Europai gresia nauja finansų krizė

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-05-21 15:30 Komentarai: (0)
Vokietijos ekonomikos ekspertų tarybos narys dr. Lars Feld mano, kad Europa gali susidurti su nauja finansų krize. Jam nerimą kelia padėtis Italijoje.

Jis prieš metus buvo vienas iš pirmųjų ekonomistų, kuris įspėjo apie artėjantį Europos ekonomikos augimo sulėtėjimą. Jo prognozė pasitvirtino. Šiuo metu Vokietijos vyriausybė tikisi tik 0,5 procento augimo. Prieš kelis mėnesius jie prognozavo, kad bendrasis vidaus produktas padidės 1,8 procento.

Dabar Lars Feld atkreipia dėmesį į padėtį Italijoje, kuri stengiasi atsigauti po recesijos ir vis dar kovoja su didelės valstybės skolos ir bankų krizės problema.

„Italijos bankų sistema nėra tokia saugi, kaip tikėjomės. Yra grėsmė, kad problemos gali plisti į kitas šalis, ypač iš Italijos bankų sistemos į kitas bankų sistemas. Bet visų pirma, iš Italijos vyriausybės į visą bankų sistemą. Tai gali atrodyti kaip nauja euro zonos krizė“ - tikino ekonomistas iš Vokietijos.

Jis taip pat yra susirūpinęs ir dėl Vokietijos ekonomikos. Lars Feld nurodo, kad išmetamųjų teršalų kriterijų sugriežtinimas antroje praėjusių metų pusėje neigiamai paveikė automobilių pardavimus, nes šios pramonės atstovai nebuvo tam tinkamai pasirengę. Be to, sausra sukėlė rimtus krovinių plukdymo Reino upe sutrikimus.

Ekonomistas pabrėžė, kad nors šios problemos buvo laikinos, Vokietijos perdirbimo pramonė, kuri sukuria apie dvidešimt procentų bendrojo vidaus produkto, vis dar kovoja su mažėjančios paklausos Kinijoje problema, taip pat dėl JAV prekybos karo su Kinija atsiradusiais iškraipymais.
 
Dar nėra komentarų