Akcijų biržos žaliavo, obligacijų rinkoje – išpardavimas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2019-09-06 10:39 Komentarai: (0)
Investuotojai džiaugėsi ir ekonominiais duomenimis, ir žiniomis dėl prekybos. „S&P 500“ indeksas (+1,30 proc.) atsidūrė penkių savaičių aukštumose, paaiškėjus, kad JAV ir Kinija susitarė pratęsti derybas dėl prekybinių santykių spalio pradžioje. Gerokai ūgtelėjo ir kiti akcijų indeksai („Dow Jones“ +1,41 proc., NASDAQ +1,75 procento).

Optimizmo investuotojų tarpe padaugėjo ir dėl JAV ekonominių duomenų – lūkesčius viršijo darbo rinkos rodikliai ir gamyklų užsakymų statistika. Mažėjant paklausai saugiais laikomiems aktyvams, JAV 10-ies. m. obligacijų pajamingumas smuktelėjo 9 baziniais punktais – iki 1,56 procento. Europos šalių vyriausybių to paties laikotarpio vertybinių popierių pajamingumai krito 8-14 bazinių punktų. Svaro sterlingų kursas kilo trečią prekybos sesiją iš eilės (euro atžvilgiu 0,67 proc., iki 0,895 svaro už eurą), Jungtinės Karalystės parlamentui nepritarus kieto „Brexit“ scenarijui ir pirmalaikiams rinkimams.

Baltijos šalių biržose akcijų kainų augimu išsiskyrė „Baltika“ ir „AUGA group“. 100 tūkst. eurų apyvartą peržengė tik „Olainfarm“, akcijų kaina smuktelėjo 0,89 proc. (iki 6,68 euro už akciją). „Baltika“ akcijų kaina, per dvi ankstesnes prekybos sesijas nukritusi daugiau negu trečdaliu, atšoko 17,36 proc., iki 0,142 euro už akciją (apyvarta 11 tūkst. eurų). Tai gerokai aukščiau, negu 0,10 euro kaina, kuria „KJK Fund SICAV-SIF“ fondas ketina vykdyti oficialų siūlymą supirkti akcijas.

„AUGA group“ akcijos pabrango 5,56 proc. (iki 0,38 euro už akciją), bendrovei paskelbus anksčiau išplatintų finansinių rezultatų komentarą, kuriame teigiama, kad visose veiklos srityse gerėjantys rezultatai leidžia tikėtis sėkmingo antrojo šių metų pusmečio. „Apranga“ (+0,55 proc.) pranešė apie antrąjį grupės plėtros etapą Rygoje – rugsėjo 5 d. atidarytos aštuonios parduotuvės didžiausiame Latvijos sostinės prekybos centre „Alfa“, tarp kurių – ir pirmoji šalyje 500 kvadratinių metrų ploto „Zara Home“.
 
Dar nėra komentarų