FED jau įliejo virš trilijono dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-03-27 13:42 Komentarai: (0)
Nuo kovo pradžios Amerikos Centrinio banko balanso suma padidėjo daugiau nei vienu trilijonu dolerių. Tai yra piniginė intervencija, panaši į tai, kas įvyko 2008 metų rudenį.

2020 metų kovo 25 dieną Amerikos Federalinio Rezervų banko turtas buvo daugiau nei 5,25 trilijono dolerių vertės. Per savaitę jis padidėjo 586 milijardais dolerių, o nuo kovo pradžios FED nusipirko vertybinių popierių už daugiau nei vieną trilijoną dolerių.

Tai yra pirmoji statistika, į kurią įtraukta kito „kiekybinio palengvinimo“ programa, paskelbta mėnesio viduryje. Kaip dalį QE, FED perka obligacijas, mokėdamas už naujai sukurtus dolerius. Pirmadienį Amerikos Federalinis Rezervų bankas paskelbė apie neribotą kiekybinį švelninimą, t.y. pirks tiek skolos vertybinių popierių, kiek reikės.

Pastarąjį mėnesį Amerikos Centrinis bankas perka viską iš visų už bet kokią kainą. Iki šiol tai buvo tik vieną kartą: 2008 metų rugsėjo ir spalio mėnesiais, kai FED per du mėnesius po investicinio banko Lehman Brothers žlugimo padidino savo balansą 1,2 trilijono dolerių suma. Tuo metu tai buvo didžiulis Volstryto bankų gelbėjimas.

Šiandien tai yra paskutinis bandymas paremti žlugantį „namą iš kortų“, kuris yra šiuolaikinė finansų sistema. Sistema, kuri be nuolatinio skolų kūrimo nesugeba funkcionuoti ir rūpinasi tik skolininkais, uždusindama taupytojus. Tai sistema, kuri tikriausiai žlugs mums matant. Tai bus lėtas ir ilgalaikis kritimas, po kurio ko gero prireiks keletos metų kol bus sukurta nauja monetarinė sistema.
 
Dar nėra komentarų