FED tik spėja, kad infliacija bus laikina

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-04-29 15:07 Komentarai: (0)
Visiškai nėra aiški išvada, kad JAV infliacija bus tik laikina, kaip teigia FED ekonomistai, pareiškė investuotojas ir milijardierius iš JAV bei DoubleLine Capital vadovas Jeffrey Gundlach.

„Nežinau, kodėl jie mano, kad infliacija bus laikina. Iš kur jie tai žino, kai spausdinama tiek daug naujų pinigų ir matome tikrai didžiulį žaliavų kainų augimą“ - sakė Jeffrey Gundlach, pravarde „obligacijų karalius“.

Pripažindamas, kad FED yra teisus nurodydamas, kad metinės infliacijos augimą iš dalies lemia žema bazė, jis pabrėžia, kad centrinis bankas taip pat gali neįvertinti savo ypač laisvos pinigų politikos poveikio.

„Yra daugybė rodiklių, leidžiančių manyti, kad infliacija kelis mėnesius bus didesnė ne tik laikinai. Matysime, kaip FED bandys tai pateikti, bet jie tik spėja“ - sakė investicinės kompanijos DoubleLine Capital, kuri valdo 136 milijardų dolerių turtą, vadovas.

Jeffrey Gundlach mano, kad obligacijų pajamingumas yra mažas ir sunku įsivaizduoti, kas pirks laukiamas didžiules skolų emisijas.

„Kas išleis trilijonus dolerių visoms šioms obligacijoms? Užsienio šalys pardavinėja daugelį metų, o pastaraisiais ketvirčiais tai pagreitėjo. Vietiniai investuotojai neparduoda, bet ir neperka. Todėl vienintelis, kuris gali įsisavinti šią pasiūlą, yra FED“ - sakė jis.

Jeffrey Gundlach įsitikinęs, kad JAV akcijų rinka praktiškai visais atžvilgiais yra labai pervertinta, palyginti su Azijos ir Europos akcijų rinkomis. Jis atskleidė, kad prieš kelias savaites pirmą kartą gyvenime pirko Europos bendrovių akcijas.

„Aš tai padariau pirmiausia todėl, kad manau, kad JAV doleris vidutiniu ir ilguoju laikotarpiu beveik neabejotinai susilpnės“ - sakė jis.
 
Dar nėra komentarų