UBS pelnas pašoko daugiau nei dvigubai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-01-26 13:07 Komentarai: (0)
Didžiausias Šveicarijos bankas UBS šiandien pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Pelnas pašoko daugiau nei dvigubai bei viršijo analitikų lūkesčius. Jo akcijos brangsta: UBS 13,10 (1,39%).

Per praėjusį ketvirtį minimo banko grynasis pelnas siekė 1,708 mlrd. dolerių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo net 137 procentais daugiau. Tuo tarpu lyginant su trečiu 2020 metų ketvirčiu, pelnas krito aštuoniolika procentų.

Rinkoje laukta, jog UBS ketvirčio grynasis pelnas sieks vidutiniškai 967 milijonus dolerių.

Minimo Šveicarijos banko veiklos pajamos per ketvirtą praėjusių metų ketvirtį siekė 8,117 mlrd. dolerių, kas palyginus su ankstesniu ketvirčiu, buvo devyniais procentais mažiau, na o lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos paaugo penkiolika procentų.

Bendrai per visus praėjusius metus UBS grynasis pelnas siekė 6,629 mlrd. dolerių, o pajamos sudarė 32,39 mlrd. dolerių, kai per 2019 metus buvo atitinkamai 4,304 mlrd. dolerių ir 28,889 mlrd. dolerių.

Už praėjusius metus bankas siūlo išmokėti 0.37 dolerių akcijai vertės dividendus, bei pranešė, kad atnaujins savo akcijų supirkimą biržoje. Tam planuoja skirti 4.5 mlrd. dolerių, o vien per pirmą šių metų ketvirtį ketinama supirkti akcijų už vieną milijardą dolerių.

Nuo metų pradžios UBS rinkos vertė pakilo apie keturis procentus, o per pastaruosius vienerius metus - virš šešių procentų.


Banko akcijų kaina patestavo plataus horizontalaus kanalo apatinę dalį bei kaip ir keletą kartų prieš tai, atšoko. Po to sulaukėme šio judesio tvarumo testavimo, kuris buvo sėkmingas, tad toliau tęsiasi atšokimas.

 
Dar nėra komentarų