Price Action (kainos veiksmas) - Pin Bar ir Inside Bar Combo prekybos strategija

» Straipsniai » Techninė analizė
Autorius: traders.lt Data: 2022-06-25 16:19 Komentarai: (17)
Price Action arba kainos veiksmų modeliai, dar vadinami kainų veiksmų „įjungiamaisiais“, „nustatymais“ ar „signalais“, iš tikrųjų yra pats svarbiausias Price Action prekybos aspektas, nes būtent šie modeliai prekybininkui suteikia tvirtus įrodymus, ką kaina gali daryti toliau. Šįkart mūsų dėmesio centre Pin Bar ir Inside Bar Combo prekybos strategija.


Pin Bar ir Inside Bar Combo šablonai

Pin Bar yra kainos veiksmo strategija, rodanti kainos atmetimą ir galimą pasikeitimą. Inside Bar yra kainos veiksmo strategija, kuri rodo konsolidavimą ir kad galimas proveržis neišvengiamas. Sujungus šiuos du signalus, gaunamas arba „pin bar derinys“ arba „inside bar – pin bar derinys“.

Pin Bar ir Inside Bar derinių modeliai yra vieni iš stipriausių kainų veiksmų signalų, su kuriais susidursite. Tai yra du pagrindiniai „kombinuoti modeliai“, į kuriuos turėtumėte sutelkti dėmesį ir juos išmokti.

1) Pin bar + inside bar derinys susideda iš pin bar po kurio eina mažesnis inside bar, kuris neviršija ankstesnio pin bar žvakės viso dydžio.

2) Inside pin bar derinio modelis yra tiesiog pin bar, kuris taip pat yra inside bar. Kitaip tariant, pin bar, kuris yra išorinio bar arba pagrindinio bar diapazone.




Kaip prekiauti  Pin Bar + Inside Bar combo šablonus

Ieškodami pin bar inside bar kombinuotųjų modelių, pirmiausia ieškosite tik pin bar, jei iškart pamatysite pin bar, po kurio iškart eina inside bar, kuris yra smeigtuko diapazone nuo aukščiausios iki žemosios reikšmės, tuomet turite  pin bar + inside bar kombinuotą modelį. Kaip minėta pirmiau, idealiai tinka inside bar šalia pin bar tikro korpuso.

Iš dviejų aptartų kombinuotųjų modelių pin bar + inside bar kombinacija yra pati galingiausia ir tai ideali sąranka norint prekiauti dienos grafike nuo atsitraukimų iki pagrindinių lygių arba vykstant išsiveržimui tendenciją turinčiose rinkose per 4 valandų arba dienos grafikus.

Pirmajame pavyzdyje (Tesla 4 valandų grafikas) turime kritimo tendenciją, kurios metu du kartus susiformuoja pin bar + inside bar kombinacija (apibrėžta raudonu stačiakampiu), po kurios prasitęsia akcijų kainos nuosmukio trendas.



Antrajame pavyzdyje (JSW mėnesinis grafikas) ties anksčiau suformuotu dugnu, kas yra svarbus palaikymo lygis, susidarė pin bar + inside bar kombinacija (apibrėžta raudonu stačiakampiu), po kurios akcijų kaina pajudėjo į viršų.


 
Trečiame pavyzdyje (AUD/USD dienos grafikas) turime augimo trendą, kurio metu susiformuoja smeigtuko ir vidinės žvakės kombinacija (apibrėžta raudonu stačiakampiu) ir kaip matome, toliau prasitęsia kilimo tendencija.



Ketvirtajame pavyzdyje (CD Projekt dienos grafikas) ties svarbiu pasipriešinimo lygiu susidarė pin bar + inside bar kombinacija (apibrėžta raudonu stačiakampiu), po ko akcijų kaina pajudėjo žemyn.



Penktajame pavyzdyje (DOGE/USD savaitinis grafikas) turime nuosmukio tendenciją, kurios metu iš pradžių susiformuoja pin bar, o po to inside bar (apibrėžta raudonu stačiakampiu), bei prasitęsia kritimas ir jis dar labiau paspartėja. 



Šeštajame pavyzdyje (Auksas 4 valandų grafikas) aukso kaina krenta, na o atšokimo metu susiformuoja pin bar + inside bar kombinacija (apibrėžta raudonu stačiakampiu), po ko nuosmukio tendencija prasitęsia. 





Kaip prekiauti Inside - Pin Bar combo šablonus

Inside - Pin Bar (vidiniai smeigtukai) yra būtent tai, ką rodo jų pavadinimas, t.y. smeigtukai, kurie taip pat yra inside bars. Šie šablonai arba modeliai geriausiai veikia tendenciją turinčiose rinkose ir dienos grafikų laikotarpiais.

Pirmajame pavyzdyje (S&P 500 savaitinis grafikas) turime augimo tendenciją ir korekcijos metu ties ankstesniu augimo piku susidaro inside pin bar derinys (apibrėžta raudonu stačiakampiu), po ko prasitęsia kilimas.



Antrajame pavyzdyje (Kava 4 valandų grafikas) turime nuosmukio trendą, kurio metu du kartus susidaro inside - pin bar kombinacija (apibrėžta raudonu stačiakampiu) ir kiekvieną kartą prasitęsia esanti tendencija.



Trečiame pavyzdyje (EUR/PLN 4 valandų grafikas) turime euro vertės kritimą Lenkijos zloto atžvilgiu ir jo metu susidaro inside pin bar derinys (apibrėžta raudonu stačiakampiu) bei nuosmukis toliau tęsiasi. 



Ketvirtajame pavyzdyje (Cukrus mėnesinis grafikas) po buvusio cukraus kainos piko patestavimo susidaro inside - pin bar kombinacija (apibrėžta raudonu stačiakampiu) ir jo kaina pajuda žemyn. 



Penktajame pavyzdyje (USD/JPY dienos grafikas)  turime dolerio stiprėjimo jenos atžvilgiu trendą,  na o korekcijos metu susiformuoja inside - pin bar kombinacija (apibrėžta raudonu stačiakampiu), po ko prasitęsia prieš korekciją vyravusi tendencija. 



Šeštajame pavyzdyje (General Motors dienos grafikas) General Motors akcijų kainos kritimo metu sulaukėme atšokimo, kurio metu susidaro inside pin bar derinys (apibrėžta raudonu stačiakampiu) bei prasitęsia iki tol vyravusi nuosmukio tendencija. 





Patarimai

Visada ieškokite pin bars žvakių, po kurių eina inside bars tipo žvakės. Dažnai vienos dienos pauzė po pin bar žvakių, inside bar pavidale, bus paskutinė jūsų galimybė patekti į rinką prieš kainai agresyviai nutolstant nuo pin bar apvertimo signalo.

Dažnai galite nustatyti savo stop loss (nuostolio apribojimo) lygį tiesiai virš (arba žemiau) inside bar ir pin bar + inside bar combo šablonų, nes tai suteikia galimybę prekiauti šiek tiek didesniu pozicijos dydžiu ir pagerina sandorio rizikos - atlygio scenarijų.

Ieškokite inside-pin bar combo šablonų kur yra trendai (tendencijos), ypač pastebimai stipriose tendencijose, jie paprastai yra labai patikimi, kai vyksta prasiveržimas / tendencijos tęsinys.

Inside-pin bar šablonai geriausiai tinka dienos diagramos laiko intervale, o pin bar + inside bars šablonai gerai veikia tiek dienos, tiek 4 valandų grafiko laiko intervale.


Bus daugiau...

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
1.   Parašė liopoldas   2022-06-25 19:48  

ar kas naudojate? ar veikia?

 
2.   Parašė kergudu   2022-06-25 21:21  

labai gerai veikia ant jau praejusiu grafiku

 
3.   Parašė IT17   2022-06-25 21:43  

nera tokiu dalyku, kurie visada 100% pasitvirtina, taciau tikimybe yra...

 
4.   Parašė youngcat   2022-06-25 22:14  

I klausima "ar veikia" atsako backtestas.

 
5.   Parašė C#   2022-06-25 22:36  

Ne visi duoti pvz. korektiski, tai patternas kuri rinka turi atidirbt iskarto t.y. po breakout uztikrintai turi keliaut ta ar ana kryptim. Jeigu kaina sustoja ir pradeda smaukytis flate, mazdaug tame paciame rajone, tada laikas sjabalint is ten. Ir nesvarbu kad po to kaina vaziuoja ten kur reik - kaina atidirbineja jau kita formacija, ta flata kuri suformavo po to. O is ten kaina gali iseit ir priesinga kryptim.

Kaip pavyzdys yra cukrus, breakoutas kurio rinka netesia zemyn. Arba kava, pirmas breakoutas ten visiskai chujovas, netradinamas. Pasiziurai kad vyksta chujata ir mauni su mazu pliusu/minusu.

 
6.   Parašė IT17   2022-06-26 00:31  

C# , tiek ant cukraus, tiek ant kavos buvo retestingas, pries konkretu judesi, buna ir taip... bet kokiu atveju stopu neturejo ismust, nes virs inside - pin bar formacijos turejo jie stoveti...

 
7.   Parašė C#   2022-06-26 09:59  

Tas 'retestingas' butent ir yra jau visai kita formacija. Rinka dar laukia informacijos, arba jau turi kita informacija.

Pvz. cukraus atveju laisvai galejo issivystyt i trecia topo testa ties melyna linija.

Jeigu toks retestas formuojas gerokai zemiau breakout linijos, tada galima palaukt, bet siuo atveju jis per aukstai.

 
8.   Parašė youngcat   2022-06-26 11:45  

Del cukraus, straipsniui kaip pvz paimta iskarpa is menesinio grafiko, kuriuose niekas neprekiauja ir bandome kazka analizuoti.

 
9.   Parašė C#   2022-06-26 11:49  

Kaip mokamasis pavyzdys tinka. O kas prekiauja menesinius, kas ten zino.

 
10.   Parašė Petras Kurmelis   2022-06-26 12:43  

Mano žiniomis, mėnesinį grafiką reikia sekti prekiaujant savaitiniame TF pagal x/5 taisyklę. Kad nebūtų taip, kad mėnesio pabaigos savaitės gale ima ir vožteli savaitiniame TF nematytas netikėtumas, kai ima ir susisumuoja mėnesio ir savaitės pabaigos rezultatai.

 
11.   Parašė youngcat   2022-06-26 13:14  

"Sekti" galima, be abejo. O "prekiauti" tai niekas neprekiauja menesiniam TF.

 
12.   Parašė IT17   2022-06-26 14:00  

Sita metodika ir investavime galima naudot, ne tik prekiavime, kaip iejimo i rinka signala...

 
13.   Parašė youngcat   2022-06-26 16:58  

Investavime nadojamasi fundamentalais, o ne pinbarais

 
14.   Parašė IT17   2022-06-26 17:02  

Galima ir sakyciau reikia derinti TA ir FA

 
15.   Parašė youngcat   2022-06-26 18:11  

TA ir FA suderinti, ne tik kad neimanoma, bet ir kvaila.

 
16.   Parašė youngcat   2022-06-26 18:22  

Daleiskim esu investuotojas. Nusipirkau BRK akciju. Kaina nukrito 10 proc, suformavo super tuper Sell signala pagal TA, kad ir pagal pinbarus. Tai as dabar turiu parduoti? O gal parduoti tada kai pakris 20 proc, kai pagal TA issipaisys Strong Sell signalas ? O gal parduoti prie 30 proc kritimo kai bus susiformaves Strongest Signal in All TA? Toks investuotojas turbut pazeistu visus imanomus Buffett patarimus. Deja, bet tokiu yra nemazai.

 
17.   Parašė IT17   2022-06-27 12:57  

youngcat, as gi sakau, reikia derinti, o kriterijus kiekvienas nusistato pats... paimkim kita pvz. bitkoina, kokia jo fundamentali verte... jo verte paremta tikejimu, o cia jau kiekvienas tegu sprendzia, ar jam investuoti i instrumenta, kuris paremtas tikejimu...