Nuosmukio per artimiausius 12 mėnesių tikimybė JAV siekia 30 procentų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-10-04 14:00 Komentarai: (0)
Barclays JAV ekonomikos analizės vadovas Michael Gapen mano, kad užimtumas bus lemiamas veiksnys sprendžiant, ar per ateinančius dvyliką mėnesių JAV ekonomika patirs nuosmukį.

„Kyla susirūpinimas, kad užsitęsęs pramonės silpnumas apims visą ekonomiką“ - tikino jis.

Amerikos akcijų rinkose baimė dėl ekonomikos nuosmukio, kurią sukėlė silpni makroekonominiai duomenys, lėmė išpardavimus per pirmas dvi šio ketvirčio sesijas, dėl kurių Dow Jones indekso vertė sumažėjo daugiau nei 800 punktų. Tokios blogos ketvirtojo ketvirčio pradžios nefiksuota nuo pat 2008 metų krizės.

„Remdamiesi turimais duomenimis ir ekonomikos tendencijų raidos supratimu, per artimiausius keturis ketvirčius nuosmukio riziką vertiname 25–30 procentų“ - sakė Michael Gapen.

Jis pažymėjo, kad įprastais metais recesijos rizika siekia dešimt procentų. Michael Gapen taip pat pabrėžė, kad 2019 metai nėra „normalūs“.

Barclays JAV ekonomikos analizės vadovas mano, jog svarbiausi duomenys bus susiję su darbo rinka, nes jie suteiks vertingos informacijos apie asmenines išlaidas, kurios sudaro apie septyniasdešimt procentų ekonomikos. Jis perspėjo, kad sulėtėjus asmeninėms išlaidoms, recesijos tikimybė bus dar didesnė, nei šiuo metu įvertinta.

Volstryto ekonomistai tikisi, kad rugsėjį nedarbo lygis bus 3,7 procento, o už žemės ūkio ribų sukurtų darbo vietų skaičius išaugs iki 150 tūkstančių.
 
Dar nėra komentarų