Daimler kilstelėjo pelnus, tikisi uždirbti tiek pat kiek ir 2019 metais

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-10-23 13:30 Komentarai: (0)
Vokietijos Mercedes-Benz automobilių ir kitų transporto priemonių gamybos milžinė Daimler pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Nors pajamos smuko, tačiau pelnai padidėjo, be to, pagerinta šių metų veiklos pelno prognozė. Šiandieninės prekybos metu jos akcijos brangsta: Daimler 49.06 (+2,41%).

Per trečią šių metų ketvirtį minimos grupės pajamos siekė 40,281 mlrd. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo septyniais procentais mažiau. Tuo tarpu kiekiniai automobilių pardavimai susitraukė aštuoniais procentais.

Daimler veiklos pelnas per minimą laikotarpį pakilo keturiolika procentų iki 3,07 mlrd. eurų, o grynasis pelnas pasistiebė beveik penktadaliu iki 2,158 mlrd. eurų.

Bendrai po pirmų devynių šių metų mėnesių šios Vokietijos automobilių ir kitų transporto priemonių gamintojos pajamos siekia 107,688 mlrd. eurų, veiklos pelnas sudaro 2,005 mlrd. eurų, o grynasis - 420 mln. eurų. Palyginus su 2019 metų tuo pačiu laikotarpiu, pajamos krito keturiolika procentų, veiklos pelnas - 49 procentais, o štai grynasis pelnas susitraukė 85 procentais.

Daimler daro prielaidą, kad ekonominės sąlygos svarbiausiose rinkose ir toliau normalizuojasi, ypač kad dėl COVID-19 pandemijos daugiau nebebus kliūčių ir nuosmūkių. Remdamasis tuo, Daimler tikisi, kad reikšmingas vienetų kiekio pardavimo sumažėjimas, užfiksuotas per pirmuosius devynis mėnesius dėl COVID-19 pandemijos, metų pabaigoje bus kompensuotas tik iš dalies. Todėl bendrovė tikisi, kad grupės vienetų pardavimai ir grupės pajamos 2020 metais bus žymiai mažesnės nei praėjusiais metais. Remdamasis laukiama rinkos raida ir dabartiniais padalinių vertinimais, Daimler tikisi, kad 2020 metais grupės veiklos pelnas pasieks ankstesnių metų lygį, kai anksčiau laukta, jog šis rodiklis kris.

Nuo metų pradžios šios automobilių gamintojos rinkos vertė nežymiai smuktelėjo, o per pastaruosius vienerius metus krito virš vieno procento. Palyginimui, BMW akcijų kaina atitinkamai krito 7,6 procento ir 1,3 procento.
 
Dar nėra komentarų