2018 metų FIFA pasaulio futbolo čempionatas

» Straipsniai » Atsipalaidavimui
Šių metų pirmoji vasaros pusė iš ties bus "karšta", nes vyks jau 21-asis FIFA Pasaulio futbolo čempionatas.
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2018-06-09 01:44 Komentarai: (0)
Šių metų pirmoji vasaros pusė iš ties bus karšta, nes jau už kelių dienų, t.y. ketvirtadienio vakarą prasidės net keturis metus lauktas populiariausias pasaulyje sporto renginys - FIFA Pasaulio futbolo čempionatas, kuris bus jau dvidešimt pirmasis. Trisdešimt dvi šalių rinktinės daugiau nei mėnesį kaimyninėje Rusijoje kovos dėl teisės iškelti į viršų Pasaulio čempionato nugalėtojų taurę. Laukia daug kovų, aistrų, pergalių džiaugsmo ir pralaimėjimų kartėlio. Ar Jūs jau pasirengę šiai šventei?

Šalys grupėje suskirstytos pagal tikimybę patekti į kitą etapą ir laimėti Pasaulio futbolo čempionatą, t.y. joms lažybų bendrovių priskirtą koeficientą:

A grupė

Iš pirmo žvilgsnio būtent A grupė yra silpniausia pagal ją sudarančias šalių rinktines iš visų aštuonių, arba viena iš silpniausių, tačiau pradinis įspūdis gali būti klaidinantis, nes kiekviename pasaulio čempionate pasitaiko netikėtumų.

Šios grupės favorite yra laikoma Pietų Amerikos atstovė Urugvajaus nacionalinė futbolo rinktinė. Tačiau jos šansai laimėti Rusijoje vyksiantį čempionatą yra vertinami gana kukliai. Didžiausios Urugvajaus komandos žvaigždės - tai be jokios abejonės du puolėjai, t.y. Luis Suarez žaidžiantis Barcelonos super klube, bei Prancūzijos grando PSG atstovas Edinson Cavani. Verta paminėti, jog ši šalis, kurioje gyventojų yra kiek daugiau nei mūsų šalyje, sugebėjo net du kartus triumfuoti pasaulio futbolo čempionatuose, tiesa, tai buvo jau seniai, t.y. 1930 ir 1950 metais. Šiuo metu ši Lotynų Amerikos atstovė FIFA reitinge užima septynioliktą vietą ir yra viena iš tų, kuri realiai gali pozityviai nustebinti.

Anot bukmeikerių, į kitą etapą iš šios grupės turėtų patekti ir čempionato šeimininkė Rusijos rinktinė, kuri nukraujavo dėl kai kurių žaidėjų traumų. Šioje komandoje netrūksta tiek patyrusių, tiek ir jaunų, tačiau talentingų futbolininkų. Žinoma, rusai žais namuose specialiai čempionatui pastatytuose naujose stadionuose ir susilauks didelio palaikymo, tačiau bet kokiu atveju vien patekimas į kitą etapą, t.y. į aštunfinalį, šios šalies rinktinei jau bus didelis pasiekimas. Rusai niekada nėra laimėję pasaulio futbolo čempionato, na o FIFA reitinge dabar užima vos šešiasdešimt šeštą vietą.

Žinoma, po Egipto futbolo žvaigždės Mohamed Salah patirtos traumos Čempionų lygos finale, taip pat smuktelėjo ir lūkesčiai susiję su šios rinktinės perspektyvomis pasaulio čempionate. Nors minėtas puolėjas pateko į galutinę šios šalies nacionalinės rinktinės sudėtį, tačiau Egipto galimybės patekti tiek į aštunfinalį, tiek kelti nugalėtojų taurę yra vertinamos pastebimai prasčiau nei prieš tai minėtos Rusijos. Grupės autsaidere laikoma Saudo Arabijos nacionalinė rinktinė, kuri FIFA reitinge užima 67 vietą, o prieš tai minėtas Egiptas - 46. Bet tai pasaulio futbolo čempionatas, kuris vyksta tik kartą per ketverius metus, tad visos rinktinės ir jų žaidėjai stengsis parodyti viską ką geriausiai moka ir dar daugiau.

Urugvajus (1.200), (34.000)
Rusija (1.380), (41.000)
Egiptas (2.500), (151.000)
Saudo Arabija (8.000), (1001.000)



B grupė

Šios grupės favoritės be jokios abejonės Europos atstovės bei kaimynės - Ispanija ir Portugalija. Dvi futbolo super valstybės, kurių patekimas į aštunfinalį lažybų tarpininkams nekelia jokių abejonių. Abiejose komandose daug puikiai žinomų futbolo žaidėjų, kurių sugebėjimai nekelia jokių abejonių.

Nors Portugalija FIFA reitinge užimą aukštesnę vietą nei ispanai, t.y. atitinkamai ketvirta ir aštunta, vis dėl to Ispanijos galimybės triumfuoti šių metų pasaulio futbolo čempionate vertinamos labai aukštai, t.y. šios šalies nacionalinė futbolo rinktinė favoritų sąraše užimą net trečią vietą, o tuo tarpu portugalai - tik aštunti. Ispanijos nacionalinėje rinktinėje, kuri pasaulio čempionato taurę kėlė į viršų tik vieną kartą ir visai neseniai, t.y. prieš aštuonerius metus, visose grandyse netrūksta žvaigždžių, o ypač stipri saugų linija, kuri tuo pačiu gali daug nuveikti ir priekyje bei kompensuoti kiek silpnesnį puolimą.

Portugalai niekad iki šiol nėra laimėję FIFA pasaulio futbolo čempionato, tačiau jie triumfavo 2016 metų Europos čempionate. Šios šalies didžiausia ir tuo pačiu viso Rusijoje vyksiančio čempionato viena iš pagrindinių žvaigždžių yra visiems puikiai žinomas Cristiano Ronaldo, kurio sugebėjimai tikrai niekam nekelia abejonių. Tai, kaip jis žais ir kaip jam seksis, bus vienas iš svarbiausių faktorių kalbant apie Portugalijos rinktinės perspektyvas.

Maroko ir Irano galimybės patekti į kitą etapą ir kažką daugiau nuveikti turnyre yra vertinamos gana kukliai. Marokas FIFA reitinge šiuo metu užima keturiasdešimt antrą vietą, o Azijos atstovas Iranas - trisdešimt šeštą.

Ispanija (1.060), (7.000)
Portugalija (1.220), (26.000)
Marokas (5.000), (501.000)
Iranas (6.500), (501.000)



C grupė

Prancūzija yra neabejotina šios C grupės favoritė, kurios šansai šiais metais laimėti pasaulio taurę taip pat vertinami labai aukštai, t.y. ketvirtoji pozicija. Būtent šios šalies rinktinė Europos 2016 metų futbolo čempionato finale pralaimėjo portugalams. Prancūzai - tai tiek Europos, tiek viso pasaulio futbolo grandai, na o pati rinktinė yra puikiai subalansuota, nors ko gero puolimas yra stipriausia jos pusė, t.y. patirties turintis Antoine Griezmann bei jauni ir labai talentingi bei trokštantys laimėti Kylian Mbappe ir Ousmane Dembele.

Šiuo metu Prancūzija FIFA reitinge užima septintą vietą, na o pasaulio čempionate pirmą vietą buvo užėmusi lygiai prieš dvidešimt metų, tad gal metas tai pakartoti Rusijoje?

Anot bukmeikerių į aštunfinalį iš šios grupės turėtų patekti ir Danijos nacionalinė futbolo rinktinė, kuri pasaulio FIFA reitinge užima aukštą dvyliktą vietą. Vis dėl to nereikėtų atmesti ir Pietų Amerikos atstovės iš Peru galimybių, kuri šiuo metu tarp pasaulio šalių rinktinių yra viena vieta aukščiau nei prieš tai minėta Senojo žemyno atstovė, tad laukia įdomi kova dėl antros vietos patekimui į kitą etapą.

Grupės silpniausia komanda yra laikoma Australijos rinktinė, kuri iš esmės yra nuolatinė turnyro dalyvė bei FIFA naujausiame reitinge dabar užima keturiasdešimtą poziciją.

Prancūzija (1.050), (7.500)
Danija (1.620), (101.000)
Peru (2.700), (201.000)
Australija (4.250), (301.000)



D grupė

Lažybų tarpininkai net neabejoja, jog šios grupės pagrindinė favoritė yra dar viena Lotynų Amerikos atstovė, t.y. Argentinos nacionalinė futbolo rinktinė. Be to, pagal tikimybę triumfuoti Rusijoje šios šalies futbolininkai yra penktoje pozicijoje. Žinoma, pagrindinė Argentinos bei viena iš šio pasaulio čempionato žvaigždžių yra visame pasaulyje puikiai žinomas Lionel Messi, kuris geba tiek pats susikurti sau progą ir įmušti, tiek sukurti geras progas savo komandos draugams. Vienas iš pačių geriausių visų laikų futbolininkų, kuriam prie jo jau iškovotų titulų be jokios abejonės trūksta pasaulio taurės.

Tačiau Argentina - tai ne tik Messi, puolime yra ir kitų labai gerų žaidėjų, t.y. Gonzalo Higuain, Sergio Aguero ir Paulo Dybala. Būtent puolimas ir yra stipriausia šios rinktinės pusė. Argentina pasaulio futbolo čempionate triumfavo du kartus, bet jau seniai, t.y. 1978 ir 1986 metais. Priminsime, kad 2014 metais vykusiame finale Brazilijoje kaip tik ir žaidė Argentina su Vokietija, tad gal šįkart pavyks iškelti į viršų taurę būtent Pietų Amerikos atstovams. Šiuo metu FIFA reitinge Argentinos futbolininkai yra penktoje pozicijoje.

Prognozuojama, kad iš šios grupės į aštunfinalį turėtų patekti ir Kroatijos futbolininkai. Dar viena maža šalis, kuri ir kurios žaidėjai puikiai žinomi futbolo pasaulyje. Tai gali būti juodasis arkliukas šiame pasaulio čempionate. Kroatai 1998 metais debiutavo šiame turnyre ir iškart užėmė trečią vietą, t.y. aukščiausią per visą istoriją. Šiuo metu šios šalies rinktinė FIFA reitinge užima aštuonioliktą poziciją.

Tuo tarpu tiek Afrikos atstovė Nigerija, tiek itin mažos šalies Islandijos rinktinė yra laikomos šios grupės autsaiderės, tačiau kita vertus, būtent jų iš anksto nurašyti nederėtų. D grupė gali tapti viena iš įdomiausių visame turnyre, nes prieš tai minėtų šalių rinktinės iš tiesų pajėgios pateikti staigmenų. Nigerija FIFA reitinge užima keturiasdešimt septintą poziciją, o islandai - dvidešimt antrą.

Argentina (1.140), (10.000)
Kroatija (1.500), (34.000)
Nigerija (3.250), (201.000)
Islandija (3.750), (201.000)



E grupė

Visi puikiai žino, jog brazilai vieni iš geriausių jei ne geriausi pasaulio futbolininkai, tačiau praėjęs futbolo čempionatas vykęs jų šalyje jiems pasibaigė itin gėdingai, t.y. jie nors ir pateko į pusfinalį, tačiau jame turėjo pripažinti būsimų čempionų Vokietijos futbolininkų pranašumą bei buvo sutriuškinti.

Kitą vertus, būtent šis pralaimėjimas gali būti puikus motyvatorius 2018 metų FIFA pasaulio futbolo čempionate Rusijoje. Brazilijos nacionalinė futbolo rinktinė yra laikoma šių metų turnyro pagrindine favorite, t.y. anot lažybų tarpininkų, didžiausia tikimybė, jog būtent šios šalies futbolininkai šįkart kels į viršų nugalėtojų taurę. Tai jie paskutinį kart jau darė gana seniai, t.y. prieš šešiolika metų. Žinoma, tuo pačiu brazilai yra ir šios E grupės lyderiai, kurie be problemų turėtų patekti į kitą etapą. Brazilijos rinktinės, kuri iš esmės be problemų įveikė Lotynų Amerikos atranką ir joje užėmė pirmą vietą bei FIFA reitinge yra antra, sudėtyje visose grandyse yra daug puikių ir visiems gerai žinomų žaidėjų ir iš tiesų itin sunku išskirti, kuri iš jų yra silpniausia, tačiau ko gero puolimas - tai pati stipriausia sritis tarp šios šalies futbolininkų.

Į šią E grupę taip pat pateko ir dvi Europos atstovės, t.y. Šveicarija ir Serbija, kurių pajėgumas futbolo aikštėje yra gana panašus. Anot bukmeikerių, didesnė tikimybė, kad į aštunfinalį pateks šveicarai, tačiau serbų galimybės taip pat vertinamos aukštai. Būtent tarp šių rinktinių ir turėtų vykti kova dėl antros pozicijos grupėje, be to, jos abi gali sudaryti problemų tiems patiems brazilams.

FIFA reitinge šiuo metu Šveicarijos futbolininkai užima net šeštą vietą, o serbai yra trisdešimt ketvirtoje pozicijoje. Tuo tarpu Kosta Rikos rinktinės šansai patekti į kitą etapą ir kažką nuveikti šiame pasaulio čempionate vertinami kukliausiai, tačiau bet kas į finalinį etapą nepatenka, nes reikia įveikti atranką. Šios šalies atstovai FIFA reitinge yra dvidešimt trečioje vietoje.

Brazilija (1.050), (5.000)
Šveicarija (1.950), (101.000)
Serbija (2.150), (201.000)
Kosta Rika (4.500), (501.000)



F grupė

F grupės lyderė 2014 metų FIFA pasaulio futbolo čempionato nugalėtoja Vokietijos nacionalinė rinktinė. Anot lažybų tarpininkų, egzistuoja labai didelė tikimybė, jog vokiečiai Rusijoje gali pakartoti savo triumfą, t.y. pagal šį rodiklį jie yra antroje pozicijoje po jau minėtų brazilų. Šios šalies rinktinė pasaulio futbolo čempionatą iš viso laimėjo keturis kartus ir būtent vokiečiai šiuo metu yra FIFA reitingo lyderiai.

Pažvelgus į Vokietijos komandos sudėtį, matome, kad tiek vartininkų, tiek gynėjų bei saugų pozicijose gerai žinomi, patyrę futbolininkai, na o silpniausia grandis yra puolėjai, tačiau tą dalinai gali kompensuoti atakuojantys saugai ir standartinių situacijų efektyvus išnaudojimas bei vokiečiams būdinga itin didelė disciplina.

Šioje grupėje, kaip ir prieš tai minėtoje, vyks itin atkakli kova dėl antros vietos ir tuo pačiu dėl patekimo į aštunfinalį. Bukmeikeriai šioje srityje kiek didesnę pirmenybę teikia Meksikos futbolininkams, tačiau tuo pačiu nenurašomi ir švedai. Pirmosios šalies futbolininkai yra nuolatiniai FIFA Pasaulio futbolo čempionato finalinio etapo dalyviai, o didžiausi pasiekimai yra du kartus patekimas į ketvirtfinalius. Tuo tarpu Švedijos rinktinė sugrįžta po dvylikos metų pertraukos, t.y. praleidusi prieš tai vykusius du čempionatus. Didžiausias jos pasiekimas buvo 1958 metais, kuomet vykusiame čempionate užimta antra vieta.

Meksika ir Švedija FIFA reitinge šiuo metu užima atitinkamai penkioliktą ir dvidešimt ketvirtą vietas. Lažybų tarpininkai prognozuoja, kad šios grupės autsaiderė bus Pietų Korėja, tačiau iš anksto nurašyti šios rinktinės nederėtų. Ji 2002 metų pasaulio futbolo čempionate, kuris vyko gimtinėje, užėmė net ketvirtą vietą. FIFA reitinge Azijos atstovė yra penkiasdešimt septintoje pozicijoje.

Vokietija (1.070), (5.500)
Meksika (2.000), (101.000)
Švedija (2.200), (151.000)
Pietų Korėja (3.500), (751.000)



G grupė

Šioje G grupėje akivaizdžiomis favoritėmis laikomos Belgijos ir Anglijos rinktinės, tačiau pastaroji jau labai seniai neiškovojo jokių titulų. Tuo pačiu akivaizdžios autsaiderės - tai Tunisas ir Panama.

Kiek labiau pirmenybę bukmeikeriai teikia Belgijos atstovams, kurie šiuo metu FIFA pasaulio šalių nacionalinių futbolo rinktinių reitinge užima net trečią vietą. Aukščiausias jų pasiekimas finaliniame etape - tai 1986 metais iškovota ketvirtoji vieta. Belgų futbolininkai visose grandyse yra iš ties pajėgūs bei tuo pačiu turi patirties, tad ši rinktinė iš tiesų gali daugelį nustebinti.

Anglai kaip visuomet yra tarp favoritų ir šiuo metu FIFA reitinge yra dvyliktoje pozicijoje. Jie yra nuolatiniai pasaulio čempionatų dalyviai ir kartą yra į viršų kėlę nugalėtojų taurę, bet tai buvo jau labai seniai, t.y. 1966 metais. Komandoje netrūksta puikiai žinomų aukštos kvalifikacijos futbolininkų ir susiklosčius palankioms aplinkybėms Anglijos rinktinė galėtų nuveiktų kažką daugiau nei kaip tai įprasta per paskutinius kelis čempionatus.

Kaip minėta, lažybų tarpininkai nesitiki, jog tiek Tuniso, tiek Panamos futbolininkai yra pajėgūs kažką nuveikti šioje grupėje ir rimčiau pasipriešinti prieš tai minėtoms Europos futbolo atstovėms. Be to, abi rinktinės yra laikomos ir viso šio čempionato vienos iš autsaiderių. Tuniso vieta FIFA reitinge yra dvidešimt ketvirta, o Panamos - penkiasdešimt penkta.

Belgija (1.100), (12.000)
Anglija (1.120), (17.000)
Tunisas (5.000), (751.000)
Panama (10.000), (1001.000)



H grupė

Šioje grupėje nėra nei vieno ryškaus šio Rusijoje vyksiančio čempionato potencialaus nugalėtojo. Kita vertus, visų keturių šalių rinktinės daugiau ar mažiau yra apylygės, o tai reiškia, kad mūsų laukia labai atkakli kova dėl patekimo į kitą etapą, tad tai šiuo požiūriu bene įdomiausia grupė.

Remiantis prognozėmis, į aštunfinalį iš šios H grupės turėtų patekti Kolumbijos ir mūsų kaimynės Lenkijos futbolininkai. Šiuo metu FIFA reitinge Pietų Amerikos atstovai yra šešioliktoje pozicijoje, o prieš ketverius metus Brazilijoje jie pateko į Pasaulio čempionato ketvirtfinalį, kas tuo pačiu yra aukščiausias visų laikų kolumbiečių pasiekimas. Ši rinktinė pasižymi profesionalumu ir patirtimi, o tai labai svarbios savybės, kurios gali lemti, jog Kolumbijos futbolininkai gali nustebinti.

Pateikti staigmenų gali ir lenkai, kurie FIFA reitinge užima itin aukštą aštuntą poziciją. Paskutinį kart prieš tai Lenkijos rinktinė pasaulio čempionato finaliniame etape dalyvavo prieš dvyliką metų. Šios šalies futbolininkai net du kartus, bet jau senokai, t.y. 1974 ir 1982 metais šiame turnyre užėmė trečią vietą.

Nors lažybų tarpininkai pirmenybę teikia prieš tai minėtų šalių rinktinėms, tačiau tiek Afrikos atstovai iš Senegalo, tiek Azijos atstovai japonai nebus lengvas pasivaikščiojimas nei Kolumbijai, nei lenkams. Senegalo futbolininkai, kurie FIFA reitinge yra dvidešimt septinti, pasaulio čempionato finaliniame etape dalyvavo tik vieną kartą prieš šešiolika metų. Japonai, kurie FIFA reitinge užima šešiasdešimt pirmą vietą, prieš keturis metus žaidė Brazilijoje, o per visą istorija šios šalies rinktinė du kartus buvo patekusi į aštunfinalį.

Kolumbija (1.330), (41.000)
Lenkija (1.570), (51.000)
Senegalas (2.350), (201.000)
Japonija (3.000), (301.000)



Gero iš gražaus bei aistringo futbolo ir daug pozityvių emocijų ir šypsenų!


Nuoroda į 2018 metų FIFA Pasaulio futbolo čempionato rungtynių transliacijų tvarkaraštį


Panašūs straipsniai:

(Laisvalaikis,renginys,futbolas)

2024-02-03 » Didžiausias pajamas uždirbę pasaulio futbolo klubai
2021-06-12 » UEFA Euro 2020
2021-01-30 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2020-02-15 » Lašišų ir šlakių žūklė žiemą - pavasarį
2020-01-18 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2019-10-26 » 2019 metų Tokijo automobilių paroda
2019-09-14 » Frankfurto automobilių paroda
2019-08-31 » 2019 metų FIBA pasaulio krepšinio čempionatas
2019-07-27 » 2019 metais patys vertingiausi sporto klubai pasaulyje. Jau ketvirtus metus iš eilės pačiu vertingiausiu pasaulyje sporto klubu buvo pripažintas amerikietiškojo futbolo atstovas Dalaso Cowboys.
2019-04-20 » Niujorko 2019 metų tarptautinė automobilių paroda

 
Dar nėra komentarų