Šiandien pagrindiniai Azijos indeksai judėjo žemyn

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Finasta Data: 2014-02-24 10:18 Komentarai: (0)
Penktadienio prekybos sesijos metu, S&P 500 indeksas buvo priartėjęs prie didžiausios visų laikų reikšmės, bet vėliau investuotojų nuotaikos subjuro ir akcijų indeksai smuko. S&P 500 sumažėjo 0,19 proc., tiek pat krito ir Dow Jones Industrial Average, o Nasdaq indeksas prarado 0,1 proc. buvusios vertės. Visą praėjusią savaitę prekyba buvo permaininga ir investuotojai nerado argumentų stipriai kelti ar smukdyti akcijų kainas. Per savaitę indeksų reikšmės pasikeitė ne daugiau kaip puse procento. Penktadienį labiausiai pigo telekomunikacijų sektoriaus akcijos, o didžiausiu akcijų kainos padidėjimu galėjo džiaugtis kasdienio vartojimo prekių sektoriaus bendrovės.

JAV būstų pardavimų antrinėje rinkoje sausio mėnesį sumažėjo daugiau nei prognozuota. Pardavimai sumažėjo 5,1 proc. iki 4,62 mln. metinio tempo. Nekilnojamojo turto rinkos sulėtėjimas pastebimas jau nuo vasaros pabaigos ir sausio mėnesio duomenys buvo silpniausi nuo 2012 metų liepos mėnesio. Iš kitų ekonomikos naujienų penktadienį galima išskirti Dalaso FED prezidento pasisakymus, kad centrinis bankas toliau turėtų tęsti ekonomikos skatinimo programos apimties mažinimą.

Iš atskirų bendrovių naujienų galima išskirti stiprų „Groupon Inc.“ akcijų kainos kritimą. Įmonei paskelbus nuviliančią prognozę šių metų pirmajam ketvirčiui, investuotojai suskubo parduoti turimas bendrovės akcijas ir dėl didelio pardavėjų spaudimo akcijų kaina nusirito net 22 proc. „Priceline.com Inc.“ akcijų kaina kilo 2,5 proc. kai įmonė paskelbė uždirbusi daugiau pelno nei prognozavo analitikai.

Vakarų Europa

Akcijų indeksai Vakarų Europoje didėjo trečią savaitę iš eilės. Penktadienį didėjo 16 iš 18 nacionalinių akcijų kainų indeksų, Stoxx 600 padidėjo 0,4 proc., o savaitinis pokytis siekė 0,4 proc. Penktadienį ekonominių naujienų rinkoje nebūta, tačiau investuotojų susidomėjimas akcijų rinka išliko. Prekybos aktyvumo būta mažesnio, Stoxx 600 indekso akcijų prekybos apyvarta buvo 11 proc. mažesnė nei paskutinių 30 dienų vidurkis.

„Vodafone“ akcijų kaina penktadienį didėjo 3 proc., rinkoje tikimasi, kad bendrovė gali sulaukti naujų pirkėjų po to kai pardavė savo turėtą „Verizon“ dalį. Prancūzijos automobilių dalių gamintoja „Valeo“ paskelbė pajamas, viršijusias analitikų lūkesčius ir jos akcijų kaina pasistiebė 13 proc.

Ateities sandoriai rodo šiandien investuotojus tikintis indeksų mažėjimo. Azijos akcijų rinkose nuotaikos šįryt buvo negatyvios, o Kinijoje nekilnojamojo turto kainų augimas lėtėjo. Rinkos dalyviai nekantriai laukia Vokietijos verslo pasitikėjimo rodiklių, kuriuos skaičiuoja ir šiandien skelbs „Ifo“.

Azija

Šįryt pagrindiniai Azijos indeksai judėjo žemyn. Japonijos Nikkei 225 indekso reikšmė sumažėjo 0,19 proc., o Kinijos CSI 300 smuko net 2,21 proc. Kinijos indeksai smuko po to, kai Kinijos žiniasklaida pranešė, kad vienas iš šalies bankų sumažino nekilnojamojo turto projektų finansavimą. Ši žiniai sukėlė grandininę reakciją ir didžiausių nekilnojamojo turto bendrovių akcijos staigiai patraukė žemyn. „China Vanke Co.“ akcijos smuko 5,9 proc., „Shenzhen and Gemdale Corp.“ krito 5,5 proc. Tokia jautri investuotojų reakcija į naujienas įspėja apie nekilnojamojo turto rinkos silpnėjimą. Japonijos akcijų rinkoje prasčiausiai pasirodė finansų sektoriaus bendrovių akcijos. „Nomura Holding Inc.“ akcijos atpigo 1,40 proc., o „Daiwa Securities Group Inc.“ akcijų vertė sumažėjo – 1,88 proc. Dėl stiprėjusios Japonijos jenos dolerio atžvilgiu Japonijoje brango eksportu užsiimančių bendrovių akcijos. „Panasonic. Corp“ akcjos pabrango 1,71 proc., o „Sony Corp.“ – 5,1 proc.

Žaliavos

Penktadienį „WTI“ rūšies naftos kaina smuko 0,41 proc. iki 102,50 JAV dolerių už barelį, tačiau per savaitę naftos kaina šoktelėjo 1,9 proc. Praėjusios savaitės kainos kilimą lėmė lūkesčiai, kad šalti orai JAV gali toliau užsitęsti ir tai gali neigiamai paveikti šalies žaliavinės naftos atsargas.

Aukso kaina didėjo trečią savaitę iš eilės. Penktadienį aukso kaina kilo 0,10 proc. iki 1324,28 JAV dolerių už Trojos unciją, o per savaitę kaina pakilo 1,7 proc.
 
Dar nėra komentarų