D.Trump: J.Powell gali būti ramus dėl savo darbo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-09-19 14:56 Komentarai: (0)
Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donald Trump pareiškė, kad jis nėra sužavėtas tuo, ką daro šalies monetarinės politikos vykdytojai.

Duodamas interviu Fox News, Donald Trump teigė, kad nors ir „nesidžiaugia“, FED vadovas Jerome Powell gali būti ramus dėl savo darbo.

„Jis saugus“ - sakė JAV prezidentas žurnalistų paklaustas, ar Amerikos Centrinio banko vadovas turėtų jaudintis dėl savo pozicijos.

Donald Trump pareiškimas pasirodė po FED sprendimo sumažinti pagrindinę palūkanų normą dvidešimt penkiais procentiniais punktais. Savo pirmojoje reakcijoje po sprendimo pranešimo JAV prezidentas Twitter žinutėje išreiškė savo nusivylimą.

„Jay Powell ir Federalinis rezervų bankas vėl nuvylė. Jokios drąsos, jokios prasmės, jokios vizijos!“ - vakar vakare parašė jis.

Donald Trump nutraukė ilgalaikę Amerikos prezidentų tradiciją nekomentuoti šalies monetarinės politikos vykdytojų dabartinių veiksmų. Jis nuo 2018 metų vidurio puola Centrinį banką, nuolat reikalaudamas sušvelninti pinigų politiką ir kaltindamas jį paramos ekonomikos augimui stoka.

Žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad Donald Trump svarsto apie Jerome Powell atleidimą iš posto, į kurį jis jį pats paskyrė. Tačiau daugelis teisininkų tvirtina, kad prezidentas neturi tokio teisinio varianto.
 
Dar nėra komentarų