Tai nėra korekcija - tai meškų rinka

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-12-13 17:31 Komentarai: (0)
Kainų kritimas Amerikos akcijų rinkoje - tai nėra įprastinė korekcija, o tik pirmoji meškų rinkos dalis, tikina pagrindinis Ned Davis Research Amerikos akcijų rinkos strategas Ed Clissold.

„Jei tai vertinti kaip tipinę meškų rinką nesusijusią su recesija, tai galima laukti dvidešimties procentų arba kiek didesnio kritimo. Apie tai galvosime per ateinančius kelis mėnesius“ - sakė jis.

Jei prognozė pasitvirtins, tai reiškia, kad S&P500 vertė sumažės 588 punktais nuo rugsėjo 21 dieną pasiekto aukščiausiojo lygio, kuris siekė 2940,91 punktą. Ed Clissold mano, jog akcijų rinkoje galime netrukus sulaukti naujų kritimų dėl atsiradusių neigiamų naujienų.

„Įmonių pelno didėjimas tampa aktualiu klausimu. Visi laukia kitų metų, kai jau nebus mokesčių sumažinimo efekto. Tačiau jų dinamikos nuosmukis tikriausiai bus daug didesnis nei tikimasi“ - sakė jis.

Pagrindinis Ned Davis Research Amerikos akcijų rinkos strategas atkreipė dėmesį į tai, kad pelno patikslinimas jau tampa vis dažnesnis ir ateinančiais mėnesiais taps rykšte.

Nors jis tikisi, kad akcijų kainos sumažės, tuo pačiu šis specialistas nemato jokio recesijos pavojaus. Jo nuomone, pavasarį JAV akcijų rinkoje blogiausia jau bus praeityje.

„Su recesija nesusijusi meškų rinka trunka vidutiniškai apie septynis mėnesius. Taigi mes laukiame antrojo ketvirčio, o tada ieškosime dugnų“ - teigė Ed Clissold.

Jo nuomone, per antrą kitų metų pusę galima tikėtis didelių augimų akcijų rinkoje, kuri 2019 metus užbaigs dideliu vienženkliu procentiniu prieaugiu, arba bus nedidelis dviženklis ūgtelėjimas.
 
Dar nėra komentarų