Per D.Trump prezidentavimą šalies skola pakilo daugiau nei 2 trln. dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-01-07 19:50 Komentarai: (0)
2018 metų pabaigoje Jungtinių Amerikos Valstijų viešoji skola jau siekė 21,974 trilijono dolerių, o tai reiškia, kad per Donald Trump valdymo laikotarpį ji išsipūtė virš dviejų trilijonų dolerių.

Po paskutinės pasaulinės 2008 metų krizės šios šalies viešosios skolos prieaugis paspartėjo, nes Kongresas ir tuometinio prezidento Baracko Obamos administracija patvirtino finansines paskatas, kurios buvo skirtos pagelbėti ekonomikai.

Dabartinio JAV prezidento kadencijos pradžioje viešosios skolos prieaugis pradėjo lėtėti, bet praėjusiais metais vėl paspartėjo, nes įsigaliojo 2017 metų pabaigoje patvirtinti mokesčių pakeitimai, t.y. buvo pastebimai sumažintas verslui taikomas pelno mokestis, tad biudžetas neteko pajamų ir reikėjo papildomai skolintis.

Savo prezidentinės kampanijos metu Donald Trump kalbėjo apie tai, kad atsikratys valstybinės skolos, t.y. jis tuomet tvirtino, jog tą gali atlikti per aštuonerius metus.

Remiantis oficialiais duomenimis, 2018 metų pabaigoje Amerikos viešoji skola jau sudarė 105.4 procentus šios šalies metinio bendrojo vidaus produkto vertės, t.y. buvo didžiausia nuo pat 1950 metų. O biudžeto deficitas per metus paaugo nuo 3,5 iki 3,8 procento BVP vertės.
 
Dar nėra komentarų