ECB turėtų kuo greičiau padidinti palūkanų normą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-12-17 15:09 Komentarai: (0)
Europos Centrinio banko valdybos narys Ewald Nowotny pareiškė, kad euro zonos monetarinės politikos vykdytojai jau pasiekė savo nustatytą tikslinį infliacijos lygį, tad reikėtų kaip galima greičiau padidinti palūkanų normą.

Austrijos Centrinio banko vadovo Ewald Nowotny nuomone skiriasi nuo kitų Europos Centrinio banko atstovų požiūrio, įskaitant šio banko vadovą Mario Draghi.

Po praėjusią savaitę ketvirtadienį įvykusio posėdžio, euro zonos monetarinės politikos vykdytojai atkreipė dėmesį į padidėjusias grėsmes susijusias su lėtėjančiu ekonomikos augimu, protekcionizmu ir Didžiosios Britanijos pasitraukimu iš Europos sąjungos.

Europos Centrinio banko valdybos narys Ewald Nowotny pabrėžė, jog šiuo metu rinkoje tikimasi, kad palūkanų norma euro zonoje iki 2020 metų nepadidės. Tad tuo pačiu rinka ignoruoja pagrindinę Centrinio banko prognozę.

„Mano asmeninė nuomonė yra tokia, kad būtent konkreti palūkanų norma, t.y. neigiama palūkanų norma, turėtų būti vėl persvarstyta taip greitai, kaip tik ekonomika leis. Tai yra Europos Centrinio banko ypatumai. Amerika niekada neturėjo neigiamų palūkanų“ - reziumavo Austrijos Centrinio banko vadovas.
 
Dar nėra komentarų