Padidėjo Baltika grynasis nuostolis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-05-26 15:42 Komentarai: (1)
Drabužių kūrėja ir siuvėja bei mažmeninio prekybos drabužiais tinklo valdytoja Baltika pristatė savo grupės praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Pajamos smuktelėjo, o grynasis nuostolis ūgtelėjo.

Per praėjusį ketvirtį šios grupės pajamos buvo 6,137 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo kiek daugiau nei trečdaliu mažiau. Mažmeniniai pardavimai Estijoje, kur jie didžiausi, smuko trečdaliu, mūsų šalyje jie susitraukė dvidešimt aštuoniais procentais, o štai Latvijoje krito daugiausiai - 37 procentais.

Baltika grupės EBITDA per pirmus tris šių metų mėnesius buvo neigiama ir siekė 0,525 mln. eurų, kai prieš metus per tą patį laikotarpį buvo teigiama ir sudarė 0,672 mln. eurų. Tuo tarpu grynasis nuostolis per minimą laikotarpį išsipūtė nuo 1,442 iki 2,474 mln. eurų.

Kaip rašoma kompanijos pranešime, pirmojo ketvirčio finansiniams rezultatams didelę įtaką padarė silpnas kovas, ką lėmė pasaulinė COVID-19 pandemija. Sausio ir vasario mėnesio rezultatai atitiko bendrovės prognozes. Pirmąjį ketvirtį COVID-19 padarė didžiausią įtaką Baltika grupės veiklai Lietuvoje, kur nuo kovo 16 dienos visos parduotuvės buvo uždarytos dėl Lietuvos vyriausybės sprendimų, o visi prekybos centrai Estijoje buvo uždaryti kovo 27 dieną vyriausybės sprendimu. Latvijoje parduotuvės visą savaitę dirbo ne visą darbo dieną, o savaitgaliais buvo uždarytos.

Nuo šių metų pradžios Baltika akcijų kaina Talino biržoje krito virš aštuonių procentų, o per pastaruosius vienerius metus paaugo virš penkių procentų. Palyginimui, OMX Tallinn indekso vertė atitinkamai krito 9,5 procento ir apie septynis procentus.
 
1.   Parašė Lasko   2020-05-26 23:09  

Netikėta