Rekordinis kiekis rusiškos naftos saugomas tanklaiviuose

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-05-25 12:16 Komentarai: (5)
Rekordiškai daug – apie 62 mln. barelių Rusijos Urals naftos saugoma tanklaiviuose, o tai gali reikšti problemas ieškant jai pirkėjų, praneša Reuters remdamasi Vortex skaičiavimais.

Šiuo metu tanklaiviuose yra tris kartus daugiau Rusijos naftos nei prieš invaziją į Ukrainą.

Vortex analitikai nurodo, kad Rusijos naftos eksportas jūra iki šiol gegužę sumažėjo iki 6,7 mln. barelių per dieną, tai yra apie 15 procentų lyginant su vasario mėnesiu, kurio pabaigoje Rusija įsiveržė į Ukrainą, dėl ko agresoriui buvo įvestos tarptautinės sankcijos.

„Paskelbti duomenys rodo, kad Rusijos eksportas vis dar yra gana stiprus ir neatskleidžia viso vaizdo. Jūroje laikomos Rusijos naftos kiekis ir toliau auga“ - naujienų agentūrai Reuters sakė Hiustone gyvenantis energetikos strategas Clay Seigle.

Šiandien nafta biržoje brangsta. Už barelį Brent rūšies žaliavinės naftos apie pietus buvo mokama po 111.69 dolerius, arba beveik vienu procentu daugiau nei vakar. Tuo tarpu WTI rūšies žaliavinė nafta brango irgi vienu procentu iki 110.8 dolerių už barelį.

Nuo metų pradžios Brent nafta pabrango keturiasdešimt keturiais procentais, o WTI - virš keturiasdešimt septynių procentų. Per pastaruosius vienerius metus jų kainos pakilo atitinkamai virš šešiasdešimt trijų procentų bei beveik šešiasdešimt aštuoniais procentais.
 
1.   Parašė W Buffett   2022-05-25 12:22  

Kacapinui ant tiek pofik ,kad gali ja pradet ispilinet i juras ,degradam juk taspats

 
2.   Parašė MartaI   2022-05-25 12:38  

Siūlau jums visiems užingridiniams balvonams planą, kaip priversti kad rusai šitos naftos nepeparduotu. Nevartokite elektros, važinėkite arkliais, po šalto vandeniu marš praustis, o žinyną iš apie žolių valgymą gausite dovanų. Neužtenka rėkauti slava ukraini, reikai imtis ir veiksmų, nu nebūkite mankurtai kaip jums senelis ir anūkas gydo.

 
3.   Parašė C#   2022-05-25 12:55  

Buvo naujienos kad Europos vejo jegainiu parkai atsisakys rusisko vejo.

Zalioji Europos energetika be Rusijos

 
4.   Parašė MartaI   2022-05-25 13:16  

Toks delfio rašytojėlis užingridinis pišiukas yra, kuris sakė kad šaltos žiemos jam nepatinka, nes primena Rusija ir turistams primena ją todėl ir vadina Rusija. Apie pišiukus su jų bekarūnuojamu karaliumi kartu bus parašyti ištisi juodojo humoro veikalai, kad ir po tūkstančio metų, jei dar bus gyvas nors vienas lietuvis, žinotų kokius klounus laikėme valdžioje.

 
5.   Parašė Krosneles.eu   2022-05-25 13:17  

Realiai tai dar truputi ir EU nebeliks nei purvinos, nei žaliosios energetikos. Saulės panelės, retieji elementai tai iš Kinijos, o Kinija pati pradeda statyti daug saulės energijos parkų, greitai nebeliks saulės panelių Europai, bus tik špyga taukuota ir baigsis visi svaisčiojimai apie elektrines skraidančias lėkštes.