Verslo ABC: Standartinis verslo planas (įmonės aprašymas)

» Straipsniai » Verslas
Pristatome išsamesnę informaciją apie standartinio verslo plano įmonės aprašymo dalį.
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2017-01-07 00:34 Komentarai: (0)
Įmonės aprašymas - tai paprastai yra antra verslo plano dalis po santraukos. Joje pateikiama gyvybiškai svarbi arba esminė informacija apie įmonę, t.y. kur ji įsikūrusi, kokio dydžio, kokia veikla ji užsiima, ko jūs tikitės pasiekti. Taigi, mes tęsiame rubriką Verslo ABC, kuri yra skirta skatinti verslumą mūsų šalyje, ir pristatome išsamesnę informaciją apie standartinio verslo plano įmonės aprašymo dalį ir jos rašymą.

Verslo plano kompanijos aprašymo dalyje apibūdinama kompanijos vizija ir kryptis, kad potencialūs skolintojai, investuotojai ir partneriai galėtų susikurti tikslų įspūdį apie tai, kas jūs esate.


Kas turėtų būti įtraukta verslo plano įmonės aprašymo dalyje?

Elementai įtraukti į jūsų įmonės aprašymą gali skirtis, tačiau čia yra svarbiausi iš jų, kurie turėtų būti šioje dalyje:

Kompanijos pavadinimas - Oficialus įmonės pavadinimas įregistruotas toje valstybėje, kurioje jūs užsiimate verslu.

Įmonės rūšis - individuali įmonė, uždara akcinė bendrovė, partnerystė ar korporacija.

Savininkai / Valdymo komanda - svarbiausių žmonių, kurie atstovauja kompaniją, vardai ir pavardės.

Vieta - Kur yra įmonės būstinė?

Kompanijos istorija - kada verslas buvo pradėtas, kas jus įkvėpė jį pradėti, kokius poreikius patenkina jūsų kompanija?

Misija - konkreti informacija, kuri atspindi įmonės tikslus.

Produktai / paslaugos ir tikslinė rinka - trumpa apžvalga ką jūs ketina parduoti ir kam.

Tikslai - informacija apie tai, ko jūs tikitės pasiekti artimiausioje ateityje remiantis kitomis verslo plano dalimis bei taip pat ateities augimo tikslai.

Vizija - informacija apie tai, kaip jūs įsivaizduojate įmonės ateitį.


Patarimai rašant įmonės aprašymą:

Štai keletas patarimų, kaip rašyti išsamų įmonės aprašymą jūsų verslo plane, kad būtų atsakyta į visus skaitytojų klausimus apie tai, kas jūs esate, ką jūs darote ir kodėl jūs tai darote.

Svarbiausia informacija apie įmonę

Pradėkite įmonės aprašymo dalį skyriumi, kuriame būtų užfiksuota visa svarbiausia informacija apie jūsų įmonę. Įsivaizduokite, kad jums suteikta galimybė trumpai pakalbėti apie jūsų kompaniją, ir jūs turite pristatyti pagrindines charakteristikas vos keliais sakiniais. Naudokite tą patį mąstymo procesą savo įžanginėje dalyje.

Tik patys pagrindiniai akcentai

Kai kuri informacija iš įmonės aprašymo dalies bus įtraukta į kitus verslo plano skirsnius. Todėl apie šias dalis pateikite tik pačią esminę informaciją ir palikite visus kitus konkrečius duomenis atitinkamiems skyriams.

Parodyk savo aistrą - užsidegimą

Pademonstruokite savo aistrą ir užsidegimą įmonės aprašymo dalyje, kur jūs paaiškinate kodėl pradėjote verslą ir ką tikitės pasiekti. Jūsų užsidegimas turėtų atsispindėti rašymo tone, ir jūsų tikslas turėtų būti sudominti skaitytoją, kad jis perskaitytų likusį verslo planą.

Patikrink

Kai rašote apie aistrą ir užsidegimą, kas paskatino jus pradėti verslą, yra labai lengva nukrypti nuo esmės ir panaudoti daugiau žodžių nei reikia, kad pasakytum pagrindinę informaciją.

Kai jūs parašėte savo įmonės aprašymą, sugrįžkite atgal ir pašalinkite nereikalingas dalis ar besidubliuojančią informaciją, kad viskas būtų glaustai ir aiškiai.

Redaguok

Paprašykite ko nors, kas nematė įvairius įmonių aprašymų variantus, peržiūrėti jūsų rašybą, gramatikos klaidas ir pan., t.y. tai, kas gali padaryti neigiamą poveikį skaitytojui.


Dar daugiau informacijos, patarimų ir straipsnių verslo bei verslumo tematika rasite mūsų tinklapio straipsnių skiltyje Verslas bei nuspaudę šią aktyvuotą nuorodą.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
Dar nėra komentarų