Kodėl turėtumėte turėti savo mėgstamą rinką?

» Straipsniai » Investavimo pagrindai
Daugelis prekiautojų ilgalaikiame laikotarpyje praranda, nes prekiauja per dažnai. Akivaizdu, kad jūs prarasite daug mažiau, jei daugiausia dėmesio skirsite vienai rinkai, o ne dvidešimt.
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2022-03-12 03:31 Komentarai: (3)
Šiandienos straipsnis atsako į klausimą, kodėl turėtumėte turėti savo mėgstamą rinką. Kitaip tariant, kalbama apie vieną rinką, kurią gerai išmanote ir kurioje prekiaujate - investuojate daug daugiau nei kitose.

Turėdami vieną meistriškai įvaldytą rinką galėsite specializuotis, o profesionalai yra žmonės, kurie uždirba daugiausiai (pagalvokite apie chirurgus, teisininkus ar profesionalius sportininkus). Tai nereiškia, kad turėtumėte prekiauti - investuoti tik šioje vienoje rinkoje, tačiau rekomenduojama susikoncentruoti į nedidelį jų skaičių ir turėti vieną mėgstamiausią.

Pakalbėkime apie kitus mėgstamos rinkos pranašumus:


Jūs tapsite vienos rinkos specialistu

Visi žinome, kad praktika ir įgūdžiai veda į didelę sėkmę, ir akivaizdu, kad tas, kuris įvaldė prekybą konkrečiu instrumentu, praktikuojasi ir sutelkė dėmesį į jį, dažniausiai pasieks geresnių rezultatų kalbant apie tą instrumentą, nei prekiautojas, sutelkęs dėmesį į penkiolika kitų instrumentų. 

Neurochirurgas netapo specialistu studijuodamas dešimt skirtingų studijų krypčių.  Jis įstojo į mediciną ir įgijo neurochirurgijos specialybę, jei to nepadarytų, nebūtų buvęs neurochirurgu. Profesionalus golfo žaidėjas netaptų profesionalu, jei stengtųsi gerai žaisti tenisą, krepšinį ar futbolą, ar ne? Norėdami pasiekti didelę sėkmę kiekvienoje gyvenimo srityje, turime tam skirti daug laiko.

Taigi, kodėl tiek daug žmonių mano, kad gali sėkmingai analizuoti ir prekiauti 20 skirtingų valiutų porų ar instrumentų? 

Kuo daugiau susikoncentruosite į vieną dalyką, tuo geriau jį atliksite. Tai yra svarbiausia priežastis, kodėl turėtumėte turėti savo mėgstamą rinką. Jūs neprivalote prekiauti tik tuo pasirinktu instrumentu, bet turėtumėte turėti tokį, kurį žinote geriausiai ir artimiau nei bet kurį kitą. Tai padės atskirti laikus, kai rinkoje nėra krypties ir neverta prekiauti, o kada joje yra aiški tendencija ar kitos daug žadančios sąlygos.

Padeda išvengti perteklinės prekybos

Apie tai buvo rašyta jau anksčiau. Kuo mažiau kintamųjų nagrinėsite atlikdami savo rinkos analizę, tuo geriau tai padarysite. Dėmesys vienai rinkai ir mėgstamo instrumento turėjimas yra natūralus atgrasymas nuo pernelyg didelės analizės ir perteklinės prekybos.

Daugelis prekiautojų ilgalaikiame laikotarpyje praranda, nes prekiauja per dažnai. Akivaizdu, kad jūs prarasite daug mažiau, jei daugiausia dėmesio skirsite vienai rinkai, o ne dvidešimt. Pavyzdžiui, išsamios žinios apie kainų judėjimą ir rinkos dinamiką vienoje poroje taip pat leis suprasti rinką kaip visumą, nes daugelis valiutų porų yra tarpusavyje susijusios.

Tai padeda kovoti su perdėta analize

Mėgstama rinka taip pat gali padėti būti labiau susikaupusiam ir turėti aiškų protą. Tai gali padėti sumažinti painiavą ir perteklinę rinkos analizę. Bandymas išanalizuoti per daug rinkų gali sukelti didžiulę painiavą ir sumaištį, o tai dažniausiai lemia blogus sandorius ir kapitalo praradimą.

Mūsų pasiūlymas jums yra turėti mėgstamą rinką ir tegul tai yra jūsų pagrindas. Kiekvieną dieną pradėkite nuo šios rinkos analizės. Jei vėliau norisite pridėti kelias kitas valiutų poras ar kitus instrumentus, galite tai padaryti. Bet labai rekomenduojame pradėti nuo pažinties su viena rinka. Galime pasakyti, kad niekada nėra svarbios priežasties sekti daugybę instrumentų.

Tai padeda tinkamai valdyti riziką

Prekiautojai, analizuodami per daug instrumentų, dažnai per daug naudoja svertą, nes prekiauja keliomis poromis tuo pačiu metu. Tai ypač pavojinga dėl jų tarpusavio ryšio. Jei nepadalinsite savo nusistatytos rizikos iš tiek porų, kiek prekiaujate vienu metu, nebus „saugaus“ būdo vienu metu turėti kelias pozicijas skirtingose porose.

Tokiu būdu mėgstamos rinkos turėjimas padės išlaikyti reikiamą riziką. Jei jums labiausiai patinka prekiauti viena pora, bus mažesnė tikimybė, kad naudosite perteklinį svertą prekiaujant keliomis skirtingomis poromis vienu metu.

Tai sumažina pagundą prekiauti

Įsivaizduokite, kad žiūrite tik į vieną instrumentą. Žinoma, jūs neprivalote to daryti, bet panagrinėkime šį hipotetinį scenarijų. Jei turite tik vieną grafiką ir žiūrite tik į vieną instrumentą, kaip manote, kiek sumažės jūsų pagunda prekiauti? Prekiautojai dažnai patiria nesėkmes dėl perteklinės prekybos, todėl jei sumažinsite žiūrimų rinkų skaičių, tai darydami gerokai sumažinsite pagundą per daug prekiauti ir sumažinsite galimybę be reikalo prarasti kapitalą.

Išvada

Stenkitės kelis mėnesius susikoncentruoti tik į vieną rinką, išsirinkite tą, kurioje jaučiatės patogiausiai, kurią pažįstate labiausiai ir kurią atidžiai išanalizuosite. Žinoma, prieš pradėdami sėkmingai prekiauti, turėtumėte išmokti perskaityti grafiką ir suprasti susidarančius modelius. Iš tikrųjų labai svarbu naujokams iš arčiau susipažinti su viena rinka. Įvaldę vieną rinką, galite pridėti kitų.


Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais


Dar daugiau straipsnių investavimo pagrindų tema rasite mūsų tinklapio straipsnių skiltyje Investavimo pagrindai bei nuspaudę šią aktyvuotą nuorodą.
 
1.   Parašė youngcat   2022-03-12 16:27  

Na isties malonu, kai pajudinamos senos dogmos. Ir nebutinas prierasas "Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais", tai klaidinga.

https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=527033#527033

"Kad kuo labiau isigilintum ir suprastum, reikalingas vienas sektorius arba vienas instrumentas, viena strategija, viena sistema."
Galiu dar prideti, kad norint dar didesnio meistriskumo, reikia dirbi tik viena kryptimi, ty tik short arba tik long.

 
2.   Parašė Doncex   2022-03-12 19:10  

Nerelamuokite savo rinkų kuriomis skatina spekuliacijas nes visos spekuliacijos finalas prarasti pinigai bei laikas.

Vienintelis kelias tai pirkimas akcijų arba Btc holdingas. 3 - 5 metų laikymas.

Kitai laiko tarpą atidėkite darbui ir verslui.

Viskas.

Keiskite pavadinimą Holders.Lt

 
3.   Parašė kergudu   2022-03-12 20:38  

jojooo, pagal kai kurius sektantus reik viska isnaikint ir palikt tik akcijas ir realiai pashpikuliavimui skirta instrumenta