Azijos akcijų indeksai šiandiena juda skirtingomis kryptimis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Finasta Data: 2014-03-19 10:27 Komentarai: (0)
JAV akcijų indeksai vakar kilo antrą prekybos sesiją iš eilės. S&P 500 indeksas padidėjo 0,72 proc., Dow Jones Industrial Average stiebėsi 0,55 proc., Nasdaq šoktelėjo 1,25 proc. Kilo 9 iš 10 pagrindinių ekonomikos sektorių indeksai. Labiausiai brango technologijų sektoriuje veikiančių bendrovių akcijos.

Naujų būstųų statybų skaičius vasario mėnesį nežymiai smuko. Dėl prastų oro sąlygų statybų skaičius sumažėjo 0,2 proc. Tiesa, tikimasi spartesnio statybų skaičiaus atšilus orams. Tą patvirtina išduotų leidimų statyboms statistika. Vasario mėnesį leidimų skaičius išaugo 7,7 proc. Taip pat paskelbti ir vartotojų kainų indekso duomenys. Vasarį infliacija siekė 0,1 proc., palyginti su sausio mėnesiu. Jei lygintume su praėjusių metų vasariu, vartotojų kainų indekso reikšmė buvo 1,1 proc. aukštesnė. Išaugusias maisto kainas atsvėrė energetinių išteklių kainų sumažėjimas, todėl mėnesinis pokytis buvo neryškus.

“Microsoft Corp.“ akcijos pabrango beveik 4 proc. iki aukščiausios kainos nuo 2000 m. liepos mėnesio. Įmonė paskelbė, kad jau greitai “Microsoft Office“ programomis bus galima naudotis ir “Apple Inc.“ mobiliuose įrenginiuose. Iš kitų bendrovių naujienų galima išskirti “General Motors Co.“, kurios akcijos brango 1,6 proc. Įmonė paskelbė skirsianti dar daugiau dėmesio automobilių saugumo užtikrinimui.

Vakarų Europa

Vakarų Europoje akcijų indeksai antradienį atsitiesė. Investuotojai palankiai sutiko V. Putino pasisakymą, kad šis neketina kėsintis į likusią Ukrainos teritoriją ir nesiekia jos suskaldyti. Šiuo metu tvyranti įtampa tarp Vakarų ir Rusijos yra didžiausia nuo Šaltojo karo laikų ir rinkos dalyviai taip pat baiminosi nestabilumo. Vakar Stoxx 600 indeksas padidėjo 0,6 proc., augo visų nacionalinių Vakarų Europos akcijų indeksų reikšmės. Investuotojai toliau turėtų skirti dalį dėmesio prasidėjusiam dviejų dienų JAV FED susitikimui. Prognozuojama, kad obligacijų supirkimo programa gali būti sumažinta dar 10 mlrd. JAV dolerių iki 55 mlrd.
Vokietijos investuotojų pasitikėjimas, kurį matuoja „ZEW“ indeksas sumažėjo iki žemiausios reikšmės nuo rugpjūčio. Apklausti ekspertai šįsyk buvo sunerimę dėl įtemptų santykių su Rusija. Baiminamasi, kad tai gali pakišti koją Europos ekonominiam atsigavimui.

Šiandien ateities sandoriai didelių pokyčių prekybos pradžioje nerodo. Investuotojai lauks žinių iš JAV FED apie tai, koks sprendimas bus priimtas dėl pinigų politikos.

Azija

Šiandien Azijos indeksai nerodė vieningos krypties. Japonijos Nikkei 225 indekso reikšmė padidėjo 0,36 proc., o Kinijos CSI 300 smuko 1,07 proc. Kinijos akcijų rinką žemyn smukdė nerimas dėl lėtėjančio Kinijos nekilnojamojo turto sektoriaus augimo, kuris yra atsakingas už 16 proc. Kinijos BVP. Didžiausių Kinijos nekilnojamo turto vystytojų akcijos pigo antrą dieną iš eilės. „China Vanke Co.“ pigo – 3,8 proc., o „Shenzhen and China Resources Land“ – 2,3 proc.

Baltijos šalys

Antradienį Baltijos rinkose investuotojų lūkesčiai buvo optimistiniai. „Olainfarm” puikūs vasario mėnesio pardavimo rezultatai kėlė bendrovės akcijų kainą 4,27 proc. „SAF Tehnika” gavo 520 tūkst. JAV dolerių kompensaciją už negautas įrangos pardavimo pajamas.

Žaliavos

Vakar „WTI“ rūšies naftos kaina augo sparčiausiai per praėjusias dvi savaites ir šoktelėjo 1,65 proc. Iki 99,70 JAV dolerių už barelį. Kainos kilimą paskatino pasirodžiusi naujiena, kad Kušingo naftotiekio praplėtimo darbai bus užbaigti mėnesiu ankščiau, negu prieš tai buvo manyta. Naftos kainai kilti padėjo optimistinės nuotaikos rinkoje prieš šiandien vyksianti JAV FED posėdį. Kainai kilti nesutrukdė ir vakar paskelbti Amerikos energetikos informavimo administracijos duomenys, kuriuose pranešama, kad praėjusią savaitę JAV naftos atsargos didėjo žymiai sparčiau negu buvo prognozuota. Atsargų kiekis šoktelėjo 5,9 mln. barelių, kai buvo tikėtasi – 2,6 mln. barelių augimo.

Aukso kaina vakar mažėjo 0,83 proc. ir nusileido iki 1355,72 JAV dolerių už Trojos unciją. Sumažėjus įtampai Ukrainoje, dauguma rinkos dalyvių nusprendė užsifiksuoti pelnus, kas ir paskatino kainos mažėjimą.
 
Dar nėra komentarų