Aštuoniasdešimt procentų akcijų - autopilote

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-07-01 15:05 Komentarai: (0)
Pasak JP Morgan banko atstovų, automatinių investicijų dalis rinkoje nuolat auga ir jau pasiekė net aštuoniasdešimt procentų.

Pasyvios investicijos, tokios kaip indeksų fondai ir ETF, jau kontroliuoja šešiasdešimt procentų rinkos, o kiekybiniai fondai, kurių modelis grindžiamas tendencijos sekimu, o ne fundamentalia analize, jau sudaro dvidešimt procentų rinkos, apskaičiavo JP Morgan banko ekspertai.

Tai reiškia, kad tokia didelė rinkos dalis yra pagrįsta automatiniu akcijų pirkimu ir pardavimu, atsižvelgiant į naujausias ataskaitas, taip pat rinka yra labiau linkusi į staigius kainų svyravimus.

Omega Advisors įkūrėjas Leon Cooperman jau įspėjo, kad kompiuterinė prekyba sukuria „Laukinių Vakarų“ aplinką. DoubleLine Capital vadovas Jeffrey Gundlach pasyvias investicijas laiko pasaulinių akcijų rinkų problemų šaltiniu, nes tai „bandos elgesys“.

Tuo tarpu pasyvūs fondai šiais metais jau pritraukė trisdešimt devynis milijardus dolerių naujų lėšų, o aktyvūs fondai prarado devyniasdešimt milijardų dolerių, tikina JP Morgan banko specialistai.

„Iš aktyvių fondų cikliškai didelis nutekėjimo lygis, o pasyvių fondų įplaukų lygis atšoko nuo dugno ir pradeda spartėti“ - atkreipė dėmesį JAV akcijų rinkos strategijos JP Morgan banke vadovas Dubravko Lakos-Bujas.
 
Dar nėra komentarų