Parduok gegužę ir pasitrauk - 2019 metais neveiks

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-05-03 01:51 Komentarai: (0)
Vos per keturis šių metų mėnesius vienas iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P500 jau pakilo apie septyniolika procentų, tad investuotojai gali pagalvoti apie pelnų realizavimą prieš įprastą vasaros laikotarpį. Tačiau Societe Generale banko specialistai teigia, kad šiais metais viskas gali būti kitaip.

„Mūsų nuomone, 2019 metai bus kitokie. Parduok gegužę ir pasitrauk - šiais metais neveiks“ - tikina minimo banko strategai.

Jų pagrindinis argumentas yra tame, kad metų pradžioje buvo neigiama linkme pakoreguoti lūkesčiai susiję su įmonių pelnais. Nors tiesa, kad nuo gegužės iki rugsėjo mėnesių rinkos rezultatai paprastai yra blogesni nei metų pradžioje ir pabaigoje, bei šis modelis paprastai sutampa su pelnų prognozių sumažinimu. Įprastai metų pradžioje įmonių pelnų prognozės būna per optimistiškos, tad dažniausiai, pasak strategų, jos neigiama linkme koreguojamos būtent birželio ir spalio mėnesiais.

Tačiau atsižvelgiant į tai, kad kaip buvo minėta, 2019 metų pradžioje pelnų prognozės buvo labai sumažintos, o dabar skaičiavimai pradedami koreguoti link aukštesnių lygių, greičiausiai labai mažai tikėtina, kad šiltesniais mėnesiais sulauksime tolesnių veiklos rezultatų prognozių koregavimų neigiama linkme.

„2019 metais bus kitokie, nes metų pradžioje jau buvo gana pesimistiniai lūkesčiai. Žvelgiant į priekį, turėtume matyti JAV įmonių pelnų augimą, nes manome, kad per anksti pelno nuosmukio ciklui“ - teigė Societe Generale banko strategai.
Jie tuo pačiu prognozuoja, kad artimiausiu metu S&P500 indeksas gali išaugti iki 3000 punktų.
 
Dar nėra komentarų