Verslo ABC: Penki būdai, kaip įveikti nesėkmės baimę

» Straipsniai » Verslas
Mes visi žinome, kad pradėti verslą nėra lengva. Yra tiek daug dalykų, kuriuos prieš tai reikia padaryti, t.y. prieš imantis ryžtingų veiksmų reikia atlikti tyrimus, bandymus ir t.t..
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2015-10-10 01:24 Komentarai: (0)
Mes visi žinome, kad pradėti verslą nėra lengva. Yra tiek daug dalykų, kuriuos prieš tai reikia padaryti, t.y. prieš imantis ryžtingų veiksmų reikia atlikti tyrimus, bandymus ir t.t.. Be to, jei dar prie to pridėsime baimę, jog nepasiseks, nepavyks, tai nestebina, jog daugelis norinčių pradėti ir turėti savo verslą taip tam ir nesiryžta, arba jis jiems nebūna itin sėkmingas. Tačiau egzistuoja penki būdai, kaip įveikti nesėkmės baimę.

Baimė patirti nesėkmę gali būti paralyžuojanti. Tai gali sukelti jums klausimus, ką jūs darote ir kodėl tai darote. Baimė gali lemti, jog jūs vis planuosite ir vis nesiryšite žengti pirmojo žingsnio. Tai gali sunaikinti jūsų pasitikėjimą ir galiausiai palikti jus su jausmu, jog negalite arba nesate pajėgūs imtis veiksmų.

Bet baimė taip pat gali būti motyvuojanti. Kai jūs žinote, ko jūs siekiate, ir žinote apie baimę, kuri gali jus sulaikyti, jūs galite imtis priemonių ir panaudoti netikrumą bei nerimą stumiant save į priekį.

Jei pradedate verslą ar kitą veiklą bei jei esate ant kokio nors kito reikšmingo pasiekimo slenksčio, pasinaudokite šiais patarimais, kad įveiktumėte nesėkmės baimę bei pasiektumėte sėkmę.

Atlikite savo namų darbus

Baimė patirti nesėkmę dažnai gali būti didesnė, jei yra ilgas sąrašas nežinomųjų. Žinoma, jūs galbūt negalite turėti visą norimą informaciją, tačiau turėjimas svarbiausių duomenų ir naudojimasis jais siekiant priimti protingesnius sprendimus, gali padėti sušvelninti baimę patirti nesėkmę. Prieigos prie informacijos turėjimas ir žinojimas gali suteikti galią.

Labai svarbu tyrinėjant ir renkant informaciją būti atsargiam, t.y. nesutelkti pernelyg daug dėmesio į duomenis, kad nepamirštumėte tikslo. Galima taip stipriai susižavėti tyrimų stadija, jog jūs galite tapti pasyvus bei galite įjungti stacionarų režimą, na o tuomet dar sunkiau imtis veiksmų.

Būkite darbštus ir kruopštus, kai renkant informaciją, tačiau visuomet turėkite omenyje tolesnę perspektyvą.

Sukurkite solidų planą

Nėra lengva rašyti verslo planą, bet įprastai verta tam paskirti laiko. Efektyvus planas gali padėti išplėtoti idėja nuo pat jos užuomazgos bei tuo pačiu padėti sukurti klestintį verslą. Tai gali veikti kaip veiksmų planas, kuris nukreips jus tinkama linkme pradedant verslą ir augimo procese.

Tikslų nustatymas taip pat gali būti veiksmingas būdas laikytis plano bei tuo pačiu pašalinant kai kurias baimes. Didesnių tikslų suskaidymas į mažesnius žingsnius ir išmanaus tikslų nustatymo metodo naudojimas gali būti efektyvus būdas naudojant planavimą sumažinti nesėkmės baimę.

Nusistatykite planą B

Kai kurie gali pasakyti, kad kuriant nenumatytų atvejų planą, jūs lyg ir užsiprogramuojate save nesėkmei, bet iš tikrųjų turint atsarginį planą yra lengviau rizikuoti. Kai jūs pradedate verslą, jūs prisiimate pamatuotą riziką, ir apsvarsčius galimus rezultatus bei juos tinkamai suplanavus, jūs galite kurti pasitikėjimą ir būti saugūs dėl savo sprendimų.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, jog jūsų planas B nebūtų orientuotas vien tik į alternatyvą, kurios jus imsitės jei jums nepasiseks. Jūsų planas B gali būti būdas jums apsvarstyti ir suplanuoti alternatyvius kelius siekiant savo galutinio tikslo. Tai gali suteikti jums lankstumą ir proceso metu padėti jums padaryti korekcijas jūsų pagrindiniame tiksle.

Apsvarstykite neveikimo kainą

Įsivaizdavimas, kas atsitiks, jei jūs nepasinaudosite šansu siekti savo tikslo įkurti verslą, gali būti labai gera ir galinga motyvavimo priemonė. Pagalvojimo apie tai kaip galite jaustis dabar ir ateityje žinodami, kad jūs turėjote svajonę pradėti verslą ir niekad nesiryžote, gali pakakti nustumti baimę į šalį.

Gaukite paramą

Kai jūs ką nors darote vienas, labai lengva įstrigti savo pačio galvos viduje. Neapibrėžtumas, klausimai ir baimė patirti nesėkmę gali būti neįveikiami, kai jūs neturite paramos sistemos, kuri prisijungtų prie jūsų kelionės. Jūsų paramos sistema gali būti verslo partneris, sutuoktinis, treneris, draugas ar vietinė socialinio tinklo grupė. Tol, kol jūsų paramos sistema skatina jūsų pasitikėjimą savimi, padeda jums mastyti objektyviai, palaiko ir paskatina jus, tuomet dažnai jūs galime sumažinti nesėkmės baimę, nes jūs žinote, kad esate ne vieni.

Baimė nėra blogas dalykas. Tai gali paskatinti jus dirbti daugiau ir intensyviau, labiau pasiruošti bei visapusiškai džiaugtis sėkme. Jei pradedant verslą jaučiatės įveikę nesėkmės baimę, žengiate į priekį ir priimate iššūkį, jūs galite būti nustebinti kur jus tai nuves.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
Dar nėra komentarų