A.Merkel – TVF turi vadovauti europietis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-05-19 14:44 Komentarai: (0)
Vokietijos Kanclerė Angela Merkel šiandien pakartojo, kad naujuoju Tarptautinio Valiutos Fondo direktoriumi turi tapti europietis. Priminsime, kad dėl kilusio skandalo dabartinis šio fondo vadovas Dominique Strauss-Kahn šiandien nutarė atsistatydinti.

„Mano nuomone, turime pasiūlyti kandidatu europietį“ – spaudos konferencijos Berlyne metu, komentuodama dabartinio Tarptautinio Valiutos Fondo vadovo atsistatydinimą, pareiškė Vokietijos Kanclerė Angela Merkel.

Ji pabrėžė, kad labai svarbu, kad sprendimas dėl naujojo Tarptautinio Valiutos Fondo vadovo būtų priimtas greitai. Tačiau Vokietijos Kanclerė atsisakė įvardinti kandidatus į šį atsilaisvinusį postą.

„Neminėsiu nei vieno vardo“ – teigė ji, bei pridūrė, kad Europos sąjungos atstovai apsvarstys šį klausimą.

Angela Merkel mano, kad europietis turėtų vadovauti Tarptautiniam Valiutos Fondui, atsižvelgiant į euro zonoje esančias problemas.

Tarptautinio Valiutos Fondo vadovo postą tradiciškai visuomet užima senojo žemyno atstovas, tačiau dabar šio posto panoro ir kai kurių besivystančių šalių atstovai.

Vokietijos spaudoje rašoma, kad favorite užimti atsilaisvinusį Tarptautinio Valiutos fondo vadovo postą yra laikoma dabartinė Prancūzijos ekonomikos ir finansų ministrė Christine Lagarde. Be to tarp kandidatų užimti minimo fondo vadovo postą yra minimas ir buvęs Vokietijos Centrinio banko Bundesbank vadovas Axel Weber.
 
Dar nėra komentarų