Kinijos ekonomikos augimas lėtesnis nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-10-19 12:33 Komentarai: (0)
Kinija pirmoji iš didžiųjų šalių paskelbė apie tai kaip per praėjusį ketvirtį pakito jos bendrasis vidaus produktas. Paaiškėjo, jog ekonomikos augimas dar labiau sulėtėjo ir buvo kukliausias nuo pat 2009 metų pirmojo ketvirčio.

Per trečią šių metų ketvirtį antros pagal dydį pasaulyje ekonomikos prieaugis siekė 6,5 procento, kai laukta, jog bus kiek didesnis ir sudarys vidutiniškai 6,6 procento. Ketvirtį prieš tai bendrojo vidaus produkto metinis prieaugis siekė 6,7 procento, o per pirmą šių metų ketvirtį buvo dar didesnis ir sudarė 6,8 procento.

Kalbant apie ketvirčio šios šalies iš Azijos ekonomikos prieaugį, tai jis atitiko lūkesčius ir sudarė 1,6 procento, kai per antrą šių metų ketvirtį siekė 1,8 procento.

Be to, šiandien buvo paskelbti ir kiti Kinijos makroekonominiai duomenys. Paaiškėjo, kad rugsėjį metinis pramonės produkcijos prieaugis šioje valstybėje sudarė 5,8 procento, kai laukta, jog sieks vidutiniškai šešis procentais, o mėnesį prieš tai prieaugis sudarė 6,1 procento. Metinis mažmeninės prekybos prieaugis padidėjo nuo devynių iki 9,2 procento, kai laukta, jog sudarys vidutiniškai devynis procentus. Tuo tarpu ilgalaikės investicijos į turtą per pirmus devynis šių metų mėnesius šioje valstybėje paaugo 5,4 procento, kai prognozuota, jog prieaugis sudarys vidutiniškai 5,3 procento.

Remiantis Kinijos statistikos departamento duomenimis, per pirmus devynis šių metų mėnesius šios šalies ekonomika paaugo 6,7 procento, kai valdžios nustatytas tikslinis augimo lygis šiems metams sudaro 6,5 procento.

Tuo tarpu Kinijos akcijų rinkos pagrindinis indeksas Shanghai Composite šiandien paaugo 2,58 procento iki 2550.47 punktų. Nuo metų pradžios jo vertė susitraukė 22,9 procento, o per pastaruosius vienerius metus - beveik ketvirtadaliu.
 
Dar nėra komentarų