Rekordinis pinigų atsiėmimas iš bitkoinų rinkos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-04-27 15:05 Komentarai: (0)
Didžiausia skaitmeninio turto valdymo įmonė Europoje CoinShares pranešė apie rekordinį per savaitę atsiimtų pinigų kiekį iš bitkoinų rinkos ir tuo pačiu seniai matytą žemą naujų investicijų kiekį.

Savaitę, pasibaigusį balandžio dvidešimt trečią dieną, pinigų nutekėjimas iš bitkoinų rinkos pasiekė 21 milijoną dolerių. Pinigų įplaukos tuo pačiu metu siekė tik 1,3 milijono dolerių - tai žemiausias lygis nuo praėjusių metų spalio mėnesio.

„Investuotojai atsiėmė pinigus iš bitkoino dėl neigiamų įvykių praėjusią savaitę, ypač dėl laikinų elektros energijos tiekimo nutraukimų bitkoinų kasyklų Mekoje, Kinijos Sindziange“ - sakė Forex.com pasaulinės rinkos analizės vadovas Matt Weller.

Tuo metu kai iš bitkoino rinkos buvo atsiimami pinigai, naujos investicijos keliavo į ethereum rinką, t.y. antra pagal dydį kriptovaliuta, pranešė CoinShares.

Matt Weller mano, kad investuojantys į kriptovaliutas vis dar perka ethereum kaip dalį liepos EIP-1559 atnaujinimo, kuris gali sumažinti naują kriptovaliutos pasiūlą.

Po pietų vienoje iš kriptovaliutų biržų už vieną bitkoiną buvo moka po 54990.15 tūkstančių dolerių, arba trimis procentais daugiau nei vakar. Tuo tarpu ethereum buvo pabrangęs virš trijų procentų iki 2572.68 tūkstančių dolerių. Nuo metų pradžios šios kriptovaliutos pabrango atitinkamai devyniasdešimt procentų ir 248 procentais, o per pastaruosius vienerius metus - 613 procentų ir 1221 procentu.
 
Dar nėra komentarų