Vienuolika patarimų esant išpardavimui rinkoje

» Straipsniai » Investavimo pagrindai
Pristatome jums Ritholtz Wealth Management investicijų valdymo bendrovės atstovo Barry Ritholtz pateiktus pagrindinius patarimus arba elgesio taisykles esant išpardavimui finansų rinkose
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2016-01-30 02:30 Komentarai: (0)
Finansų rinkos - tai kaip gyvas organizmas, jose nuolat kažkas vyksta. Būna trumpesnių ar ilgesnių, ar labai ilgų pakilimo laikotarpių, bei lygiai taip pat ir nuosmukio laikotarpių. Žinoma, finansų rinkos, kaip ir mes visi, neišvengia euforijos, baimės, panikos laikotarpių, nes ten veikia tie patys žmonės. Norint išlikti tokiose permainingose finansų rinkose būtina vadovautis patarimais.

Nors tokie agresyvūs išpardavimai finansų rinkose, kaip buvęs 2016 metų pradžioje laikas nuo laiko pasikartoja, tačiau jie beveik visada nustebina investuotojus. Deja, tačiau investuotojant tokių akimirkų finansų rinkose nepavyks išvengti.

Vis dėlto, jei mes žinosime, kaip elgtis kai išpardavimas jau vyksta, tuomet galėsime apsisaugoti nuo labiausiai nepageidautino poveikio. Pristatome jums Ritholtz Wealth Management investicijų valdymo bendrovės atstovo Barry Ritholtz pateiktus pagrindinius patarimus arba elgesio taisykles esant išpardavimui finansų rinkose:

Prisiminkite apie cikliškumą

Nors finansų rinkose pasikartojimas nėra toks reguliarus kaip fizikoje, tačiau tai nereiškia, jog jis neegzistuoja. Atminkite, kad korekcijos ir meškų rinkos laikas nuo laiko yra neišvengiamos.

Kontroliuokite savo emocijas

Neleiskite, kad jūsų veiksmams poveikį darytų emocijos. Adrenalino antplūdis leisdavo mūsų protėviams apsiginti arba pabėgti iškilus grėsmei, tačiau investuotojams emocijos kenkia.

Laikykitės plano

Susikurkite ilgalaikį planą ir laikykitės jo netgi esant panikai rinkoje. Metų perspektyvoje indeksų pokytis per vieną dieną neturės reikšmės.

Neklausykite komentatorių

Televizijos arba interneto rinkų guru neturi supratimo apie jūsų portfelį, na o pagrindinis tikslas, kodėl jie skelbia savo patarimus - tai rinkodara. Todėl laikykitės nuo jų kuo toliau.

Atkreipkite dėmesį į savo psichiką

Jei investicijos neleidžia jums miegoti naktį, tai signalas, kad galbūt prisiimate per daug rizikos. Investuokite taip, kad jaustumėtės saugūs, nes kitaip prarasite gebėjimą priimti racionalius sprendimus.

Neveikite diskomforto būsenoje

Geras laikas imtis veiksmų ir priimti sprendimus yra tik tada, kai esate ramūs. Jūs greičiausiai gailėsitės dėl instiktyvių sprendimų priimtų reaguojant į rinkos svyravimus, o ne remiantis planu.

Mokėkite pastebėti paniką rinkoje

Stebėkite reakcijas ir kitų rinkos dalyvių pojūčius bei jausmus. Kai televizijoje pasirodantys komentatoriai yra emocingi, tai tikriausiai reiškia, kad tuo metu rinka nėra racionali.

Nenaudokite laiko

Jei nesate profesionalus treideris arba prekeivis, bandymas pasinaudoti rinkos svyravimais siekiant uždirbti pinigus gali blogai baigtis. Net jei nusišypsojus laimei vieną ar du kartus pasiseks, tai tik gali paskatinti jus ateityje prisiimti nereikalingą riziką.

Stebėkite, ar rinka nepasiduoda

Esminiai arba svarbiausi dugnai dažnai yra pasiekiami tuomet, kai kritinis investuotojų skaičius pasiduoda ir siekdami pasitraukti, arba panikuodami išparduoda savo aktyvus.

Neveikite trumpalaikiu laikotarpiu

Dažnai keičiant portfelio sudėtį priimate sprendimus pagrįstus verčių pokyčiais ir kita neesmine informacija. Todėl geriau investicijas vertinti kaip ilgalaikes.

Išlaikykite humoro jausmą

Humoro jausmo išlaikymas yra tai, kas leidžia jums išlaikyti atstumą nuo jūsų investicijų. Be to, tai leidžia nukreipti emocijas, kurios trukdo priimti racionalius sprendimus.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
Dar nėra komentarų