gražų naują Maybachą (automobilį) ukrainietiškais numeriais išvažiuojantį iš naujo namo, prestižiniame Jūrmalos rajone. Gražus vyras, graži moteris ir nesėdi jie apkasuose kažkur rytų fronte, nesiruošia mirti dėl kažkokios nerealios JAV idėjos, net dėl karo nepergyvena. Problema pas juos tik viena, kur pinigus paslėpti, kad neatimtų Ukrainos valdžia, kuriai jau EU liepia numelžti visus oligarchus.


Runkelai kariauja ir miršta, o Ukrainos elitas smagiai laiką leidžia. Taip buvo ir taip bus. Taigi nesukite ir jūs sau galvos, kaip Ukrainos turtuoliai nesuka sau galvos dėl rytų fronto.

 
12.   Parašė C#   2022-07-01 23:13  

Ukrainieciu pasiturintys peciau ismyne per pirmas 5-ias karo dienas, tada dar labai geras laikas buvo. Dabar turbut stafkes pas ukrainieciu pasieniecius milziniskos, jeigu nori sjabalint is ten ir esi mobilizacinio amziaus.

Dar maciau buvo Poroshenka restorane nufotkintas su savo suneliu. O jo sunus saukiamo amziaus kaip suprantu Tegul mirsta runkeliai vienu zodziu.

O ta linka virsuje prasau idet i karo tema, nes cia major breakthrough. Vakarai pagaliau atskleide savo kortas.

 
13.   Parašė C#   2022-07-01 23:29  

Nu ka is Lenkijos naujienos kad nutraukia jie pasalpas ukrainieciu parbegeliams. Dar viena gera zinia.

Bet tai kada lenkas ka nors kam nors dave uz dyka. Atvaziavot, daba laikas atidirbt, ojojoj.

 
14.   Parašė erikasrx   2022-07-01 23:32  

" Blet atsilupeli tu supistas, pastoviai vaiksto is paskos ir demonstruoja koks debilas yra. "

nu tikrai paralelinėj realybėj gyveni, atsilupėlis ir vienintelis debilas-su-iniciatyva čia tu asile, kur po kiekvienu straipsniu pirmas komentuoji, ir visada vatinius vėmalus. eik paskaityk knygų, įgyk profesiją, nes dabar esi apgailėtinas luzeris. uždirbsi pinigų, gal gyvenimas prašviesės, ne tik į uodų iršvą Papę kartą per metus galėsi sau leist nutranzuot. kaip runkelis taip debilas, kažkokia karma matyt

 
15.   Parašė erikasrx   2022-07-01 23:34  

"Runkelai kariauja ir miršta, o Ukrainos elitas smagiai laiką leidžia. Taip buvo ir taip bus. "
Tikriausiai klaidą padarei, ten vietoj "Ukrainos" tikriausiai "rusijos" turėjo būt? nes nemačiau kad be vatinių ubagų runkelių maksvos ar piterio jaunimėlis kariautų. Tik kažkokie grybautojai su kaliošais ir statybininkų pirštinėm. bet jeigu Vova sakė kad saugu, reiškia saugu

 
16.   Parašė C#   2022-07-01 23:38  

Tai kad tu pats esi luzeris nes pastoviai tik tas ir sukasi ant liezuvio galo.

Nepatinka neskaityk, bet manes gali nemokyt, kaip man elgtis ir ka man daryt, luzeri.

 
17.   Parašė erikasrx   2022-07-01 23:41  

Tau visi mulkiai, o man tu esi luzeris, nes jau ne kartą išsiryškinai. Yra autoritetai ir yra luzeriai, t.y. anti-pavyzdžiai, kaip nereikia gyventi. ir tu esi visame gražume tas luzeris, nei šeimos nei pinigų, nei išsilavinimo, nei .. nieko nykuma ir liūdesys. vakuumas. apgailėtina

 
18.   Parašė C#   2022-07-01 23:48  

Nea erikiuk, as shiku tau ant galvos, ir cia visa esme. Megini man kazkaip ikast, sumazint saviverte, as visus situs fokusus zinau kaip nuluptus. Gali tu cia manes gailet, dar kazka daryt. Esme kad pas tave tarp ausu voratinkliai ir taskas. Ir man tavo vertybes, tavo pasaulio supratimas, tavo autoritetai blet, giliai kanalizacijos vamzdyje guli.

Tipinis visuomenes sraigtelis dirbk-pirk-mirk, skaitau delpi-zinau tiesa, mane mokyt susiruose, muahahaha

 
19.   Parašė erikasrx   2022-07-01 23:57  

esi duchas luzeris, kaip ir kur šiki tai nebent savo šlapiuose sapnuose matai. Tau px mano vertybės, o aš net negalvoju ar tau jos px ar ne px. bl bl, išgirdo lochas dirbk-pirk-mirk frazę ir visiems klijuoja. dirbk-pirk-mirk tinka nebent tavo pašalpiniam egzistavimui, o aš neturiu nei vieno cento kredito nabagėli (nes iš to ir kilusi ta frazė) aš nežinau nei kiek dujos nei kiek elektra kainuoja ir kiek sumoku už tai kas mėnesį, kapiš? O tu duheli verki kad čia žiemą bus batai visiems, tai žinok batai bus tau nabage, nes aš nupirksiu ir elektrą už penkiagubą kainą ir šildymą, o tu kankorėžius ir žvakes dvasingai kūrensi, kaip mužikai caro laikais, muahahaha.

Čia tavo gyvenimas

 
20.   Parašė C#   2022-07-02 00:02  

Ka tu ten kur nupirksi, greiciausiai seki pasakas, nes luzeriu ir bomzu tema tau labai artima. Atsibusk is sapno, nes visa savo turtinga gyvenima esi sugalvojes. Sitame ubagu kraste tokiu nera.

 
21.   Parašė erikasrx   2022-07-02 00:11  

Ubage, vėl pradėsim nuo nulio diskutuot? jau sakiau, ne kartą išsiryškinai kas esi, keli tik apgailėtiną juoką ir panieką. Kai pats esi ubagas, tai aplink visi ubgai atorodo. tikrai taip, kai nueinu į polikliniką, atrodo kad visi serga, nueinu į sporto klubą, matau kad visi sportuoja. Taip ir tau, kai esi apsuptas like-minded-friends luzerių tai atrodo kad geriausia yra Lada.
O tu savo gyvenimo kokybės lygį jau parodei ne kartą, kaip ir pvz vakar, kad geriau į Latviją ar Europą atostogaut nei į Palangą. Px kad sunku suvokt, kad tie kas važiuoja į Palangą, nuvažiuoja ir visur kitur. Kai būsi Papėj parašyk, atsiųsiu purškalo nuo uodų. Bet gali būti kad aš tada jau būsiu Las Vegase. Žinau, nx ten važiuot, geriau naują ladą ar butą balbierišky nusipirkt

 
22.   Parašė C#   2022-07-02 00:21  

Vaziuok i Las Vegasa, perduosi bomzams linkejimus, kaip tik tavo miestas, gi bomzai ir luzeriai nuo liezuvio galo nenulipa

https://www.youtube.com/watch?v=uaDNRTX1abc

Zinok bomzai ten turi ypatingas teises, pvz. sikt ant saligatvio

Taip kad sekmes ten tau, biciuli.

 
23.   Parašė erikasrx   2022-07-02 00:28  

Kam čia dedi man tą video? gi aiškiai parašyta "Tourists don't see this". Kažkur ant šaligatvių gal ir šika, bet kad ant casino kilimų dar negirdėjau. Vaikščiosiu išlaižytom gatvėm ir kvepiančiais šaligatviais ir kvėpuosiu amerikietišku oru. O jei norėsiu pažiūrėt į bomžus, užteks pervažiuot RU sieną

 
24.   Parašė C#   2022-07-02 00:31  

Kvepuosi amerikonisku bomzu pirdalais Turistai don't see this, nes savaime aisku nesaugu vaziuot kur istisi kvartalai tokiu Bet tai nereiskia kad jie pas tave neateis, bomzas ten irgi zmogus, JAV - individualistu krastas, paklausk popo, tas mulkis patvirtins.

 
25.   Parašė C#   2022-07-02 00:34  

"O jei norėsiu pažiūrėt į bomžus, užteks pervažiuot RU sieną"

RU provincijos bomzai ne taip retai turi nuosavas triobas, butus ir t.t. Gyvena skurdziai, bet stogas virs galvos.

O cia pizda, palatke ant cemento. JAV - svajoniu krastas.

 
26.   Parašė erikasrx   2022-07-02 00:35  

kaip vatinis turėtum žinot ką reiškia bomž, tai nekliedėtum apie butus trobas ar stogą virš galvos

 
27.   Parašė C#   2022-07-02 00:37  

Nu cia tu issisemei, as tai galiu varyt iki kol miegot neisiu, kokiu 6 ryto turbut.

Slabakas, viso gero mulki.

"kaip vatinis turėtum žinot ką reiškia bomž, tai nekliedėtum apie butus trobas ar stogą virš galvos"

Senai iejes i bendra slanga degradams, nebutinai naudojamas pagal issifravima.

 
28.   Parašė erikasrx   2022-07-02 00:40  

"Kvepuosi amerikonisku bomzu pirdalais " nu vaikų darželio pezalai, tai ką ir sakau, išsisėmei, ačiū, dvasingai praleisk naktį

 
29.   Parašė C#   2022-07-02 00:43  

Visi kas lankesi paskutiniu metu pas jankius skundziasi ten radikaliai isaugusiu bomzynu. Nuvarysi pats isitikinsi, cia apskritai jau sena tema. Narkomanai, bomzai - JAV sviesi ateitis.

As tau pasakoju kaip yra, jis mane kazkokiais issisemimais kaltina. Nu duchas vnz. valink is cia.

 
30.   Parašė erikasrx   2022-07-02 00:51  

Ką tu man pasakoji, duchas? kad kvepuosiu pirdalais? ar kad bomžai pas mane ateis? Ar kad nežinau US vidinių problemų? (Į US varau kas kelis metus, dažniausiai east-coast, šį kartą bus west). Aš tau sakiau, kad kai tu būsi svajonių kelionėj Papėj, aš būsiu Las Vegase ir mėgausiuosi savo kelione, o tu lochas bandei tai sumalt į šūdą, nelabai pavyko.

 
31.   Parašė C#   2022-07-02 00:57  

Kol tu busi Las Vegase ir ziuresi i bomzus, as busiu ne Papeje, o ant tavo bobos papo gulesiu.

 
32.   Parašė erikasrx   2022-07-02 01:01  

Rimti argumentai, nėra ką ir pridurt Mano bobos impotentai nejaudina, bet anusą palaižyt leis

 
33.   Parašė C#   2022-07-02 01:07  

Tai sakai uzsiimi rimmingu su savo boba ? Achahahah

Debilas issidave, achahahahaha

 
34.   Parašė erikasrx   2022-07-02 01:09  

Tau teksto suvokimo problemos? skaityk kol daeis, čia apie tave

 
35.   Parašė C#   2022-07-02 01:24  

Va kas buna kai persiziuri porno zmones. Vis jiems reikia kazka naujo isbandyt

Ar skanu buna ?

 
36.   Parašė erikasrx   2022-07-02 01:30  

Tai viagra pirksi ar laizysi?

 
37.   Parašė C#   2022-07-02 01:36  

Pas mane viskas gerai tame plane, gal net per gerai. Jeigu butu imanoma atjungt lytines funkcijas be zalos organizmui, taip ir padaryciau.

O tu jauciu esi ne tik siknalaizys, bet dar ir cuckoldas - duodi dulkint savo zmona svetimiems ir pats kaifuoji nuo vaizdo. Keista vyru paderme reikia pripazint

 
38.   Parašė erikasrx   2022-07-02 01:51  

Niekam neįdomu nei ką tu jauti, nei tavo vaflinės fantazijos, nei tavo psicho-lytinės preferencijos. Kad būtų paprasčiau, grįžkim prie "ant tavo bobos papo gulesiu". Nei gulėsi, nei pajėgsi, nei leis gulėt, tą aš tau sakiau. pasvajok, padročink ir eik miegot. Ir atsiųsk linkėjimus iš Papės

 
39.   Parašė C#   2022-07-02 02:03  

Atsiusiu nuo tavo bobos papo, gali neabejot.

 
40.   Parašė erikasrx   2022-07-02 02:05  

Lauksiu. Gal dar ir su vaikais atsiųsi? panašu, kad prijauti

 
41.   Parašė C#   2022-07-02 02:12  

Vaikus tavo bobai padarysiu ir galesi augint. Tavo vaikai tai akivaizdus glushiai bus kaip tevas, o mano genetika gera.

 
42.   Parašė erikasrx   2022-07-02 10:40  

Delnai neužsidegė bedarant?

 
43.   Parašė C#   2022-07-02 15:06  

Tavo bobos uzsidege

 
44.   Parašė C#   2022-07-02 20:58  

https://www.youtube.com/watch?v=-Z0hnlZm3Zo

Orkai jau turi Lisiciansko centra. Sakyciau labai greitai, o visa kita sako zmones jau uzdare i katila.

Daba vienas dievas tezino kiek ten prisiunte duchu, kiek pasiduos, kiek teks perpist. Eilinis ukropu laimejimas vienu zodziu.

 
45.   Parašė zz   2022-07-02 23:34  

Per anksti dziaugiesi meslavabali rusu fasiste.

 
46.   Parašė C#   2022-07-03 00:04  

Mulki, ten liko tik Belagorovka paimt ir LNR teritorija jau pilnai atlaisvinta.

Toliau pagrindinis atporas eis nuo Slaviansko/Krematorsko ir kitu didesniu miestu, kurie issidesto i savotiska zieda. Pakol rusai iki ten dasibraus, matyt bus kazkokia pauze frontuose be jokio veiksmo.

 
47.   Parašė markus   2022-07-03 09:07  

ko noret is vatos kai jo proproseneliai arkliuku jodinetojai is tolimosios mongolijos...kiek tu vata cia rasinesi savo skiedalus,ar tu biski ne shizikas?

 
48.   Parašė C#   2022-07-03 16:19  

Cia su kuom tu kalbi, su kazkokiom vatom snekiesi ta prasme tau atrodo kad vata gali atgyt ir kalbet ?? Ta prasme gal tamstele pats biski shizikas esate ? O gal ne biski ?

 
49.   Parašė C#   2022-07-03 19:04  

https://www.youtube.com/watch?v=9qaQMHHslu0

Bega kaip ziurkes, dar pasirodo kai kurie mulkiai net mopedus pasislepe tokiam atvejui, achahaha.

Geda peleda. Nors siaip viskas aisku, Lisicianske turbut buvo palikti vien tik mulkiai is tera oboronos, trumpai tariant mesa. Ten isvis bbz kas ivyko, kur ju rimtos pajegos, ar jos buvo atitrauktos ir pakeistos niekam tikusiais zaliukais, ar rimtesnius isdauze dar Severodonecke.