Verslo ABC: Kaip parašyti paprastą verslo planą?

» Straipsniai » Verslas
Galutinis rezultatas yra supaprastintas ir trumpas verslo planas, kurį galite naudoti kaip atspirties tašką vėliau pereinant prie labiau tradicinio verslo plano
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2016-04-16 00:41 Komentarai: (1)
Beveik visiems naujiems verslams siekiant sėkmingai žengti pirmuosius žingsnius ir pradėti veiklą yra reikalingas verslo planas. Tačiau verslo planas nebūtinai turi būti ilgas arba jo rašymas užtrukti mėnesius, kad tai būtų naudinga priemonė verslo savininkams.

Taigi, šįkart pristatome jums kaip pradiniame etape atsakant į keletą esminių klausimų apie jūsų verslą ir jūsų tikslus bei ateities planus parašyti paprastą verslo planą. Nors tai supaprastintas verslo plano variantas, tačiau siekiant sukurti planą, kuris yra tikrai naudingas, jums reikės surinkti informaciją susijusią su jūsų verslu. Būkite pasirengę padaryti tam tikrus tyrimus susijusius su veiklos sritimi, kurioje planuojate veikti, bei susijusius su jūsų konkurentais ir turėkite aiškų supratimą apie savo verslo tikslus ir finansus.

Galutinis rezultatas yra supaprastintas ir trumpas verslo planas, kurį galite naudoti kaip atspirties tašką vėliau pereinant prie labiau tradicinio verslo plano.

Paprasto sutrumpinto verslo plano dalys:

Vizija

Apibrėžkite viziją, kurią jūs turite savo verslui, atsakydami į šiuos klausimus: Ką jūs kuriate, siūlote? Kaip jūsų verslas atrodys po vienerių, trejų ir penkerių metų?

Misija

Kokia jūsų misija? Kodėl pradedate šį verslą, ir koks yra tikslas?

Tikslai

Sudarykite savo bendrų tikslų sąrašą ir išskirkite svarbiausius verslo tikslus bei atsakykite: Ar jūsų verslo tiksluose numatyti trumpalaikiai smulkesni tikslai? Kokiu būdu jūs įvertinsite kaip jums sekasi pasiekti tikslus?

Strategijos

Suformuluokite savo verslo strategijas atsakydami į šiuos klausimus: Kaip jūs ketinate sukurti savo verslą? Ką pardavinėsite? Koks jūsų unikalus pardavimų pasiūlymas (kas lyginant su konkurentais jūsų verslą daro išskirtiniu)?

Pradinis kapitalas

Koks bendras pradinis kapitalas jums bus reikalingas norint pradėti savo verslą?

Išlaidos

Kokios jūsų prognozuojamos mėnesio išlaidos kai tik pradėsite verslą, per tris mėnesius, per šešis mėnesius ir per vienerius metus?

Pajamos

Kokių tikitės mėnesio pajamų iš savo verslo kai tik pradėsite veiklą, per tris mėnesius, per šešis mėnesius ir per vienerius metus?

Veiksmų planas

Susikurkite veiksmų planą atsakydami į šiuos klausimus: Kokie yra specifiniai veiklos elementai ir užduotys, kurias jums reikia užbaigti šiuo metu? Kokios jūsų ateities gairės (etapai)? Ką reikės padaryti per šiuos etapus siekiant patenkinti jūsų tikslus?

Atsakę į visus paprasto verslo plano dalių klausimus jūs turėsite veikiantį pradinį verslo planą, kurį galite naudoti iš karto pradėdami veiksmus susijusius su jūsų verslu. Be to, remiantis šiuo planu galite efektyviau ir lengviau sukurti labiau tradicinį verslo planą.

Dar daugiau informacijos, patarimų ir straipsnių verslo bei verslumo tematika rasite mūsų tinklapio straipsnių skiltyje Verslas bei nuspaudę šią aktyvuotą nuorodą.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
1.   Parašė Gino   2019-08-08 12:44  

Pridėčiau dar punktą dėl finansavimo. Jau išsigryninus įdėja būtų gerai ieškotis kas finansuos, nes tai gali ilgai užtrukti.
Siūlyčiau dar prieš pradedant pasiskaityti info apie paskolas, remimus, finansavimo būdus MoneyPals