SEB grupė investuos į Baltijos šalių finansinių technologijų startuolius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2018-09-05 12:45 Komentarai: (0)
SEB grupė Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje pradeda įgyvendinti finansinių technologijų startuolių finansavimo programą – bendradarbiaudama su būsimais partneriais kurs naujos kartos paslaugas klientams.

„Norime suvienyti jėgas su didelį potencialą turinčiomis Baltijos šalių finansinių technologijų įmonėmis, kad drauge tobulintume finansines paslaugas. Šių investicijų tikslas yra atrasti finansinių technologijų startuolius, kurie turėtų banko klientams aktualių idėjų ir padėtų jas įgyvendinti. Inovatyvūs finansinių technologijų sprendimai leistų klientams sukurti patogesnes, paprastesnes ir saugesnes paslaugas, o finansinių technologijų įmonėms šis bendradarbiavimas atvertų galimybes augti, pasiekti banko klientus ir naudotis kitais ištekliais“, – sako SEB banko valdybos narys, Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Vaidas Žagūnis.

SEB investuos į 10–20 Baltijos šalių startuolių, investicijų vertė gali svyruoti nuo 50 tūkst. iki 200 tūkst. eurų vienai įmonei. Investavęs į įmonę, bankas taps jos smulkiuoju akcininku ir prisidės prie įmonės plėtros.

Pasak V. Žagūnio, bankas įmonėms, su kuriomis bendradarbiaus, teiks finansinę ir techninę paramą, specialistų, mentorių konsultacijas, saugias prieigas prie duomenų per API programavimo sąsajas, prireikus – darbo vietą SEB Inovacijų centre. Tokia pagalba padės jaunoms įmonėms greičiau augti. Banko finansavimo galės siekti startuoliai, veikiantys finansinių paslaugų ar kitose srityse, jei turi finansų sektoriui aktualių idėjų, pavyzdžiui, mokėjimo paslaugų, automatizavimo, dirbtinio intelekto, kompiuterinio mokymosi sprendimų.

Kaip teigia SEB atstovas, bankas, rinkdamasis potencialius partnerius, vertins, kaip jų siūlomi sprendimai pagerintų paslaugas banko klientams, kuo ypatingos šių įmonių technologijos, ar stiprios komandos, kokia motyvacija imtis didelių projektų, kiek yra klientų, kokios pajamos. Taip pat bus analizuojamos ateinančių trejų metų rinkos galimybės, investicijų grąža ir tai, kaip SEB galėtų padėti bendradarbiaujančioms įmonėms augti. SEB grupė Švedijoje į finansinių technologijų įmones investuoja nuo 2016 metų.

Kaip nurodo Pasaulio ekonomikos forumas, pagal startuolių steigimąsi ir jau veikiančių įmonių darbuotojų kuriamas idėjas Baltijos šalys yra tarp labiausiai inovacijas diegiančių šalių Europos Sąjungoje. Tarp 28-ių šalių Lietuva, Latvija ir Estija, kaip ir Švedija, patenka į inovatyviausių šalių septintuką. Vienos žinomiausių sėkmingų įmonių šiame regione – „Skype“ ir „TransferWise“, vystomų Estijoje.
 
Dar nėra komentarų